Tillsammans med odda

Nea och Lise älskar att vara tillsammans med morfar (Odda). Han håller alltid på med så spännande saker och det finns alltid tid och tålamod.
 
 
NärMed krattan i hand

Jobbade på hela förmiddagen med matjorden runt stenläggningen och infarten. Jag gillar ju raka linjer och tyvärr blir jag helt galen på vår infart som är så ojämn så jag får bryt.

Kanterna är liksom så ojämna att jag inte står ut! Tog därför fram måttbandet och sprayfärg och markerade upp längd och bredd och sedan högg jag i med spaden.
Om jag säger så här - skotta packad grus är ingen höjdare, det gick typ fortare att skotta med händerna. Jag tog mig typ 10 meter på en timma. Då gav jag upp och gick in och lagade lunch.

När smågrynen är på bra humör så underlättar det allt!

Efter lunchen åkte vi till Pilar och Lennox för lite fika och surr.

Nu ikväll har jag och tjejerna stökat i garaget och fått lite ordning (helt galet stökigt det blivit där inne i sommar).

Imorgon blir det nya tag hör ute i gruset och sedan kommer Adam hem på eftermiddagen.
Matjord och gräsfrö

Igår sådde jag in bakgården. 30 kg gräsfrö gick åt.
 
 
 
 
 
 
Nu hoppas vi att gräset växer fort så att det slutar damma. Fönsterna är så skitiga att man nästan inte ser ut genom dom. Men nu är det färdig kört med tunga fordon och färdig jobbat (nästan) för i sommar.
 
Idag var brorsan hit med traktorn och la ut matjorden på framsidan. När Adam kommer hem på fredag ska vi sladda och så in på framsidan också.
 
 
Medan Peter arbetade passade vi på att vattna den nysådda delen.
 
 
Framsidan är nu helt klar.  Imorgon ska jag ta fram krattan och finlira lite längs stenläggningen och infarten.
 
 
 
Nästa sommar ska vi spela fotboll och badminton på våran fina, täta, gröna gräsmatta.
 OS final!

HERREGUD vilken spännande kvartsfinal och sedan semifinal som svenska damerna i fotboll bjudit på! Ikväll slog dom ut hemmanationen Brasilien i semifinal och är nu alltså i OS final!! Det har varit sjuk spännande straffavgöranden och jag har nästan inte vågat titta.

 10 år senare

I maj fick jag brev från transportstyrelsen om att det var dags att förnya körkortet, jag har haft det i 10 år, 10 freaking år! Galet!

10 år mellan bilderna alltså..

Det tog tre månader innan jag fick tummen ur och gick till fotografen, men nu är det gjort och det gamla körkortet är skrotat.
Markarbete

Adam har jobbat på som en tok här hemma hela sommaren, gången på framsidan mot till bron är färdig.
 
 
En hel del timmar har han ägnat åt markstensläggning. Först ut var som sagt gången mot bron.
 
 
Färdigt. Nästa sommar ska vi lägga marksten hela biten till vänster också, så att det blir en liten uteplats på framsidan - perfekt att kunna sitta i skuggan när det är som varmast och man inte orkar sitta i gassande sol i söderläge - som altenen är i.
 
Efter markstenen på framsidan blev altanen klar, ca 65 kvadratmeter trall, dock har jag ingen hel bild på själva altanen, sak fixa det någon dag.
 
Från idag så Peter var är och planerade tomten och strök ut matjord - redo att sås in imorgon.
 
 
 
Vi har i alla fall hunnit testanvända altanen en del under sommaren, tjejerna tycker den är toppen! Framförallt på morgonen när man kan gå ut och lägga sig i morgonsolen.
 
 
 
Vi (Adam) har också gjort en gång till gaveldörren på garaget.
 
 
 
 
En perfekt, superfin, rundad gång.
 
 
 
Trappan till dörren är också färdig så nu slipper man ta ett jättekliv upp.
 
Förutom det synliga jobbet så har vi även hyrt en grävmaskin och grävt ner avvattningen så vi slipper fula hängrännor som leder bort regnvattnet. Då passade vi även på att gräva upp avloppet till gamla huset och ta bort det, samt att vi grävde ner ny el till bagarstugan.
 
I helgen har vi som sagt pysslat med att fylla upp och planera tomten, och idag började Peter lägga ut matjorden. Tyvärr regnade det ju hela dagen igån vilket gjorde att fyllnadsmassan på framsidan blev så lös att det inte gick att köra traktor där. Men förhoppningsvis torkar det upp nu i början på veckan så Peter kan lägga ut den sista matjorden och vi kan så in så att det blir en fin, grön gräsmatta nästa sommar.
 
 
Nea har varit några timmar hos mormor så vi har haft fin hjälp av Lise här hemma.
 
 
 Sommaren som gick

Ja så har hela sommaren passerat. En vecka av semestern/föräldraledigheten återstår innan det är dags för vardagen igen. Adam börjar jobba imorgon redan så vi har redan smygstartat vardagen eftersom han åkte till Slagnäs ikväll.  
 
Sommaren gick i ett rasande tempo men det känns ändå som att den varit lång. Vi har hunnit en hel del, både här hemma och tillsammans med familjen. Vi har inte gjort någon längre semestertipp utan bara dagsutflykter som passar perket när tjejerna fortfarande är rätt små.
 
Vi har använt cyklarna och cykelvagnen en hel del denna sommar, vi har ju haft fantastiskt väder i juli så vi har i princip spenderat hela sommaren utomhus.
 
 
I mitten på juli lämnade jag familjen hemma och åkte på roadtrip till Söderhamn. Linn kom och plockade upp mig fredag morgon och vi startade resan mot Umeå där vi skulle hälsa på Sandra. Efter någon timma i Bygdeå rullade vi vidare och anlände till Söderham lagom till middagen. Efter middag och lite rekognisering i staden plockade vi upp Elin på tågstationen.
Efter en natt på hotell så hade vi några timmar att slå ihjäl innan vigseln. Vi tog oss en promenad till Oscarsborg som är Söderhams mest kända utskiktstorn.
 
 
Superfin "vandring" och kanonväder.
 
 
Vigseln var i Sandarne och själva festen var i Söderhamn. Så.himla.fint!
 
Allt var så typsikt Elin. Verkligen hennes stil.
 
Tyvärr så saknade vi både Ida och Sandra för att vara kompletta.
 
 
Vi hade jättekul och dansade tills fötterna värkte, precis som det ska vara.
 
Mitt i natten tackade vi för oss och gick tillbaka till hotellet för ännu en hotellnatt. På söndagen packade vi ihop våra saker och skjutsade Elin till tåget innan vi rullade hem igen. Som alltid, borta bra men hemma bäst.
Jag har aldrig varit borta så länge från barnen och fick världens kram när jag kom hem.
 
Hemma fortsatte ledigheten och vi gjorde ett par dagsutflykter till Stefans stuga på bergön.
 
Nea passade på att plocka blåbär.
 
 
Tillsammans med Stefan. Han är en av de få av våra vänner som tjejerna verkligen tyr sig till.
Som alltid på hans stuga åkte vi båt, åt god mat och hade det sjukt mysigt. Dessutom gjorde vi en liten tur till en strand i närheten, en perfekt strand ska tilläggas. Riktigt långgrunt, minst 100 meter innan det blev mer än knädjupt och inget folk. Kan inte bli bättre än så när man har småttningar att hålla koll på.
 
 
Under sommaren har jag försökt hålla igång löpningen, det har gått så där måste jag säga. Lite upp och ner och det beror till största del på att jag varit för lat.
 
 
Men 7:e (!) passet för detta år käckte jag milen, på under timman dessutom! Riktigt nöjd.
 
 
Efter det blev det bara ett pass till sedan har löparskorna ledag och samlat damm.
 
 
 
Kanske dags att ta tag i löpningen igen...
 
Tjejerna har nästan slutat med blöja under sommaren. Om de är nakna på underkroppen säger de till om de behöver gå på pottan men så fort dom får trosor eller byxor på sig glömmer de av sig.
 
 
Vi fortsätte jobba på blöjfriheten, skulle ju vara sjuk skönt om de slutade med blöja. Men vi får se hur det går nu när de börjar om på förskolan, kan ju inte släppa iväg dom dit utan byxor, haha.
 
 
Det har verkligen varit välbehövligt för den här lilla familjen att få vara lediga tillsammans en längre period. Att tjejerna fått ha både mamma och pappa hemma i princip varje dag har skapat ett lugn här hemma.
 
I har varit ett par svängar till Boden till Maria och Simon och farmor och farfar har hunnit vara hit ett par gånger också.
 
Vi hade den årliga kusinträffen här en varm sommarkväll. Altanen var precis färdis så vi satt ute och åt gåd mat, drack öl och snackade.
 
 Åtta vuxna och tre barn. Härligt!
 
 
 
I år skaffade jag och Adam barnvakt i två dagar och gick på PDOL. Hela fredag, dag och kväll, och lödrag, dag och kväll, hänge vi med vänner, drack öl och åt festivalmat. Jag tror jag räknade ut att jag åt 8 måltider på festivalen, härligt! Två hela kort blev det också.
 
Jag och Adam
 
Micke och Veronica (som btw gifte sig igår!)
 
Ja, vi hade svinkul men det var ett par trötta småbarnsföräldrar som vaknade upp på söndagen.
 
Resten av augusti har vi bara varit hemma, gjort det sista på tomten och hängt med tjejerna.
 
 
 
 
Som sagt har vi hunnit en hel del jobb här hemma på tomten också men det får bli ett eget inlägg.RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!