CV.

Sitter och knåpar på mitt CV nu, att det ska vara så svårt.. Måste få detta klart snart för att kunna börja söka lite jobb. Sommaren närmar sig ju med stormsteg!



IKEA.

Det belv en heldag på IKEA igår. Peter och Maria stod för den verkliga shoppingen och jag och mamma var mest smakråd. Det belv en enda bild på hela resan:



Vi var inte hemma förrän strax före nio och då var min huvudvärk redan ett faktum. Bara att hoppas att migränen inte skulle hålla i sig till dagen därpå (idag) när jag skulle till skolan. Men tji fick jag, vaknade upp med en huvudvärk från h*vetet så jag stannade hemma. Dock har det blivit lite bättre på den fronten nu, så imorgon tänker jag minsann åka in till skolan.




Godmorgon på er alla.

Nu drar jag på IKEA tillsammans med syrran, brorsan och mamma.



Enkelt och gott - a la Therese

Tips 1: Laga allt i ugnen och servera med kall sås, sjukt enkelt.



Skär potatis i klyftor, i med två röda lökar (gör stora bitar av dem), tre klyftor vitlök och häll salt, peppar och olivolja på, blanda med händerna.
Smörj sedan in en hel fläskfilé (dela den inte) i rosmarin, salt och peppar och lägg den på potatisbädden (kan brynas innan om man vill). In i ugnen tills köttet är näääästan helt genomstekt (ni ser att jag skärt igenom köttet). Lägg då på ett knippe grön sparris (ev. morötter också) och salta + ringla olivolja. 13 minuter senare är det klart då sparrisen är mjuk. Voila! :)



Jag serverade detta med en fetaoströra som man enkelt gör av en liten burk matlagningsyogurt blandat med ett paket med fetaost som man smulat/mosat sönder. Pressa/hacka i en vitlöksklyfta och salta, peppra så är det klart, går på 2 röda.

 




Easy going.

En väldigt huslig lördag, jag har städat, tvättat och diskat (vuxenpoäng!). Till och med lunch har jag lagat, omelett med skinka, lök, tomat och ost.



Nu ska jag dock ut på löpspåret och springa av mig lite engergi, sen ska jag laga gomiddag till mig själv.





Twilight.

Har precis kommit ur duschen, ska bara snabbtorka håret sen drar jag till brorsan för taco-middag och sista twilight filmen (kanske blir det att zappa in på 4 och kolla handbollen oxå, ni vet; Semifinal Sverige-Frankrike).



Ny palett.

Åkte iväg till stan imorse och hämtade en ny palett som kommit med posten. Paletten kommer från Kosmetikan och den har legat på min vill ha-lista länge, men nu har jag gjort slag i saken och just i detta nu ligger den bredvid mig i soffan.




Pelleguppguppvägen.

Befinner mig i Boden som ni nog förstår. Hade dock sagt att jag skulle vara i Boden tio över tio till Maria (jag åkte halv 9 hemifrån, så lite optimistisk där alltså..) jag var framme tio i elva. Men som tur var var Maria på travbanan och trände häst, så jag promenerade dit.







Efter en heldag i stallet ansåg vi att vi var helt klart värda lite fruktsallad med glass. Mums!







Idag bär det iväg till Umeå på trav med Shakira. Medan Maria tänade häst på förmiddagen agerade jag frissör och fixade till håret på henne (hästen alltså).




Före.



Efter.



Det var första gången jag klipte en häst, men jag tycker att det vart ett helt godkänt resultat. Som jag sa åt Maria; Ju fulare jag klipper desto större chans att hon vinner ;) 


Nu är det dock lunch, Maria står vid spisen(!) och steker plättar (och alla ni sörlänningar, stora plättar i en stekpanna, bara så vi undviker missförstånd).

 

 

 

 




Mot Boden.

Drar alldeles strax iväg till Boden för att hälsa på syster-yster =) Boden ikväll alltså, så åker vi två (och en häst) till Umeå imorgon, helt underbart! Gäller bara att ha varma kläder med sig ;) Men nu måste jag rusa till bussen. Vi hörs!



Therese testar.

Nu har även jag testat Graffiti lacken. Jag vet fortfaraande inte vad jag tycker om dem.

Första omgången blev på ett mörkrött lack från E.l.f.






Blev inte riktigt nöjd med resultatet eftersom det på långt håll såg ut som om jag hade supersmutsiga naglar bara. Nästa omgång testade jag med ett neongult lack för att få lite kontraster..



Blev inte riktigt nöjd nu heller, men jag ska ge det några chanser till. 




Dagens look.

Sovmorgon idag, vilket innebär att jag hinner lägga upp dagens look innan det är dags att gå till skolan.

Det blev en grå makeup som passar perfekt att träna i sedan (vem vill vara översminkad på gymmet?).

Jag har i alla fall använt mig av E.l.f paletten.












Nöjd flicka.

Idag har det varit en bra dag. Den började med en lång sovmorgon tillsammans med älsklingen, sen la vi oss i soffan och kollade på skidor hela dagen. Åt lite lunch och stack iväg och tränade, högintensiv spinning, och jag ett tag trodde jag att jag skulle dö. Så jobbigt var det, ett tag var jag uppe i 96% av min maxpuls, så ni kan ju tänka er! På darrande ben halvkutade jag hem för att hinna se slutet på handbollsmatchen. Dagen hade ju inte kunnat sluta bättre, Sverige spöade Kroatien! Ser fram emot tisdag och mötet med Danmark.



Todays look.

Dagens make ser ut så här:



En ganska soft lördagsmake med naturliga färger.



Jag har använt mig av Ebay paletten.




Gårdagens look.

Igår hade jag inte tid att lägga upp bilden på dagens look, så det får bli idag istället.
Tänk er min första "todays look". Jag är faktiskt lite nervös..

Igår var det i alla fall grönt-är-skönt som gällde.






Jag har använt mig av E.l.f paletten.




Bra dag.

Idag klappar mitt nördhjärta extra hårt. Skidor hela degen! =) Och som gräddet på moset (varför använda det uttrycket, tycker nån ens om grädde på moset?) ska vi till Gundvik (mamma och pappa) och äta gomiddag med familjen (-Maria och Tord som är i Sundsvall och starar på V75).



Bildbomb.




















Det går bra nu.

Idag har vi haft lab om CVK och Venportar. Som vanligt kul att få lära sig nya saker, och att träna på det man redan kan (bilder kommer när jag kommer hem). Vi var dock ett grymt trött gäng som labbade ihop och många gamla favoritteveprogram-signaturlåtar blev hissade, allt från trasdockorna till bumbibjörnarna och piff och puff =) Mycket skratt och tårar säger jag bara!
När vi väl slutatde hade jag och Linn en dryg timma att slå ihjäl innan bussen kunde tänkas anlända, så vi begav oss till biblioteket och sitter nu vid var sin dator och surfar runt.. Ikväll ska jag vara med Carro medan mamma och pappa ska gå och se PiteRevyn. Tror minsann att vi två tjejer ska sätta oss och se Narnia (tvåan-prins Caspian tror jag den heter). Så får väl Adam ta och hitta på nått annat roligt om han inte vill vara med oss ;)
Ni har väl inte glömt att kolla hur det gick för herrarna i handbollen igrå? I så fall kan jag meddela att dom vann! Superduper =) Dock så upptäckte jag (under handbollsmatchen på löpbandet) att jag måste köpa nya löpardojor- inte roligaste utgiften just nu. Kunde bara springa 5 km innan det gjorde så ont i fötterna att jag inte kunde ta ett steg till, så det fick bli cykeln resten av tiden. 
På tal om utgifter så har jag nog inte berättat att jag råkat backa in Adams bil (backspegeln) i garageväggen=jättetrasig backspegel. Hm, inte roligt alls...  

Så tillägnat mina fina sångfåglar:




Räddningspatrullen.




Bumbibjörnarna.




Trasdockorna.




Dags att göra något vettigt.

Jag och brorsan har börjat se Twilight filmerna nu, brorsan tyckte de var dåliga så han åkte hem efter första filmen. Själv så har jag nu plöjt genom New Moon och jag tycker att dom är bra! Nu tänkte jag dock ta paus, äta middag och sedan fara och träna. Det blir löpbandet med måste-matchen i handboll på tv. Perfekt uppladdning inför heldag med labbar imorgon =)




Mitt smink.

De flesta som känner mig vet att jag gillar smink (och kläder och skor..). Så jag tänkte börja visa hur jag sminkar mig här i bloggen. Men först av allt tänkte jag visa upp vad jag har att jobba med =)



Mina paletter.
1. En matt 88 palett från Queens and Shadows.
2. En skimmrig 88 palett från Queens and Shadows.
 3. En palett med skimmriga och matta ögonskuggor från E.l.f
4. En palett med skimmriga och matta ögonskuggor från Ebay.
5. En pallet med skimmriga skuggor.
6. En palett med metallic skuggor från Ebay.



Matt 88 palett.



Skimmrig 88 palett.



Blandat palett från E.l.f

Blandad palett från Ebay.



Skimmrig palett



Metallic palett från Ebay.



Övriga ögonskuggor.






Glitter och stenar.








Skallebang.

Har så grymt ont i huvudet idag :( Det började redan igår kväll och har inte gått över under natten. Just nu sitter jag och kollar på föreläsning via internet. Vi får se hur länge jag orkar..



Lång dag.

Idag körde skolan igång igen, och det med besked. Vi hade föreläsningar från 8.15-16.00 (och jag åker med bussen 6.30 till skolan och 16.35 hem). Väl i stan missade jag anslutningsbussen, eftersom de ändrat tiderna lite :( så jag bestämde mig för att promenera till StepIn för att köra ett träningspass. Sagt och gjort, jag gick de 3,5km till StepIn, sprang 5,5km och promenerade hem. Hemma hade min fina karl gjort våfflor som fortfarande var varma när jag kom hem strax före 8. Just nu ligger jag i sängen och kollar på handbollen (Sverige-Korea) och jag har inga planer på att lämna sängen förrän imorgon på morgon =) 



Sportnörd.

Idag har det inte skett något produktivt i mitt liv. Jag och Adam har legat i soffan hela dagen och kollat både skidor och handboll.



För er som inte kollat så kan jag rapportera att Svenska herrarna utklassade Slovakien i handboll och vann tillsist med 38-22. Hanna Falk blev tvåa i sprinten (skidor) och Anna-Carin Zidek och Helena Ekholm blev 7:a respektive 9:a i sprinten (skidskytte). Imorgon är det lagsprint i längdskidor och jaktstart för både damerna och herrarna i skidskytte, så våran tv är bokad från 13.05. Underbart!




Underbara älskade man.

Jag vaknade imorse klockan 8 för att Adam kom hem, han klarade inte av att jobba pga. bröstkorgen (han har spelat hockey och stappat klubban rätt i bröstbenet i full fart). Klockan 9 vaknade jag igen när han kom in med frukost på sängen =) Jag säger inte nog ofta hur underbar du är och hur mycket jag älskar dej! Men det gör jag, så oerhört mycket Adam! Puss på dej.






Dagens favourit.




Gåvor.

Idag kom det två paket med posten. Det ena var en gåva från en tidning som jag prenumererat på.


Det blir till att inviga de nya träningskläderna ikväll på löpbandet.

Det andra paketet var en gåva från mig själv (till mig själv).





Lösögonfransar, läppenna (peachy), kajalpennor (grön, lila och turkos), flytande eyeliner (lila, guld och vit), rouge, primer, nagellack, läppbalsam och minty lip gloss.


Sjukt snygga fransar med stenar på.


Läpp balsam



Kajalpennor.


Nagellack Metal Madness


Nagellack Golden Goddness


Och så sist men inte minst, syrrans order. Så nu vet du det Maria, grejorna har kommit. Jag tar med dem nästa gång vi ses =)




Snabb som attan.

Både igår och idag har jag gjort mig iordning på 20 minuter. Helt otroligt, jag kan knappt tro det själv! =) I vanliga fall behöver jag minst en halvtimma att bli färdig och ska jag ha ögonskugga behöver jag 5-10 minuter till.. Men nu har jag kortat ned tiden rejält (med ögonskugga och allt). Jag menar alltså från att jag stigit upp ur sängen tills jag är färdig att fara tar det 20 min! Kanske på grund av mitt nya intresse av att bära mössa (vilket innebär att jag inte behöver fixa håret annat än att dra borsten igenom det ett par gånger) och att jag inte äter frukost.
Nu ska i alla fall mamma och jag in till stan och köpa en micro åt brorsan och en kabel till min nya bilstereo (den gamla vart ju stulen som ni minns). Sen ska jag snabba mig hem och läsa igenom rapporten som jag skrev klart (!) igårkväll, innan jag lämnar in den. När jag gjort det är jag ledig resten av veckan!! =)




Tack och hej.

Försökte få igång lite rapportskrivning efter examinationen, men nu har det gått tre timmar och jag har fortfarande inte skrivit ett enda ord. Dags att ge upp med andra ord.. Jag tror jag tar bussen hemåt och besöker Durrnäsvägen 28 B (brorsan) istället. Får ta mig i kragen imorgon istället, för jag ska banne mig vara klar med rapporten imorn. Jag är så grymt oinspirerad just nu, men jag får min belöning blir när jag ska tillbaka till frissan. Kanske blir det en helt ny hårfärg som Therese kommer hem med, man vet aldrig =)



Jag klara´t.






Jag har inte bloggat på ett par dagar eftersom jag varit helt uppslukad av annat. Jobb, vänner, familj och plugg, ja ni förstår. Men nu är exemination gjord och jag klarade den med glans. Jag ler och tar tacksamt emot ett VG när jag går härifrån.




PANIK!

Jag har glömt min telefonladdare i Laisvall! Uselt, jag vet, och nu är det nästan ingen ström kvar i telefonen. Man behöver den aldrig så mycket som när man inte kan använda den..

Ikväll väntar jobb på Havs, ska bli kul ändå, speciellt när det är jag och David som röjjer =) Men först: Lunch.



Marathon.

Iväll blir det marathon i brorsans nya lägenhet. Vi ska se alla Harry Potter filmerna (vi har dock tjuvstartat och redan sett ettan). Men först ska jag städa min egen lägenhet, yay!






Jul och Nyår.

Nu är jag igång. Har precis börjat rensa bland de 267 kort  som blev tagna under jul fram till nyår (267 kort på en vecka eftersom paparazzi Adam fick fatt i kameran under nyårskvällen och knäppte av ca 200 bilder).

Julafton hölls hos mamma och pappa och alla som betydde något var där (innebär med andra ord Adam, Jag, Mamma, Pappa, Maria, Tord och Peter).

 



Kvällens bästa var nog Adams och Tords julklapp till mamma! Jag tänker dock inte avslöja vad det var i =)

   





På juldagen satte Adam och jag oss i bilen och åkte nordväst, mot kallare breddgrader. Hela julveckan och nyår besökte vi Laisvall och Skorrovägen 9. Kallt som attan första halvan av veckan men senare blev det blida och ny skotern testades.



På kvällarna åkte wii fram och det tävlades rejält (behöver jag säga att jag vann allt, haha!)

 

Nyårsafton spenderades med störtsköna Laisvallbor och en eller annan norsk.



Gott Nytt År!


Nyårspussen.




Jag och Ingrid (Laisvalls härligaste norska)



PJ och Jag


Jag och Älskling


Mitt under nyårskvällen minskade intresset för nyår 2011 och intresset ökade för hockeymatchen på tv.



Men Sverige avgick med sergern och ordningen var återställd.



Puss!




Hej där.

Nu är jag tillbaka i civilationen igen. Jag och Adam har varit i Laisvall (utan internet) sedan juldagen så jag har inte bloggat något. Klockan är dock tio över tolv nu och jag ska upp tidigt imorgon så jag sparar den riktiga uppdateringen tills jag har tid. Jag tänkte bara att jag skulle tala om att jag lever och mår bra =)




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!