Målar rum två och kakel i toalett

Idag har mamma varit här med Nea och Lise några timmar. Jag har varit ute i huset och målat första varvet i Neas blivande rum och sedan slipat och gjort klart för målning i vårt sovrum och förrådet.


Adam har kallat toaletten och nu återstår bara fönsterväggen.


Tobbes har också varit här och påbörjat inkoppling av pumpen, på torsdag kommer Tomas och kopplar i strömmen så då är det bara att börja köra värme.Fyraårskalas

Igår var vi bjudna på fyraårskalas i Boden.


Nöjd kille med bilar tårta


En liten uppdatering

Det är ett tag sedan jag skev vad som händer i huset och det går framåt! I veckan fick vi äntligen värmepumpen. Eftersom vi valt att satsa på den senaste av CTC modeller som inte skulle börja tillverkas förän under hösten så har vi fått vänta. Dom sa att den skulle vara klar för leverans i början av september men (inte helt oväntat) dröjde det två veckor längre. Men nu är den på plats i alla fall.


Det var däremot inte så kul att försöka få in den 300 kg tunga pumpen in i garaget, inget man lyfter för hand om man säger så. Men vi har ju så himla tur med en underbar familj så brorsan tog hem traktorn efter jobbet och hjälpte oss att lyfta in den. 
I början på veckan kommer Tobbe och kopplar rören och sedan är det bara att köra värme i huset.

I veckan kommer dessutom garageportarna att levereras och installeras, skönt - då slipper vi släppa ut all värme.


Adam har börjat med plattsättningen i tvättstugan och toaletten.Efter lunch i torsdags började han sätta plattorna i tvättstugan, så hade han redan gjort tätskickt i både tvättstugan och toaletten.


På fredagen efter två hade han satt klart allt i tvättstugan och på måndag börjar han i toaletten.

Bara fogningen återstår i tvättstugan


Jag håller fortfarande på med spacklingen, det vill liksom aldrig ta slut.. Jag har och blivit betydligt bättre på att spackla än i början (tur att jag började i garaget).


Spackla, slipa, spackla, slipa..

Eftersom vi ska måla väggarna så måste jag vara ännu mer noga än om vi skulle tapetsera, som är lite mer förlåtande. I släpljuset syns alla skavanker när man målar. I helgen tog jag i alla fall mod till mig och målade i Lises blivande rum. Det blev helt klart bättre än förväntat.


På två ställen kan man skönja slipmärken men annars blev det kanon!

I helgen har pappa varit här och satt upp dom sista underspikningsbrädorna.
Medan pappa jobbade med underspikningen putsade mamma alla fönster, utomhus, så nu är det rent och fint.


Pappa och brorsan har gjort ett kanonjobb och har satt upp all underspikning så att jag och Adam kunnat arbeta med annat. Dessutom satte han dit stuprören idag så nu är det som klart utomhus. Tomten och avvattningen ska vi fixa nästa sommar, däremot ska vi fixa till infarten nästa helg. 
Hösten är här

Vi hänger utomhus så mycket det går. Både i dåligt och bra väder, även om det är mycket av den första.

Det finns inget dåligt väder..I onsdags var vi på öppna förskolan som startade om förra veckan.
Superkul tyckte både Nea och Lise. Det märks att dom är betydligt större nu, dom lekar mer både med andra och med sakerna som finns där. Även om dom helst leker med varandra.


Vi försöker ta oss ut på oromenad ibland också även om det inte blir så ofta som jag skulle vilja eftersom jag oftast passar på att gå ut i bygget och jobba den stund dom sover. Varken Lise eller Nea gillar att sitta still i vagnen någon längre stund, men nu i veckan tig vi bara en kort sväng efter Innimarksvägen till Rickard (som också håller på att bygga hus).

Det kan faktiskt vara lite mysigt att åka vagn ibland
Färdigmålat

I söndags målade jag sista varvet i garaget. Det blev superbra!

Ljust och fräscht Nu ska alla eluttag dit och klinkergolvet (och garageportar + ytterdörrar, fönstersmygar och lister) sen är garaget klart. Helt fantastiskt!Helt omöjliga

Nu är dom verkligen överallt dom här två vildningarna här hemma. Dom klättrar på allt. Så här ser det ut hemma i köket just nu..


Om inte stolarna ligger ner så klättrar dom upp på bordet, eller diskbänken, eller spisen.. Kökslådorna drar dom ut (vi har ju knoppar på lådor och skåp så det är svårt att barnsäkra) och sätter sig i eller använder som stege.

Och på tal om stegar, runt bygget kan man inte heller ha dom..Nu medans jag skriver detta så är dom i köket och röjer (jag är i vardagsrummet och hör hur dom håller på med något som dom inte får).


Tandläkarbesök

Lise och Nea har fått sin första kallelse till tandläkaren.


Den 28 september ska vi dit och (jag gissar) vida upp dom 8 tänderna som dom har. Väggarna får färg

Igår under dagen var mamma här eb sväng med tjejerna så jag kunde måla andra varvet i taket. När det var klart förberedde jag inför målningen av väggarna så det skulle gå fortare att komma igång nästa gång. 


Vitt och fint i taket (färgen har inte torkat när kortet tas så det ser lite flammigt ut)


På kvällen efter att tjejerna somnat kunde jag inte hålla mig längre, det är ju kul att måla då man ser resultatet direkt! Så jag slog igång strålkastaren och målade en av garageväggarna.


Lite ljusare än gipsen (vi målar väggarna ljust grå, nästan vita)


Väggen till vänster är omålad även om det knappt syns eftersom det är lite mörkt i rummet.


Förrådsväggarna (utsidan) är också målade nu.AF

Adam fritt i veckan. Jag och tjejerna är ensama hemma eftersom Adam är i Laisvall och jagar älg hela veckan.

Det blir inte så mycket gjort i bygget när Adam är borta men desto mer utelek.


Det är ute vi trivs som allra bäst, och "sandlådan" är ju kanon!Äntligen måla

Idag har jag äntligen påbörjat målningen i garaget. Taket har fått en första strykning.

Härligt med vitt. Imorgon blir det varv nummer två och om det täcker bra så är det väggarnas tur sedan.Fönsterbleck

I torsdags ringde plåtnissen och meddelade att alla plåtblecken var färdiga så jag kopplade på släpet (åkte först på tippen med massa skrit) och åkte och hämtade dom. Igår eftermiddag och idag har Adam satt upp blecken ovanför och under alla fönster.
Imorgon ska blecken ovanför frisbrädan (den längsgående brädan som delar av gavelspetsen) upp. Skönt att vi hinner få det gjort eftersom Adam åker till Laisvall på söndag och ska jaga älg en hel vecka.Gör om, gör rätt

Vi ska ju som sagt ha spottar i hall, kök/vadragsrum, toalett, badrum och tvättstuga och dom spottar som elektriken säljer koster 750:-/st. Liiite dyrt tyckte vi så vi köpte våra spotlights på internet och när dom kom testade vi förstås en av dem. Naturligtvis tycker vi att den lyser för lite så vi måste köpa några andra. Problemet är bara att hålen vi gjort i taket för spottarna är för små (vi måste alltså kapa upp dom och det är supersvårt att lyckas bra med det), det är alldeles för få spottar (eftersom dom vi köpte hade en spridningsvinkel på 70 grader medan dom vi kommer byta till endast har spridningsvinkel på 36 grader). Vi måste alltså borra in fler spottar och eftersom vi plastat taket måste vi även skära upp plasten (vilket man helst inte vill göra för att det ska vara helt tätt) för att dra nya elkablar.
Jaja, det är av misstag man lär sig.
 
Dom nya spottarna vi valt kan man byta lampa i (vilket jag ju tycker är en fördel, för annars måste man byta hela armaturen om den går sönder) och dom är inte heller speciellt dyra, 260:-/ st ink lampa.
 RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!