Sjukling.

 




Är hemma från praktiken idag eftersom jag vaknade med lite feber (37,3) och två timmar senare hade jag 38,8 i feber. Ingen bra dag med andra ord. Har så ont i kroppen och huvudet att jag inte vet vart jag ska ta vägen.

 




Nytt och fräscht.

Ska ta mig an mitt hår nu på förmiddagen och se till att det inte finns någon utväxt kvar när jag går till praktiken i eftermiddag. Men sedan gott folk är det ju skidor i dag, halv 12 för att vara exakt. Hejja hejja! Nu hoppas vi på en VM medalj för någon av de svenska tjejerna =) Funderar på att ta cykeln till praktiken idag (med risk för att ramla ihjäl sig) eftersom jag går till halv 10 ikväll och börjar kvart i 7 imorgon. Jag tar mig ju hem betydligt snabbare på cykel (om jag nu inte bryter något ben eller så..).



Dagens händelser.

Ledig från praktiken idag, skönt med en vilodag eftersom det blir praktik hela helgen. Drog iväg en sväng på stan med brorsan som skulle boka tid för en tattuering på No remorse eller Left hand.

 

Dock var det stängt på båda ställena så det blev inget. Dessutom har de tydligen bok-stopp fram till juni.

Dagens look blev en enkel och naturlig look med rosa och grått.






Work out.

Det blev ganska lugn träning idag, bara 30min löpning och sedan styrketräning i gymmet. Jag hade tänkt att promenera både till och från praktiken idag så jag slipper starta bilen ;) Jag går mellan 14.00-21-30 så då är jag ju hemma strax efter tio, det blir ju perfekt.

Imorgon efter praktiken tänkte jag prova på Zumba (jag kommer dock gå in med inställning att det inte är något för mig, men vi får se hur det går).



Mer sjukhus-snack.

Det enda mina dagar går ut på nu är att vara på praktiken, promenera hem, laga middag-äta, träna, duscha, sova. Idag går jag dock eftermiddag och det är tur för jag var helt utslagen igår när jag kom hem. Jag gick och la mig klockan sju och steg inte upp förrän tolv timmar senare. Idag känner jag mig helt utvilad och på gång igen =)
Jag har fått tre "egna" patienter på avdelningen som jag sköter om helt själv. Rondar, rapporterar, informerar, stödjer och tar hand om. Sjukt roligt!

Men nu ska jag promenera iväg till StepIn och springa nån mil ;)




Breakthrough.

Jag har haft så mycket att blogga om de senaste dagarna men har inte hittat varken motviationen eller orken att sätta mig ner. Men nu gör jag ett försök.

Jag är fortfarande kvar på praktiken, det är superkul och jag har en kanonbra handledare. Jag är ledig nu i helgen, men kommer att gå sex dagar nästa vecka (ink. helgen) och sedan även helgen efter. Med andra ord kommer jag att missa tvår superroliga fester näst-nästa helg, men praktiken känns viktigare. =) Det kommer fler tillfällen ;)

I tosdags var Vera på besök, som vanligt mycket skratt och konstigheter =) Vi åt hemmagjorda hamburgare, såg SOS på liv och död, en rolig film (som jag inte kommer ihåg vad den heter) och käkade ostkrokar(!). Mums.

Jag fick dessutom ett paket i tordags, innehållande örhängen. Det är en tjej som gör örhängena helt själv och dom är verkligen superfina. Gå in och kolla på Thinguf.blogg.se



Fredagen spenderades här hemma med Adam och Fredrik och lördagen (igår) var vi till mamma och pappa, åt middag och spelade kort.

Idag bär det av till Boden för att fira Maria som fyllde år i tisdags. Så idag blir det gofika=)




Storfrämmande.

Har jag förresten glömt att berätta att Vera kommer förbi idag. Så kul alltså! =) Det blir middag tillsammans och kanske en film med ostkrokar.. man vet aldrig när Vera är med ;)




Första dagen.

Åh, så underbart kul det är att vara på praktik! Jag har fått en handledare som är super och resten av personalen på avdelningen verkar vara så himla fina =) Från och med imorgon kommer jag att få en "egen" patient som jag jag ska ta ronda och rapportera om själv (självklart med stöd av min handledare). Ni förstår inte hur KUL det är att vara på praktik alltså! Om jag fick välja skulle jag vara klar med min utbildning, ha min legitimation i handen och få jobba fem dagar i veckan som sjuksköterska.  




Väl dresserad.

Just hemkommen från skolan/sunderbyn/storheden och inser att min plan att fara och träna halv 7 har misslyckats. Jag får helt enkelt köra en vilodag idag och promenera hem (enligt planeringen) från praktiken imorgon istället. Med andra ord hoppas jag på liiite varmare väder, annars kommer jag måsta klä mig som en liten michelingubbe.



Men just nu tar jag igen mig några sekunder framför datorn medan Adam lagar middag. Jag har tränat honom väl! =)




Sunderbyns sjukhus.

Har lite brottom nu, ska köra till universitetet och hämta upp Linn och sedan åker vi vidare till Sunderbyn. Vi har "musfällan" på sjuhuset idag (genomgång av deras dokumentationssystem). Hoppas bara bilen startar när vi ska hem igen! ;)



Avancemang.

Har varit på spinning idag. Jag kan med stolthet berätta att jag har avancerat i spinningsalen. Efter att alltid suttit längst bak och helst i hörnet sitter jag nu längst fram i mitten. Och jag trivs himla bra! =)




Pluggeliplugg.

Herregud vad trött jag var imorse, ville bara ligga kvar i sängen och aldrig mera kliva upp (vilket resulterade i en väldigt stressig morgon). Sitter på biblioteket nu och förbereder mig inför seminarium senare idag.




Mmm.. middag.

Jag lagade godmiddag till mig och Adam idag (det är ju trots allt alla hjärtans dag).

Det blev älgstek, klyftpotatis med sparris och morötter.



Efter middagen åkte vi till Grundvik och hämtade min bil som varit hos mamma och pappa på avtining/reparation + att den blivit tankad (jag har inte ens behövt betala något) = måste lämna in bilen dit oftare ;)




Träning.

Sticker strax iväg på ett högintensivt spinningpass.




Lajbansvall.

Hemma efter en kall men underbart härlig helg i Laisvall. Vi har i princip bara kört skoter hela helgen.

Här kommer en liten bildbomb.



Underbara fjällvärld. Vi är uppe på toppen på Naddoke med en underbar utsikt över samhället och Laisan.
 


Uppe på toppen fick vi sällsakp av en älgoxe, ko och kalv. Dock var det bara oxen som ställde upp på bild ;)



Så vart det självklart lite puderkörning.



Tvärstopp?
 



Efter ett tag fick vi sällskap av Simon, Erik och Magnus.




Haveri..




Klar för avfärd på söndagen.



Det bar iväg på Niebsurte (ett fjäll dryga 900m över havet) för lite puderkörning och hoppande.





Fastkörning AB









Hoppelihopp.



(Ja, jag vet att det är ett träd i vägen, men snön nådde mig till midjan så jag tog mig ingenstans).

Som tur var förbarmade en vänlig själ (läs Adam) över mig och tog med mig till ett bättre ställe att fota från.


















Jag vill, jag vill, jag vill.

Åka skoter! Som jag längtar =) Ska bara packa så drar jag och Adam upp till Lajjan, Lajbansvall, Laisvall (kärt barn har många namn). Jag längtar till lugnet och tystnaden, kylan och snön, det ska bli så underbart.





Om tre timmar drar vi igång monstret!




Mellanlandning.

Är hemma igen efter ett par dagar i Boden. Behöver jag säga att allt handlat om hästar? 

Trav igår alltså, med tre stjärnor(?).


Patricia Bishop



Shakira Bishop





Hickory Tail.


Sist men inte minst, hästskötaren =)




Effektivt?

Nu har jag suttit på rumpan non-stop i 8h så det är väl en så där 5 timmar sedan den domnade bort.. Börjar även känna av ryggen.
Men nog med klagande, jag har ju faktiskt lyckats plita (skriva med möda, knåpa) ner 9 sidor sammanfattning. *Klapp på huvudet*



Men när jag tänker efter så är det ju bara drygt en sida i timmen, kanske inte så effektivt som jag först tyckte..




Micro-paus.

Sitter på skolan och försöker kappra ihop en sammanfattning på geriatriken och psykologin. Just nu har jag fika paus. En kortis - jag lovar!



Rescue operation.

Räddningspatrullen har varit igång igen.

Direkt efter middagen idag ringde mamma och frågade om jag kunde hämta henne på jobbet. Bilen startade nämligen inte! Självklart åkte jag iväg och hämtade henne (och efter det hämtade vi även Carro på fritids). Efter många om och men åkte jag och pappa iväg för att hämta bilen medan mamma och Carro åkte hem för att äta middag. Jag kan ju tala om att det var min första gång som jag bogserat en bil. Spännande och nervöst, men det gick bra!



Dagens look.

Idag blev det bara mascara och svart eyeliner.




Baka liten kaka.

Tog en promenad i finvädret till brorsan.




Sen blev det bakning.






KärleksMUMS!




Äntligen!

Nu har jag fått iväg min ansökan om sommarjobb. Finally!!




New day - new life.

Steg upp halv 9 idag, trots att jag är ledig, hunnit med att äta frukost(!) och skruva fast fästena på mina spinningskor. Inte illa, om jag får säga det själv! =)
När brorsan vaknar ska jag ta en promenad till honom, men före det tänker jag ägna min uppmärksamhet till lite skolarbete.




Nu är dessa fit for fight inför ikväll.




Arbete all day long.

I fredags åkte jag, adam och Carro upp till Boden för lite umgänge med bästa syster, Tord och hästarna. Mycket trevligt som vanligt! =) Jag och Maria har arbetet hårt hela helgen, först i stallet men sedan även inomhus när vi byggde ihop de nya garderoberna.



Många paket och mycket kläder...



Ut med det gamla och in med det nya.



Färdigt resultat.






Caroline har ridit barbacka för första gången (barbacka= utan sadel).



Hon har dessutom ramlat av en häst för första gången (det krävs ju som sagt att man ramlar av minst 100 gånger innan man är en bra ryttare, så nu har hon bara 99 kvar..)




Segt.

Det går trögt idag. Det är inte särskillt kallt och det snöar, men jag orkar inte ta tag i något. Allt känns bara blä just nu. Har dock efter många om och men tagit mig till vårdcentralen imorse och fått min sista vaccinationsspruta. Äntligen!
I helgen åker jag och Carro (ev. även Adam) till Boden och hälsar på hästarna, Maria och Tord (i inbördes ordning). Mamma och pappa ska till Jokkmokk på marknad (+ att våra släktingar kommer upp från Dalarna) så de förtjänar att få vara lite ensama.



Dagens look.

Jag har använt mig av min nya palett från Kosmetikan och min nya hightechlighter Platina från MUS.








I absoutely love..

Make Up Stores Hightechlighter Platina. Jag köpte en igår när brudarna och jag rantade på stan. Det är en krämig highlighter som man kan använda precis vart man vill, på kindbenen, läpparna, dekoltaget.. Jag använder den som ögonskuggsprimer och den är klart bäst! Här ser ni skillnaden:

Den övre är lagd med min gamla primer och den nedre med MUS Hightechlighter Platina. Ser ni hur den tar fram pigmenten i ögonskuggan?! Dessutom sitter den som berget =)




Smitning.

Har varit heldag på skolan idag. Från 8 till 16, men dock med de finaste tjejerna så det har gått hur bra som helst! =) Efter plugget drog jag, Sara och Sandra iväg till stan och shoppade lite och för en gångs skull blev det inte så mycket handlande för mig. På väg hem svängde jag in på Sunes och köpte lite hamburgare till mig, Adam och brorsan till middag. När middagen var uppäten och jag skulle köra hem brorsan öppnade jag dörren till trapphuset och in kom grannens hund! Han kutade runt i lägenheten - köket - vardagsrummet och sist in i sovrummet och upp i sägen med grannen springande bakom sig, haha.



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!