Vattendjuren

I veckan fick vi ju några riktigt härliga sommardagar så när det ändå var så varmt, över 20 grader, passade jag på att ta fram poolen åt tjejerna.

Det är första gången dom badar i den (dom har ju badat i baljan inne förstås och en gång har vi ju varit på badhuset). Men jag vet ju att dom gillar vatten!


Jag tror inte ens att det var en decimeter högt vattnet i poolen och jag satte tjejerna på filten bredvid så dom fick välja själva om dom ville kliva i. Haha, det tog inte många sekunder innan dom båda var där i och plaskade runt.

 
Det är så himla kul att dom har varandra och man märker verkligen att dom blir mycket tuffare av att vara två.


Sen när dom kände sig nöjda (läpparna började bli lite blå och fötterna var alldeles skrynkliga) så kröp dom själva ut ur poolen och upp i mitt knä. Sötungar!Ytterliggare en vecka

Ytterliggare en vecka har passerat. Adam har som sagt jobbat i Slagnäs och kom hem torsdag kväll. Jag och tjejerna har varit hemma och ett par dagar har mamma varit här med dom så att jag kunnat jobba lite ute i huset.

Dan har som vanligt varit här hela veckan så det händer saker där inne även om vi själva inte är där. Allt tak är på plats nu (ingen plåt men all masonit) så nu får det regna hur mycket som helst - jag bryr mig inte.

Under veckan har jag hunnit iväg flera gånger med släpet. (Sedan byggstarten har jag blivit sjukt säker på att backa med släp!). 


Först för att hämta våra fönster.


Gissa om jag var nervös när jag körde. Så himla rädd att jag skulle krascha dom, men givetvis gick det bra - dom är ju välpackde och fastsatta. Eftersom vi hade så många, 24 enheter, fick jag köra två vändor och andra gången kände jag mig betydligt lugnare.

Matplats- och vardagsrumsfönster.

Sen hann jag iväg på soptippen med ett helt lass samt två vändor till sågen för att hämta reglar till innertaket och till byggvaruhandeln för att köpa ålersbeständig plast (till innertak, väggar och golv). 

I fredags när Adam var hemma så passade han och Dan på att sätta in alla fönster. Gissa om det blev fint! Det var nästan det roligaste hittills. Att på se exakt hur utsikten bli, jag som har planerat, mätt och försökt tänka ut hur det skulle bli bäst. Jag är så himla nöjd!

Matplatsen, tänk bort dom fula röda uthusen som ska rivas om någon helg och se en grön gräsmatta framför er, infarten kommer ju också dras om och gå ungefär där traktorn står och bortåt.


Utsikt från köksbordet ut genom vardagsrummet. Givetvis kommer vårt lilla röda hus rivas och då får vi en underbar utsikt ner mot ängen.

Utsikt från vårt blivande sovrum. Givetvis är det samma här, tänk bort jordhögen och det röda huset till höger och se en grön gräsmatta och lummiga träd.

Det här blir vårt kök. Totalt blir det tre fönster ovanför köksinredningen så det kommer bli ljust och fint.

 
Under det liggande fönstret blir diskbänken och till vänster om det fönstret hamnar först diskmaskinen och sedan spisen. 


Idag är det lördag så Dan har ledigt men pappa, Adam och jag har jobbat på (mamma också eftersom hon varit med tjejerna och fixat mat och fika åt oss). 

En hel del fick vi gjort idag, en massa saker som egentligen inte syns men som tar massa tid.


Jag har tillexempel satt fast alla takstolar med gaffelskor och stiftat fast vindpappen och gjort vindtätt så inte lösullen i taket blåser bort.På byggen blir det stökigt direkt så jag har ägnat nån timma åt att plocka undan och kasta skräp.
Midsommarjobb

Midsommar i fredags och vi firade genom att arbeta 12-timmarspass fredag och lördag, medan vi idag, söndag, tog en "kortdag" med endast 10 timmar jobb.


Pappa och Adam har satt upp vindpapp, masonit och reglar på taket - så nu är det så gott som tätt, bara vinklarna kvar. Fredag kväll såg det ut så här.

Vi köpte ju virket till panelen färdiggrundat - vitt, vilket man inte kan tro. Sprättsnöret som vi använt har färgat av sig när det blivit blött så de flesta väggarna var rosa/röda innan jag började måla.

 Men nu är allt vitt och fint igen!

Jag stod i traktorskopan och målade gavelblocken så det gick jättebra. Skönt att slippa klänga och balansera på stegar.
Utsikt från traktorskopan (uthusen ska rivas nästa helg)


Nu är det bara ett helt varv kvar att måla innan allt är färdigt (+ all undersökning och vindskivor).

Idag var brorsan också här och hjälpte till så han och jag spikade dit landgågen på takstolarna.


Nästan halvvägs - dubbelt så bred är den nu när vi är färdiga

Adam har åkt till Slagnäs för att jobba, men imorgon kommer Dan och fortsätter med taket så bygget stannar inte av för det. 
Takstolar

Igår, dagen före midsommarafton, lyfte vi takstolarna på plats.

21 st fullstora och 6 st mindreJag ock tjejerna satt på första parkett och tittade på.

Spännande!Det tog i princip hela dagen att få upp allihopa, men efter fyra så fortsatt pappa och Adam med att bygga hakeställning för att kunna sätta vindpapp och masonit.Klätteraporna del två

Alltså dom här! 

Lise har kommit på hur man klättrar på spisen för att nå upp till bänken.

Perfekt med brädhögar att klättra på
Nu är huset på plats

Klockan halv fyra stod hela huset färdigt, alla sjutton (!) blocken. Det har gått fantastiskt bra idag måste jag säga, allt har flutit på bra och inga missöden har vi råkat ut för.Baksidan

Köksgavel

Fantastiska arbetare - brorsan och Dan (pappa i traktorn)

Matplatsen på framsidan

Matplatsen från insidan, köket till vänster

Öppet mellan kök och vardagsrum

Mot garaget

Jag och Nea satt på första parkett (i fönstersmygen i vardagsrummet) och tittade på

Sista gaveln ska på plats (garagegavel)

Huset framifrån

Tyvärr hann jag inte måla alla blocken eftersom dom inte var nog torra innan vi satte upp dom. Det gör att det ser lite skitigt ut men det kommer snart bli bättre. 

Ikväll kom Adam hem och var förstås jätteglad över att huset stod på plats. Imorgon ska vi sätta takstolarna och under midsommarhelgen ska vi försöka få upp takboarden (före den kan sättas upp ska det dit vindpapp och läkt så vi får se om vi hinner). Det ska nämligen regna massor måndag och tisdag så det hade ju varit skönt att ha lite tätt.
I värsta fall får vi väl försöka täcka med presenningar. Nu är vi igång

Jag var nervös som sjutton igår kväll men har ändå sovit som en stock hela natten.

Klockan sju började vi ställa och nu en timma senare står både ena garageväggen och mellanväggen mellan huset och garaget.

Första blocket påväg till plattan

Montering
Garagevägg och mellanvägg på plats
Nervös väntan

Alla blocken är klara och planen är att resa huset imorgon, om bara allt klaffar.

Adam är ju i Slagnäs och jobbar och får inte ledigt. Vi behöver vara två man till förutom Dan (varav den ena måste klara av att ställa väggblocken med traktor) så pappa och brorsan har försökt få ledigt från sina jobb. Eftersom det är " sommar" nu så är alla vägbyggen och asfaltering igång och det är svårt att få ledigt med kort varsel. Det har varit en nervös väntan på besked under dagen men för någon timma sedan hörde brorsan av sig och sa att han fått ledigt och just nyss ringde pappa och sa att han också fått ledigt! Så som det ser ut nu så kommer huset att vara uttställt imorgon eftermiddag.

Sista blocket - köksgaveln blev klar nu på förmiddagen

Jag och tjejerna har varit några vändor till sågen och byggvaruhuset och hämtat takboard och råspont (till yttertaket och landgången på takstolarna).

Utehäng

Adam är i Slagnäs och jobbar nu i veckan vilket innebär att han inte kommer hem förrän onsdag kväll/natt. Så jag och tjejerna är ensamma i veckan (och nästa och nästa - fram till semestern och efter det är ju Adam föräldraledig fram till januari). 

Igår var det en sån där gråtrist dag med duggregn och gnälliga barn. Vid lunch packade jag ihop oss och åkte hem till mamma och pappa. Hemma hos oss är det ju mest lera och skräp på gården så det är ingen höjdare att vara ute när det är blött men hemma hos mamma och pappa är det grönt och fint.

Vi drog på tjejerna galonbyxor och gick ut. Genast blev vi alla på bra humör! Tjejerna älskar verkligen att vara utomhus.
Mormor och morfar har ju en jättefin dubbelgunga för bebisar.Lite smutsig kan man faktiskt bli hemma hos mormor och morfar också.Golv

Jag vill ha parkettgolv i hela huset, men Adam tycker inte vi ska lägga in så påkostat golv i flickornas rum eftersom det antagligen kommer att fara ganska illa. Så vi har kompromissat. Det blir parkettgolv i kök och vardagsrum och i sovrummen blir det någon slags laminat/fanérgolv.
 
Till köket/vardagsrummet vill jag ha någonting sånt här:
3-stavigt Ask vitlackat
 
eller
 1-stavigt Ek kritvit pigmentering
 
Ask golvet kostar 320:-/m2 och Ek golvet kostar 850:-/m2, det blir antingen 16 000 eller 42 500 för golvet i kök och vardagsrum beroende på vilket vi väljer. Just nu lutar det oerhört starkt åt ask golvet kan jag ju meddela.
 
Eftersom det ask golvet ändå är så pass "billigt" kanske jag kan övertala Adam att vi kör samma golv i hela huset förutom där det ska vara klinker då förstås.Målning pågår

Mellan regnskurarna har jag knogat på med penseln och har nu nästan målat halva huset.


Vitt och fint blir det!Belysning inomhus

Adam har redan från dag ett varit inne på att vi ska ha minispottar i alla fönstersmygar. Jag har varit mer tveksam men jag har blivit övertalad. Så nu blir det spottar i alla fönstersmygar förutom i altandörren och garagefönsterna.
 
I köksdelen och vardagsrummet blir det takspottar som är dimningsbara, även hallen och "korridoren" får sånna spottar. Över köksön och köksbordet kommer det finnas lamputtag för att kunna sätta in en taklampa, och även över soffbordet i vardagsrummet.
 
I badrummet, WC och tvättstugan blir det också dimningsbara spottar.
 
Sovrummen och förrådet kommer att ha vanliga taklampor.
 
I garaget blir det sex stycken takarmaturer + två vanliga lampor.

Thomas, vår elektriker, räknar med att elen hamnar någonstans mellan 130-160 000:-Nordsjö vit

Idag har jag ägnat förmiddagen till att måla panelen. Det finns ju tusentals olika vitfärger men vi har (efter ovanligt lite velande) valt Nordsjövit som är bruten med grått och kommer gå fin fint ihop med våra gråa ytterdörrar.


Först grundmålnig av alla ändbitar.


Ganska bökigt att måla när vi valt att ha både liggande och stående panel, men det kommer det vara värt i slutändan hoppas jag.

Jag tordes inte måla fler än tre block (1,5 meter block) för det skulle börja regna vid lunch. Som tur är har vi en väldigt snabbtorkande färg (1h) så innan skuren kom hade det hunnit torka.

Imorgon kommer mamma hit efter jobbet och passar tjejerna så att jag hinner måla lite till. Skytteltrafik

I eftermiddag har vi haft skytteltrafik här hemma.


Både pappa och min farbror har kört hit rejekt (biprodukt från pappersbruket som består av typ bark och sand) för att användas som fyllnadsmassa. Totalt nio stora lass - helt gratis (eftersom fabriken vill bli av med det, till och med frakten ingår). Helt perfekt för oss!


Nu ska brorsan få ta hem traktorn någon dag och planera ut det så att tomten blir slät och fin.Pappa är bäst

Världens finaste pappa!


Nästa vecka kommer Adam åka till Slagnäs och jobba. Det innebär att jag och tjejerna kommer att vara ensamma från måndag till torsdag. Som tur är gäller det vara fram till 6 juli då han går på semester men ändå - det kommer bli några tuffa veckor..Klätteraporna

Det klättras på allt här hemma nu.


Leklådorna vänds upp och ner och skjuts fram dit där man vill upp.

Det är inga dumma tjejer det här inte!Går utan stöd och nya tänder

Nu har även Nea kommit på det här med att gå utan stöd.

Nea i lekparken tidigare i veckan

Nu är det mest gå träning hela dagarna. Båda två är väldigt försiktiga och har ganska dålig balans än så dom vinglar mycket och startar ofta på rumpan men dom ger sig aldrig.
Lise med sin boll. Båda två älskar att leka med bollen och om man rullar den till dom så tar dom upp den och kastar tillbaka den.

Båda har dessutom fått två nya gaddar i överkäken. Mammaträff

Vi kämpar på med våra mammaträffar var annan vecka och det är så kul att få följa med i allas utveckling.

Jag och tjejerna tog cykeln till Camilla och Jalmar.
Som vanligt bra uppslutning på träffarna, vi är ju sju mammor och åtta barn som träffas.


Sist vi var hos Camilla och Jalmar la vi (det var på den tiden alla ungarna låg snällt där man la dom) allihopa i åldersordning med äldst först.På den här träffen gjorde vi ett gott försök att göra samma sak.

Problemet var bara att nu är det full fart i allihopa, sitta still vad är det?Barnmottagningen

Igår var jag och Lise på barnmottagningen för att kolla upp hennes eksem. Det går i vågor verkligen. Värst är det alltid i ansiktet och ibland blir det nästan helt bra, bara svaga ljust rosa fläckar där eksemen varit och så blossar det helt plötsligt upp igen. Helt oväntat. Jag ser inga samband med någon speciell mat eller något annat som kan skapa en sådan reaktion men för att veta fick vi ändå göra ett allergitest för bl.a. Mjölk, mjöl, ägg, fisk. Allt var negativt.

Lite förkyld Lise med massa eksem i ansiktet.

Vi har ju smort med kortison i över fyra månader nu och ska fortsätta även över sommaren med det. I höst augusti/september ska vi på återbesök och om det inte gått bort tills dess blir vi remitterade till hudkliniken.

Lise fick ju väga sig också när vi kom och det visade sig att hon bara gått upp 25 gram den senaste månaden (inte på samma våg dock). Från 8275 gram till 8300 gram. Alldeles för lite förstås! Trots att hon äter som en häst och aldrig spottar ut eller ratar någon mat. Vi får se vad ettårs kontrollen på BVC säger.Sommarfest

I torsdags bjöd vår chef in till sommarfest hemma hos henne. Tyvärr är det även avskedsfest eftersom hon ska sluta.


Trots det tråkiga i det så hade vi himla kul, åt god mat och skrattade massor. Hann även med att träffa vår nya chef (som börjar i augusti) och första intrycken verkar i alla fall bra. 

Avtackning med blommorJag känner verkligen vad jag saknar mina kollegor och jobbet när jag träffar dom. Blev så himla sugen att börja om att jobba redan nästa dag (men jag ska ju inte börja förän 2 november). Så kul att utmanas och utvecklas om dagarna. Fast samtidigt vet jag att när det väl blir dags att börja jobba kommer jag önska att jag fick vara hemma längre. Nåja, det är ju ett tag dit.Veckan som gick

Eftersom jag ligger lite efter här i bloggen kör vi hela veckan i ett enda inlägg. Inte för att det nu händer så himla mycket på en veckan här hemma..

Adam har börjat om att jobba efter semestern förra veckan.

Semester = arbete hemma

Eftersom vädret varit hyfsat under veckan med bara några timmar regn och inte hela dagar har jag och tjejerna hängt en del utomhus.


Dan har ju som vanligt varit här och byggt under veckan och nu är alla långsidor + en gavel helt klara.
Vi var till lekparken tillsammans med mamma och Simon.


Här hemma växer gräset och eftersom vi inte har grävt upp baksidan av gården än går det fin fint att springa runt med gåvagnen för tjejerna.
Plattan

Hej och hå vilket uppehåll det blev. Men nu är jag tillbaka. Förra fredagen gjöt vi som sagt plattan. Tack vara bra killar som hjälpte oss och att regnet höll sig undan tills vi var klara gick det helt perfekt!


Alla fall blev bra och inga ojämnheter som behövs fixas till. RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!