Fallande planering

Lise vaknade med feber imorse och både Nea och Lise är ordentligt förkylda och hostar massor. Det passar inte in i planeringen just nu! Jag känner också av någonting men jag försöker att ignorera det så kanske det försvinner..

Lise ser inte allt för sjuk ut

Idag har jag nämligen seminarium hela eftermiddagen så tjejerna ska vara hos mamma. Dessutom skulle jag verkligen behöva åka förbi hos Dan med några kompletteringa till ritningarna så vi blir helt klara för inlämning imorgon. Vi får se hur det går..
Färdigt för inlämning

Ikväll kom Dan förbi med dom färdiga ritningarna - han har jobbat som en liten iller för att vi ska hinna lämna in i veckan. 


Nu ska vi bara fylla i papperna så bokar vi ett möte på fredag för inlämning.

Planlösning.

140 m2 boyta och drygt 57 m2 garage.

Fasader

Huset blir helvitt, svart plegeltak (plåt som ser ut om tegel) och antracitgrå ytterdörrar och garageportar. 
Mammaträff

Nea var ganska krasslig när hon vaknade idag. Snorig och gnällig, inte alls sig själv. Inte särskilt matfrisk heller. Så jag fick lite beslutsångest om vi skulle åka på mammaträff eller inte. Jag kännde att för Neas skull skulle det vara bättre att inte åka (dels för att få det lite lungt, men också för att inte smitta dom andra), men jag själv vill ju gärna åka iväg och träffa lite folk. Så jag ringde mamma och frågade om hon skulle kunna vara med Nea några timmar så jag och Lise skulle kunna åka iväg. Givetvis ställde mamma upp!


Så idag hade jag bara en liten tjej med mig och det gick ju så klart jättebra! Herregud så fort allt går när man bara har en unge att ta hand om 😉 

Sander, Lise och Axel

Vi tog en bild på allihopa (förutom Nea då förstås) och tänker ta en ny blid igen när dom blivit lite äldre. Kul!


I åldersordning: Lea, Åke, Jalmar, Sander, Lise, Axel och Lion
Dagarna springer iväg

Veckorna och månaderna går alldeles för fort nu. Inte bara att tjejerna växer och utvecklas, det är så mycket annat att hinna med.
 
I veckan ska vi i alla fall på mamma träff hos Camilla och Jalmar här i Hortlax. Det är alltid så kul att träffa dom andra, jag tror jag sagt det förut men, vi är en så himla fin grupp mammor, det är jag tacksam för!
 

Igår lagade jag massa barnmat - 42 burkar för att vara exakt - och fick fin hjälp av Lise som bara vill dra ner mina byxor..
 
 

Kan man bli annat än glad när man möts av detta på morgonen.
Så nöjda och glada nu när man kan ställa sig upp mot allt :) Mina små ❤️ 
 Bråda dagar

I veckan är det mycket, förutom vardagen och tjejerna förstås så måste vi få in ritningarna till kommunen om vi ska hinna få bygglovet och startbeskedet till maj. Sent i går kväll fick jag den nyaste planritningen på mailen och idag måste jag gå igenom den och kolla att vi är 100% nöjda - för då kör vi på den.
 
 
 
I övrigt har jag suttit och ritat upp elen i huset (på en gammal ritning).
 


Förutom allt detta så har jag padagogikseminarium på torsdag och imorgon klockan åtta ska ett referat på 2 sidor vara inlämnat. Ni som känner mig förstår säkert att jag inte ens börjat på det där jäkla referatet än.. Bäst att sätta fart alltså.
 
Lise och Nea har slutat sova ute i vagnen (eftersom dom vägrar somna på rygg och vägrar sitta fast) så blir det ganska korta sov-perioder inne, vilket ju innebär att jag får väldigt korta stunder på mig att läsa :) Jag har som vanligt bara mig själv att skylla. Det ska i alla fall bli skönt när kursen är färdig om en måndag och jag helt kan koncentrera mig på att vara mamma och bygga hus.Länge sedan nu

Det var ett tag sedan sist och här hemma hinner det hända grejer. Tjejerna har förstås hunnit bli sju månader (dom är ju för tusan snart åtta månader).
 
Allt löper på som vanligt, tjejerna är hur snälla och nöjda som helst, jag pluggar och jobbar på med förberedelserna för bygget (fatta att det är bara lite drygt två månader kvar innan vi börjar).
 
 
I veckan har jag i alla fall suttit i möte med både VVS killen och elektrikern för att få in lite offerter och VVS och el handlingar. Idag ska vi till min morbror (som ju både ritar och ska hjälpa oss att bygga) för att komplettera det sista på ritningarna som måste in till kommunen veckan som kommer!
 
Lise och Nea mår som sagt bara fint, Nea har fått två tänder och var lite grinig ett par dagar just när de sprack igenom, men nu är allt som vanligt igen. Båda två kryper som små gaseller här hemma och man får passa sig så man inte glömer något framme, lämnar skafferidörren öppen, för att inte tala om diskmaskinen ;)
 
Så har de ju börjat ställa sig upp också, mot allt! Nu är det hjälm på alla vakna stunder på dagen.
 
 
Även pappa passar ju bra att klättra på :)
 
Lise sover aldrig på rygg längre utan vänder sig redan i luften när man lägger ner henne i sängen.
 

Men nu är hon ju så pass stor att hon får sova så där..
 
På mornarna när jag stiger upp möts jag alltid av två pigga och glada bebisar som alltid står och väntar på mig i sängen.
 
Nu mer är båda sängarna i nedersta läget för att dom inte ska hoppa över kanten.
 
I köket har vi satt upp en grind för att jag ska slippa springa och jaga dom i hela huset på dagarna. Ganska skönt för mig faktistk, men nu har Nea blivit så himla mammig (hon går igenom nån slags separationsfas just nu tror jag) så jag får inte lämna rummet. Även om jag smyger mig ut när hon sitter och leker med något så hör hon att grinden klickar igen. Då kryper hon snabbt som attan fram till den, ställer sig upp, skakar i genom och skriker för full hals tills jag kommar tillbaka. Det blir inga långa toalettbesök för mig på dagarna skan jag ju säga ;)
 
Sen så har dom ju funnit leksakslådan som jag har i köket, så nu för tiden ligger alla saker spridda över allt och lådan är alltid omkull..
 
 Pappadag

Idag har tjejerna en pappadag. Jag, syrran och mamma är påväg till Ikea för en heldag.


Kan syrran så kan jag

Nu kämpar dom båda två med balansen. 


Dom är faktiskt himla stadiga och kan stå flera minuter på egen hand (om dom får hålla sig i något, typ grinden in till hallen). Nea klarar till och med att ställa sug upp själv. Lise tar sig upp på knä men behöver lite assistans för att kunna ställa sig på fötterna. 

Mina små har blivit så stora. 7 månader idag! ❤️RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!