Lugn kväll

En fredagkväll som denna kommer det inte bli mycket gjort. Adam åkte för några timmar sedan till Byske för att kasta lite flugor åt fiskarna, så nu är jag själv. 

Har precis slagit mig ner i soffan med en mangodrink och ritningarna till huset. Ska försöka planera var alla eluttag i nya huset ska finnas.


Så ska jag markera ut på den nya kartan som vi fick av lantmätaren idag (gränserna är nu färdiga så vi väntar bara på att alla underskrifter ska samlas in innan allt är i lås).Till veckan ska vi försöka få till ett möte med min morbror Dan som ska rita vårt hus. Det ska bli intressant att höra vilka tips och idéer han har, det är ju så gott som klart hur huset ska se ut men vi förstår att det kommer att bli lite småändringar innan vi kan ansöka om byggnadslov. Regn och rusk

Idag är det verkligen tråkigt väder, grå himmel och ett stadigt strilande regn - en riktig innedag. Jag har både bakat och kokat saft idag och nu tänker jag lägga mig och vila en stund.

Jordgubbssaft och rabarbersaft, det hör ju sommaren till :)

Det har varit riktigt skönt med långhelg (som inte är över än..) eftersom Adam är hemma så jag får lite sällskap. 

Igår, i sommarvärmen, byggde Adam och Fredde klart bänkarna runt grillen och på kvällen kom Erika (som är Freddes tjej) hit på premiärgrillning.
En riktigt härlig sommarkväll med kubb och god mat. Vi avslutade med kladdkaka och svenska jordgubbar runt elden. Mys!Bara större och större

Magen växer sig bara större och större (konstigt va?! ;) Nu är sf måttet 42 cm (motsvarande v 42) och
Mina bebisar är i v 33+0, alltså bara en vecka kvar innan dom får komma.

Om dom har fortsatt följa viktkurvan som dom haft under hela graviditeten väger dom nu runt 2,2 kg var (helt otroligt - 4,4 kg barn i magen!) 

Idag v 34 (33+0)

Alla prover ser bara bra ut, mitt blodvärde har till och med stigit till 131, så nu får jag trappa ner till en järntablett per dag. Blodtrycket var 125/70 (inget att klaga på där inte), sockret 4,3 och urinprovet negativt.

Vi lyssnade så klart på bebisarnas hjärtan också och ettan låg på 141 slag medan tvåan (som verkligen inte ville vara med, h*n låg och jobbade för fulla muggar) hade en frekvens mellan 160-170 slag :) 

Jag har fortfarande mycket sammandragningar och nu senaste veckan har dom blivit "värre". Tidigare drog övre delen av magen bara ihop sig och det kändes så klart lite obehagligt men inte alls ont. Nu börjar sammandragningen uppe i magen men vandrar neråt och lägger sig längst ner i magen och gör till och med lite ont. Sammandragningarna har varit rätt regelbundna, första gången med 8 minuters mellanrum och nu sist, 5 minuters mellanrum. Jag har inte ringt till förlossningen någon av gångerna eftersom det har gått över efter några timmar, men barnmorskan tror att det är någonting på gång - även om det kan dröja några veckor än..
Det skulle vara spännande att kolla om livmodertappen blivit nå mer påverkad sedan sist. Nästa torsdag ska jag på ultraljud igen så jag hoppas dom går med på att kolla tappen då. Snart färdigt

Nu är vi inne på slutklämmen på grillringen. Adam har jobbat med markstenarna varenda kväll och idag gick det undan rätt bra när Fredde erbjöd sig att hjälpa till :)BB väskan

Nu har BB väskan stått färdig packad några dagar, det är egentligen ganska länge sedan jag påbörjade packningen men nu är den redo.

Det ser ut som om vi ska på långresa tycker jag, man det går inte att packa så mycket mindre än vad jag gjort.
Oftast bli man kvar några dagar extra när man fått tvillingar (om de nu inte är födda alldeles för tidigt, då kan vistelsen bli ganska lång..) det är ju mycket som ska fungera och man vill ju få tid att hinna lära känna sina nya familjemedlemar. Ungefär fem dagar brukar man bli kvar på BB.Så lite kläder åt mig (då menar jag lite, en tröja och ett par byxor) och lite åt Adam, några hygienartiklar, blöjor, kläder till barnen, var sin filt, kameran, en bok - det blev en väska och en skötväska. Om vi nu skulle få för lite grejer (till oss eller bebbarna) får väl någon komma med dom. Det är ju inte allt för långt till Sunderbyn :)Finare gård

Vi håller på en massa ute på gården nu, passar ju perfekt när sommarvärmen letat sig hit också. 

Adam har röjt i skogsdungen framför huset (som står på kommunens mark) och tagit bort massa sly och gallrat ur. Det vart superfint! 
Jag har planterat lite blommor och satt morötter - ska fortsätta planteringen idag med sallad, rädisor, lök och purjolök.

Igår var brorsan här och hjälpte Adam att gräva ur och fylla upp runt grillringen.


Det ska nämligen bil marksten runt om. Så snart är allt färdigt med "Adams lilla projekt" och jag måste ju säga att det blir jättefint, nästan så fint att man inte kommer våga använda den, men bara nästan! ;)MVC

Var ju hos barnmorskan i slutet på förra veckan, som vanligt ser allt bara bra ut. Blodtrycket ligger bra och bebbarnas hjärtan slår i 144 och 150. 

V 32

Jag fick också med "startpaket" från Libero, massa reklamgrejer förstås men även en massa användbara saker som blöjpaket, våtservetter, bindor, barnolja osv. Min gulliga barnmorska insisterade dessutom på att jag minsan ska ha två väskor - jag ska ju få två barn :) Så dubbelt upp av alla grejor. 


Budget.

Att bygga ett hus på egen hand är ett jätte projekt, inte för att vi inte insett det tidigare men det ÄR verkligen ett stort projekt! 

Ikväll (och flera kvällar före) har jag lagt upp en produktionskostnad. Det är ju väldigt svårt att "gissa" vad slutsumman kommer att landa på när vi inte börjat ta in offerter än och eftersom vi ska göra mycket själva. Det ska i alla fall bli spännande att se hur långt ifrån sanningen jag är.. 


Det bästa skulle ju förstås vara om vi hamnar under mina beräkningar, men det återstår att se.Rutinkontroll.

Så var det dags för ännu ett ultraljud idag. Allt ser fortsatt bra ut och läkaren tycker att jag haft en ovanligt okomplicerad tvillinggraviditet. Värdena har legat bra och barnen har växt/växer precis som man önskar sig.

Nu väger dom 1,7 och 1,8 kg och båda har lagt sig med huvudet neråt. 

Eftersom har haft en hel del sammandragningar mätte vi även livmodertappen som är lite kort, 33mm, men ingenting att oroa sig för (brukar ligga runt 45mm för förstföderskor). Så länge den är över 15mm ska det inte vara någon fara, dessutom har jag bara tre (!) veckor kvar innan dom får komma.Lantmätaren.

Idag fick ett trevligt samtal, från lantmätaren. Han ville komma redan på onsdag och mäta ut tomten. Så.himla.bra! 

Jag trodde att vi skulle få vänta till nån gång i juni innan det skulle dra igång, men det här rymder på att det går fortare om man ringer och stöter på lite. 

Förhoppningsvis tänker barnen stanna i magen till onsdag så vi får det färdigt innan de kommer :)Sammandragningar.

Jag har börjat få en massa sammandragningar nu, det började egentligen när magen sjönk ner - under 1 maj helgen. Men det blir mer och mer för varje dag känns det som. Jag skulle gissa att det rör sig om mellan 40-50 sammandragningar per dag. Vissa känns mer och andra mindre, men inga regelbundna än så länge :)

Igår kväll slog vi nytt rekord och jag hade sammandragningar med 10-15 minuters mellanrum i fem timmar, men bebisarna är fortfarande kvar och idag på förmiddagen har det varit ganska lungt. 

Slutet på v 31


På torsdag är det ultraljud och det ska bli spännande att höra vad dom säger om mina bebisar, jag tror att ettan har fixerat sig nämligen :) Dock får dom gärna vänta två veckor till i alla fall - sen är dom mer än välkomna!Befisar i magen

Simon har helt fastnat på det här med bebisar. Det är ju hel konstigt att moster har bebisar i magen, de syns ju inte! Varje gång vi ses måste han kika under tröjan för att se om dom syns - det är svårt att förstå att de finns där inne ;) -Moster Tees har befisar i magen, säger han. - En här och en här, säger han och pekar och stryker på dom. Gullunge!Men så säger han åt Maria: - Mamma liten mage, ingen befis ;)
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!