Valborg i Laisvall

Sitter på bussen på väg till Laisvall nu. Adam är ju redan där och vi ska fira Valborg och 1 maj där uppe.

Antagligen blir det sista skoterturen för i år också.


Hoppas bara på lite bättre väder under helgen, för idag har det snöat där uppe!Fina lilla mage

Vad jag gillar min mage, jag älskar den faktiskt! Fast den börjar vara tung och trycker på allt möjligt inne i kroppen så vill jag för allt i världen inte vara utan den :)


Men jag ska erkänna att jag längtar efter att slippa ha ont varje gång jag stiger upp ur sängen, slippa flåsa så fort jag gått upp för trappen här hemma och känna sig smidig igen! "Ny" postlåda

Nu har jag äntligen gjort något åt vår gamla skruttiga fula postlåda. En liten snabb make-over.


Åkte till stan och köpte sprayfärg. Fort var det gjort och betydligt snyggare :)


Eftersom vi inte har något husnummer passar det ju bra att ha på lådan så folk vet att dom kommit rätt :)


Vårkänslor

Alltid på våren får jag sån enorm längtan att sätta igång med att fixa gården, ni vet - räfsa löven, plantera rabatter, röja allt skräp som ligger.. 


Som på beställning vill jag ju dessutom sätta igång med sommarens projekt - egentligen helst igår ;) I sommar är listan lång (och jag vet att vi ju inte kommer att hinna en bråkdel av vad vi vill), vi ska nämligen göra färdigt bagarstugan (bygga en ny bro och fixa färdigt invändigt, måla taket och alla lister, tapetsera, fräscha upp den öppna spisen och bygga in den), vi ska sätta upp en rökkåta, en friggebod och så klart allt annat underhåll som man måste hålla på med när man har hus och tomt.Jag har i alla fall börjat inne i bagarstugan (jag är ju tyvärr ganska begränsad i vad jag kan/får göra nu för tiden) och har börjat måla första varvet i taket, som jag ju grundmålade i höstas. Min dröm vore ju att vi skulle hinna allt klart innan tvillingarna tittar ut, men det är ju väldigt optimistiskt :)Kalas

Idag var det kalas hos min lillkusin Josefin som fyllde hela 21 (!)

Vi var bjudna till hennes och Gustavs lägenhet - har faktiskt aldrig varit där förr, trots att dom bott där mer än ett år :/

Men idag var det dags. Hos barnmorskan

Jag var ju till barnmorskan igår - som vanligt ser allt bra ut, blodtrycket 130/60, b-gluk 6,0, hb 122 (stigit från 116, heja heja).


Magen fortsätter att växa (som att jag inte märkt det? ;) och SF måttet var nu 37 cm (motsvarande 37 v singelgraviditet). Ungarna var igång som tokar där inne, som vanligt, så det ver lite svårt att räkna hjärtljuden, men vi kom i alla fall fram till att ettan låg runt 145 och tvåan 150 :)

Jag har en hel del besvär med att höger hand domnar bort på dagarna så jag ska börja använda handledsskyddet även dagtid, så får vi se om det blir nå bättre. Fogarna spökar förstås fortfarande, men betydligt mindre sedan jag blev helttidssjukskriven. Att tjuvjobba

Medan Adam är uppe i Laisvall och klämer ut det sista av den här skotersäsongen är jag hemma och tjuvjobbar (jag åker också upp till Laisan men inte förän på onsdag).


Jag drog på mig arbetskläderna, som inte riktigt passar längre..) och har passat på att måla förnsterlister. Förhoppningsvis hinner jag börja (och avsluta) målandet av bagarstugetaket innan onsdag men vi får se, det vore ju dumt att hålla på så mycket att jag startar en förlossning. Jag tar det faktiskt lungt och tar många pauser så jag tror nog att det ska gå bra :)


Adam blir lite arg på mig när jag håller på och går an här hemma - han säger att jag jobbar mer nu än när jag faktiskt jobbade. Men jag måste få hålla igång och jag är noga med att lyssna på kroppen - får ju en hel del sammandragningar om jag går på för mycket. 

Igår planterade jag vårblommorna och efter helgen ska jag och brorsan (tur att han alltid är hjälpsam och bor nära) åka till soptippen med lite skrot som jag samlat ihop.

Jag är ju inte sysslolös i alla fall :)Kontroll.

Så var det dags för nästa rutinkontroll på spec. mödra idag. 

Bebisarna mår bara bra och växer som dom ska.


Ettan ligger som vanligt med huvudet neråt och väger nu nästan 1200g. Tvåan har vänt sig om sedan förra ultraljudet och ligger med huvudet uppåt, h*n väger nu lite drygt 1300g.

Båda ligger inom det normala viktmässigt, dom har bra med fostervatten och flödet i navelsträngarna är bra. 

Vi pratade lite förlossning idag också, vad jag kan förvänta mig och så. Jag vill ju gärna ha så mycket information som möjligt, det får mig att känna som att jag har kontroll. 
Hur som helst berättade Åke (min ultraljudsläkare) att man kommer att försöka stoppa eller skjuta upp förlossningen om den skulle starta före v 34. Men startar förlossningen v 34 eller senare så får dom komma. Det bästa är förstås att föda vaginalt (det är ju vad jag hoppas på också) men hälften av alla tvillingförlossningar slutar med kejsarsnitt. 
Det finns massa olika anledningar att det blir ett snitt - det beror på hur barnen ligger, om dom mår dåligt, om mamman mår dåligt, om värkarbetet är för svagt osv.

Det känns i alla fall bra med mer kunskap och information och jag ska nog börja knåpa ihop mitt förlossningsbrev snart - men först ett besök hos barnmorskan imorgon. Sysselsättning.

Nu är jag ju sjukskriven på heltid och visst är det ganska skönt - ingen stress eller press och jag kan vila precis när jag vill. MEN det är ju lite långtråkigt också.. 

Bara gå hemma och ta det lungt hela dagarna är ju ingenting för mig, jag vill uträtta någonting också så jag utnyttjar min omgivning till max för att sysselsätta mig.

I tisdags lunchade jag med Adam som jobbade, onsdag trängde jg mig på pappa och åkte lastbil några timmar och idag är det torsdag (vilket innebär ultraljud) och en sväng med mamma på stan.

Jag behöver inte så långa aktiviteter utan det är är skönt att bara få komma sig ut eller pyssla med något hemma. Ha ett mål för dagen liksom ;)

Jag har faktiskt skrivit en litenlista med vad jag kan pyssla med här hemma om jag skulle få idétorka. 


Det kommer i alla fall hålla mig sysselsatt några dagar.
V 29

Vi har nu klivit in i v 29 och herregud vad tiden går fort! Snart är det ju dags :) 

Bild på påskmagen, v 28

Som synes fortsätter magen växa, bebisarna som väger drygt två kilo tillsammans börjar få det lite trångt. Det märks framförallt på sparkarna som egentligen inte är så mycket sparkar längre utan med gruff och bök inne i magen. De har betydligt mer vakentid på dygnet nu och ettan är fortfarande den som "syns" och känns mest. Det ska bli himla roligt att de om h*n är den som kommer att vara spralligast på utsidan av magen också.

Det är ju helt fantastisk, tänk er, TVÅ barn! Jag kan fortfarande inte förstå det ibland :) Längtar så!Glukosbelastning

Sitter hos barnmorskan nu, har faktiskt varit här sedan 7.30 imorse. Det var ju dags för min glukosbelastning idag - inte något att längta till direkt :/ 

Har fastat sedan 22 igår och måste sedan sitta och "vila" hos barnmorskan 30 minuter innan första värdet tas (fastesocker). Just nu håller jag på att dricka den här äckliga sockerlösningen, urk! 
Mår illa för att jag fastat så länge och mår ännu mer illa för "sirapen" jag dricker..


Nåja, jag får min belöning senare idag - då åker vi till Laisvall för att fira påsken!


Update - fastesockret 4,3 och sockret efter glukoslösningen 7,4, med andra ord ingen fara för diabetes (ska ligga under 10).Tack för mig

Jag har bakat en prinsesstårta för första gången i mitt liv och jag måste säga att jag är ganska nöjd över resultatet.


Ska iväg till jobbet och bjuda på fika idag. Jag slutade ju redan igår men det är ju mycket roligare att få vara med och fika (jag slutade ju tolv igår) så därför tar vi fikat idag istället.Seger.

Det blev seger när Skellefteå piskade Färjestad i första finalmatchen. 


Ingen jordskredsseger, men 3-0 och ett överlägset Skellefteå. Om inte Färjestad rycker upp sig kommer det att sluta 4-0 i matcher.


Som vanligt en grym stämning i arenan, men resterande matcher ska jag nog se hemma i tv-soffan. Blev massor trött i kroppen och fick ganska mycket sammandragningar ;)


Nu vill jag bara hem till sängen, min sovklocka har ringt för över en timma sedan :)Matchdag.

Har nu varit på föräldrakurs 2/3 och dagens ämne var amning. Adam står i duschen och Fredde är på väg hit - vi åker ju till Skellefteå idag för att kolla på den första finalmatchen. 


Hey, här är vi, Sveriges bästa lag. Vi ska ta guld ännu en gång och fira hela natten lång, tillsammans!
Sista dagen

Idag var sista dagen på jobbet på väldigt länge. Det känndes grymt vemodigt, jag trivs ju så himla bra där! 

Tack och hej!

Men när jag får alldeles för långtråkigt hemma tänker jag baka en liten kaka och åka och hälsa på. Full aktivitet.

Nu är det åter full aktivitet i magen, precis som vanligt. Ettan stökar på som alltid och jag känner inte bara sparkar längre utan jag känner så fort h*n rör sig, det buffar och bökar, små händer som slår, sötis! Tvåan som alltid varit mycket lugnare i magen rör sig som h*n brukar.

Var ju trots allt på ultraljud idag också för att mäta mängden fostervatten och flödet i navelsträngarna. Alltihop såg bra ut, så inga bekymmer där inte.

Nu är det bara barnmoskan och glukosbelastningen kvar innan jag klarar mig genom besiktningen för denna gång :)Slö bebis.

Idag när jag vaknade hade tvåan inte rört sig på ett drygt dygn. Det var i torsdags som jag sist fick några rejäla sparkar och sedan dess har det varit lungt. Ettan däremot har hållt igång ungefär som vanligt.
Blev så klart lite orolig och gjorde vad jag kunde för att reta upp dom. Protester brukar genast uppstå när jag böjer kroppen så att magen "trycks ihop", idag var det bara ettan som protesterade och tvåan gav inte en rörelse (som jag kune känna i alla fall) ifrån sig.
 
Jag brukar oftast kunna känna vem av dom som sparkar, även om man ibland blir lite osäker förstås. Idag och igår har jag bara känt sparkar och andra fosterrörelser långt ut på vänster sida, vilket innebär att det bara kan vara ettan som känns.
 
Ringde därför till förlossningen i Sunderbyn för att höra vad de trodde, de tyckte att jag genast skulle komma in för kontroll. Adam är i Laisvall och kör skoter så jag rinde mamma för att få lite sällskap. Vi körde upp och fick genast träffa vår läkare, Nadine, för ett ultraljud. Båda barnens hjärtan slog fint, inga tecken på hjärtsvikt och flödena i navelsträngarna var normala. Dock har tvåan växt ifrån ettan och väger nu 1011g medan ettan väger 966g. På ultraljudet såg vi även att tvåan har mer fostervatten än ettan även om båda ligger inom normala gränser.
På grund av fostervattenmängden ville läkaren att vi skulle göra ett nytt ultraljud på måndag i Piteå (eller i Sunderbyn om det inte finns några tider i Piteå) eftersom fostervattenmängden kan minska fort.
 
Vi kunde se att båda bebisarna rörde på sig även om tvåan var mycket slöare än ettan. Dock hittades ingen förklaring till detta. Om jag fortfarande inte känner några rörelser från tvåan imorgon ska jag tillbaka för nytt ultraljud.
 
Jag fick även lämna ett urinprov på plats, där såg man att jag läcker en hel del socker, vilket ju givetvis inte är så bra. Så vi tog även ett blodsocker som var förhöjt, 8,3.
 
I måndags hos barnmorskan lämnade jag ett normalt urinprov utan socker och igår låg jag hemma med världens förkylning och feber vilket så klart kan påverka värdena. Hur som helst ville dom att jag på måndag skulle boka en tid hos min barnmorska för ett nytt blodsocker och ev en glukosbelastnign.
 
Vi får väl se hur det här slutar :)Sjukskriven.

Har varit hos läkaren idag och blivit sjukskriven på heltid. Det var verkligen dags nu eftersom jag har så mycket foglossning och ryggvärk. Det är bättre att vara hemma och ta det lungt - det är ju trots allt tre månader kvar..


Mina sista dagar blir alltså måndag och tisdag nästa veckan, sen är det "ledigt" i ett och ett halvt år :)SM-final.

Skellefteå har gått vidare till finalen och jag har suttit vid datorn på förmiddagen för att hinna vara med och boka biljetter när dom släpps :) 


Som tur var fick jag tag på tre sittplatser så på tisdag bär det iväg till Skellefteå för första finalmatchen. Hos barnmorskan.

I måndags var jag hos barnmorskan igen för att kolla blodtrycket, det är alldeles lungt på den fronten, 130/60 så ingen fara för att drabbas av havandeskapsförgiftning i nuläget. Även urinprovet var bra och visade bara spår av protein.

Vi mätte sf måttet igen och nu var det 34 cm (=v 34 om man väntar ett barn) och hjärtljuden var 152 (för den "stora") och 144 (för den lilla). 


Igår startade vår föräldrakurs, vi var sex par som väntade sina första barn i juli, så himla kul. Vi prade mest förlossning och vad som händer där, nästa tisdag snackar vi amning. Men nu känns det att det närmar sig!V 26

Nu är vi mitt inne i V 26 och jag börjar faktiskt vara riktigt tung, det är jobbigt att resa sig och att gå, jag blir lätt andfådd och har börjat få ont i ryggen och rejäl foglossning.

Magen i slutet på V 25

Jag ska nog snart sjukskriva mig på heltid - kanske jag kan hålla ut ett par veckor till, vi får se.. Kontroll.

V 26 nu och idag var det dags för ultraljudskontroll igen. Kilade iväg en liten stund från jobbet för att få titta på mina små bebisar :) 

Som vanligt såg allt bra ut, dom växer som dom ska, 800 g och 830 g väger dom nu. Den lilla har vänt sig och ligger nu med huvudet neråt precis som den stora gör. 

I övrigt inga speciella nyheter - risken för tvillingtransfusionssyndromet är nu så liten och dom växer så jämt och bra att det blir tre veckor till nästa kontroll. Helt okey tycker jag, så småningom kommer vi ju att gå på kontroll en gång i veckan. RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!