Lars Winnerbäck.

Den enda artist eller band som jag genom hela mitt liv hållit fast vid är Lars Winnerbäck. Jag gillar alla skivor, jag gillar alla låtar, jag gillar honom live och på skiva. Jag GILLAR honom hekt enkelt.
 
Jag har sett honom live två gånger, nu är det dags för tredje gången.
 
Den 6 november kommer han till Luleå och jag och min arbetskompis Pilar har bokat biljetter.
Nu ska det nötas Winnerbäck låtar till november.



Husägare.

Brorsan är med hus! Oj så roligt :)

På måndag skrivs kontrakt och 1 november är inflytt.




Inte på topp.

Efter jobbet åkte jag iväg till Furuberget där tävlingen ska hållas för att springa in mig på banan. Det gick skitdåligt! Eller skitdåligt och skitdåligt, jag har ju ganska högt ställda mål så utifrån dom gick det dåligt.

6 km på 32 tunga minuter. Benen var tröga redan då jag startade och blöt bark som verkligen sög fast varenda steg hjälpte inte till. Håller jag på tappa formen?

Det är förhoppningsvis bara ett litet gupp på vägen, men man börjar ju fundera vad som händer. Nåja för att behålla min mentala hälsa skyller jag på att jag tränat ganska hårt den senaste tiden, i går körde jag ett stenhårt ben pass tillexempel, dessutom var det en ny bana med tungt underlag och många backar. Jag kanske bara behöver vänja mig :)

På väg hem hämtade jag ut mina nya löpskor så helt plötsligt känner jag mig ganska peppad igen! Tror jag ska inviga de ena paret med en liten promenad ikväll.




Bara muskler.

Tur att vi är tre starka kvinnor :)




Mot det stora blå.

Idag har jag, syrran och mami vår årliga IKEA dag. I spöregnet ;)

Jag ska egentligen inte ha något speciellt, syrran ska köpa säng och morsan ingenting som vanligt (kanske lite servetter ;) Men det är hur som helst trevligt med en endagars tripp tillsammans.




Husvisning.

Under helgen har jag faktiskt varit på husvisning, jag hade glömt bort hur spännande och roligt det är att gå på visning.

Nu var det ju inte jag och Adam som var intresserade av huset (vi trivs så bra med där vi är just nu) utan brorsan. Mamma har hittat ett perfekt hus åt honom, till ett bra pris (utgångspriset i alla fall). Givetvis var ju syrran så nyfiken att hon måste hänga med på visningen ;)

Nu håller vi bara tummarna på att huset snart blir Peters.




Kanske under tjugofem?

Mamma bjöd på paltmiddag idag, hur gott? :) Eftersom jag jobbat idag skulle jag inte hinna springa innan middagen (och vem vill springa med palt mage efteråt?).

För att lösa problemet föreslog Adam att jag skulle springa dit, himla smart min karl är :) Det är ganska precis 4,8 km dit. Perfekt längd att maxa farten på.
24 minuter tog det, dvs genomsnitt 12 km/h, och jag hade nog inte fixat att springa så mycket fortare än så faktiskt. Men det ger ni i alla fall hopp om bättre 6 km tid. Jag vet att jag skulle ha fixat (om än på väldigt tunga ben) ytterligare en dryg kilometer i samma fart vilket skulle innebära att jag skulle ha sprungit 6 km på 25 min.

Kanske jag ändrar min måltid inför loppet till under 25 minuter.




Nu är det fredagsmys.

Oj så härligt, äntligen fredag. Inte för att jag är ledig i helgen men det är ändå härligt med fredag kväll och fredagsmys.

När Adam kom hem från jobbet åkte vi in till stan och promenerade runt lite. Jag fyndade en ryggsäck som jag kan ha när jag springer hem från jobbet.

Vi lyxade till middagen med kebab innan vi åkte hem och slängde oss i soffan.




Investering.

Nu har jag investerat i ett (eller två) par nya löpskor. Eftersom jag springer och går så pass mycket som jag gör slits de fort. Dom jag har nu (och förövrigt älskar) håller på att vara ganska slitna trots att jag bara haft dom i sju åtta månader. Jag fortsätter med mitt favouritmärke Asics men nu testar jag en ny modell (på de ena skorna). Tanken är att jag ska kunna varva dom lite så de inte slits lika fort.
 
Asics gel-Kayano 19, hoppas de funkar bra på mina fötter. Jag har ju nämligen lite problem eftersom jag pronerar när jag går/promenerar och jag supinerar när jag springer. Dessa är i alla fall byggda för dom som pronerar.
 
Jag har en normal form på fotvalvet och när jag bara står rätt upp och ner har jag en neutral fotställning. Som ni försår är det inte alldeles lätt att hitta skor som passar.
 
Eftersom jag beställde två skor körde jag även på ett säkert kort.
 
Asics gel Nimbus 15, samma som jag haft tre (fyra?) gånger tidigare och funkar perfakt att springa i.



Bilmekaniker.

Idag åkte jag till bilprovningen och besiktade vårt släp (eftersom jag försov mig sist vi hade tid, oops) och det gick bara bra. Eller i alla fall fram till att jag skulle köra därifrån, då har ju killen på bilprovningen dragit handbromsen på min bil (vilket man inte kan göra på min bil för då fastnar den). Det var bara ner på alla fyra och försöka slå lös bromsoket med fälgkorset. Men jo nog fixade jag det, tjejen kan minsann! :)




Inför loppet.

Jag ska ju förhoppningsvis springa lopp i September månad (jag måste bara byta bort mitt arbetspass först). Endast 6 km långt, precis som blodomloppet i maj. Då sprang jag på 38 minuter, helt otränad, hade precis vakat av efter en helvetesnatt på jobbet, så förutsättningarna att slå den tiden är ganska bra ;)

Idag sprang jag just 6 km för att se vilken fart som är rimlig och vilket tidsmål jag ska sätta upp.

Minsann ska jag inte fixa 6 km under 30 min! Jodå det ska jag :)




Idag gick det fort.

Stack iväg på en kort runda innan jobbet. Eftersom jag har varit förkyld i några dagar har jag skippat löpträningen och bara promenerat istället. Nu känns halsen och näsan så gott som vanligt igen och jag var sååå sugen på att springa fort. 12 km/h blev snittfarten (5 min/km), riktigt nöjd!

Jag har planer på att springa ett lopp i början på september som jag satsar på att vinna, så nu är det hårdträning som gäller :)




Detectors.

Efter att ha jagat runt i hela Piteå efter ett företag som kunde låna eller hyra ut en metalldetektor fick jag höras om Metria. Himla snälla killar - en detektor hade dom och jag skulle få låna den gratis ända till onsdag!

Självklart har vi spenderat hela kvällen åt att traska runt på tomten men måttband, metalldetektor, spett och spade. Efter en massa letande men inget finnande traskade jag över till vår granne, en gammal söt gubbe. Han hade stenkoll på läget och pekade ut tomtpinnarna inom några decimeter, efter lite grävande hittade vi två av fyra (de två viktigaste).




Girls night out.

Ikväll hade vi avskedsdrikar för Mimmi som flyttar till Umeå i veckan. När alla jobbar inom sjukvården (på samma avdelning) är det svårt att hitta en dag som passar, men drinkar en söndag är väl passande? ;)

Nåja vi hade superkul precis som sist och vi har redan planerat in när vi ska åka ner till Umeå och göra om detta. Eftersom jag jobbar imorgon (på morgon till och med, börjar 6.45) blev det även denna gång en nykter tillställning, men alkoholfria drinkar är också goda :)

Men nu säger jag god natt så jag åtminstone får några timmars sömn innan klockan ringer.




Tidig lördagsmorgon.

Visst blir det mindre sömn när man har barn.

I natt har jag vaknat sisådär femtio gånger av Simon som far som en propeller i sängen (ibland kastar han sig så våldsamt att han slår huvudet i spjälorna). Som den vana moster jag är vaknar jag alltid och måste titta till honom.

Nu är vi då uppstigna och frukosten är i magen sen en timma tillbaka. Undrar vad vi ska hitta på idag? Kanske vi tar en tur och hälsar på mormor och morfar :)




Kurragömma eller nått.

Vi leker nån slags lek just nu, jag har lite svårt att tolka vilken det är men Simon lägger sig i alla fall under mattan i vardagsrummet och slår ut armarna. Kan det vara nån ny lek som dom just uppfunnit på dagis? Någon som har något tips på vad det kan vara? ;) Nåja jag spelar med efter bästa förmåga.




Sleepover.

Alldeles strax får vi fint besök av Simon som ska sova över. Så mysigt och som jag längtat efter honom! Undra vad Simpan och moster ska hitta på då ;)




Hallonstället.

På förmiddagen har jag och mamma försökt söka rätt på tomtpinnarna som sattes i marken för ungefär åttio år sedan, lätt som en plätt eller? Nädå vi hittade inte en enda (förutom den som vi redan vet var den är), däremot hittade vi värsta hallonstället mitt i skogen. På våran tomt till och med!

Efter lunchpromenaden tog jag en burk och gick tillbaka in i skogen. På tjugo minuter fick jag ihop mer än en halv big pack burk med hallon!




Myndigheter.

Som ni säkert redan vet har ju jag och Adam planer på att bygga nytt hus på vår tomt, vi ska inte börja förrän om ett par år men en del saker har vi redan nu börjat ta tag i.
 
Det här med tomten till exempel. Vår tomt består av två olika tomter, en som är fastighetsbestämd (den har alltså bestämda tomtgränser och det finns rör i marken som visar var vår tomt börjar och slutar) och en som inte är fastighetsbestämd (alltså saknar tomtgränser även om vi vet ungefär hur stor den är och ungefär vart gränsen skulle gå om det fanns någon).
Givetvis är planerna sådana att det nya huset ska stå på den tomt som inte är fastighetsbestämd. Det blir med andra ord ganska svårt att placera ut huset i förhållande till tomten (det ska ju vara ett visst antal meter till tomtgränsen (4,5m) osv.) Tanken är nu förståss att vi ska göra en fastighetsbestämning så snart som möjligt. Just nu sitter jag faktiskt och pillar på vår ansökan till lantmäteriet.
 
 
Inte nog med detta. Vägen som vi bor på är en gemensamhetsanläggning (det innebär att vi som bor där har bildat en vägförening som vi betalar till för underhåll, plogning osv.). Eftersom vi har två tomter efter denna väg måste vi betala dubbla(!) avgifter, den ena avgiften är så klart mindre eftersom det inte står något hus på den, men ändå!
Eftersom vi är så smarta har vi bestämt att göra en sammanslagning av tomterna samtidigt som vi gör fastighetsbestämningen, två flugor i en smäll så att säga.
 
Nu till den roliga biten - betalningen. Enligt tjejen på lantmäteriet som jag pratade med idag kostar en fastighetsbestämning minst 30 000kr och en sammanslagning runt 20 000kr.  Eftersom vi gör båda samtidigt blir det liite billigare, men kom igen! 50 000kr för lite gränsdragningar. Nog kan dom ta betalt, särskillt när de har monopol på jobbet. Usch och fy, men det är bara att acceptera och lägga ut pengarna..
 
Ytterliggare ett roligt besked är ju att det kan ta över ett år innan allt är färdigt - tur att vi börjar i tid ;)



Händelselöst.

Just nu händer det inte så mycket i livet förutom att jag jobbar, äter, tränar och sover. Det är med andra ord ganska händelselöst. Men idag passade jag på att slumra i solen en stund efter träningen :)




Lugna dagar.

Vi har haft en jätte härlig helg, och vilket väder sen :) Vi har bara myst mannen och jag, cyklat, varit på loppis, ätit glass, grillat, solat. Så härligt!

Idag är det vardag igen, vi har det ganska tungt på jobbet just nu så på lunchrasten passade jag på att få min dagliga D-vitamindos på balkongen.

Om jag ska vara ärlig hoppas jag på liite kallare vindar till jag ska springa hem, men sen får det gärna bli varmt igen :)




Det går bara bättre och bättre.

Den här veckan har verkligen varit seg! Jag har känt mig trött i både kropp och huvud, om jag ska vara ärlig tror jag det är efterdyningarna från PDOL.

Jag har jobbat som vanligt hela veckan och fortsatt (!) att träna på samma nivå. Idag slog det mig hur mycket jag har förbättrats konditionsmässigt dessa veckor. Första gången jag sprang hem från jobbet (7,4 km) tog det lite drygt 43 minuter, idag tog det 38 minuter. En förbättring på hela fem (!) minuter!

Jag har verkligen försökt utmana mig för att springa fortare och båda gångerna den här veckan har jag varit under 38 min.

Men just nu känns det så himla skönt att vara hemma, jag ska strax hoppa i duschen, äta en god middag med Adam och sedan slappa hela kvällen i soffan. Så skönt!




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!