Alla dessa beslut

Alla timmar jag lagt ner på att måtta och mäta, springa runt med tummstocken och kolla storlekar på fönster, bilplatser, rumstorlekar osv. Promenerat och kört runt och tittat på nybyggda hus och fått inspiration till ytterbeslysningar, fasader, garageportar. Surfat runt och letat golv, kakel, klinker, inredningar, kök, innertak. Så mycket tid och så många beslut.
 
Givetvis hade vi sluppit en hel massa om vi köpt hus av ett husföretag eller låtit dom tillverka ett åt oss. Då har dom ju en slags "grunmall" dom går efter och så får man göra tillval om man vill men annars är allt förutbestämt. Så mycket enklare men inte alls så som vi vill ha det. Då gäller det att gå den hårda vägen och hoppas att det i slutändan blir som vi tänkt oss.
 På papper

Idag damp vårt bygglov ner i postlådan som utlovat.


Så nu ska vi sätta fart med att beställa grejer. Kantelementen till att börja med, även virket antar jag.Morbror Peter

Igår eftermiddag fick vi spontanbesök av brorsan.

Lise och Nea är så fascinerade av honom! Han får aldrig vara ifred när han är här 😊
Busfrön

Det är ett par riktiga busfrön här hemma.

Lise tar med syrran på en liten tur i gåvagnen

En liten koja under skötbordet

Köksfläkt

Köksfläkten är något som vi måste besluta oss ganska snart om eftersom den påverkar läget på ena fönstret som sitter i köket mellan spis och skafferi.
 
Helst av allt skulle jag vilja ha en 90 cm fläkt eftersom vi inte kommer ha några överskåp på den väggen (bara två fönster) och jag vill inte att fläkten ska se oproportionerlig ut. Men jag vill inte heller att fönstret mellan spis och skafferi ska se inklämt ut.
 
Mellan skafferi och spis har vi en bänkyta på 100 cm, fönstret som ska sitta där kommer att vara 60 cm brett, med foder blir det då runt 75 cm brett. Om vi sätter en 90 cm fläkt kommer den att sticka ut 15 cm utanför spisen, vilket innebär att det blir kvar 5 cm mellan skafferi - förnsterfoder och 5 cm mellan fönsterfoder - köksfläkt. Frågan är då om det ser hoptryckt ut eller om det kommer se okey ut?
 
Jag har i alla fall bantat ner urvalet av fläktar lite. Dom ska vara stilrena och inte för maffiga.
 
Cylinda orion trend

Den här cylinda fläkten gillar jag, stilren och inte för maffig, nackdelen är att den är i glas, som ju är jättefint (!) men sjukt jobbig att rengöra (dessutom är den inte längre fin när den blir smutsig). Så tyvärr kommer den nog gå bort i alla fall.
 
Alternativ två är den här (eller liknande)
Thermex derby/optica

Den är ju sjukt snygg men frågan är hur effektiv den är när den liksom pekar uppåt, hur mycket os suger den egentligen in och hur mycket hinner sväva förbi?
 
Sista alternativet är en sån här fläkt.
 Bosch DWB09W452
 
Den designen är jag minst sugen på men den ska ju fungera praktiskt också så vi får se, vi måste nog in i butik och klämma och känna lite innan vi bestämmer oss.Dom två

Asså dom här två - hur lyckligt lottade är inte vi som fick världens finaste ungar!Älskar dom så oändligt mycket! ❤️Lördagsrutin

Vi har verkligen kommit in i bra rutiner här hemma, framförallt på helgerna.

Idag vaknade jag och kände verkligen hur bra jag mår, inte för att jag har mått dåligt, inte alls, men idag mår jag verkligen toppen! (Det kan ju bero på att det i veckan hänt så många positiva saker - typ att handledarkursen examinerad och att vi fått bygglovet, två saker som stressat och tyngt mig lite + att jag ju är igång med träningen ordentligt och mår så himla bra av det).

Jag och flickorna kickade igång dagen redan klockan sex och vid halv nio gick vi upp och väckte pappan. Efter lite bus och lek la vi tjejerna för deras förmiddagsvila och jag åkte iväg och tränade. 


Jag körde ett ordentligt löppass (gryma intervaller) och överkroppsstyrka.

Riktiga mördarintervaller körde jag! Uppvärmning 5 min + 2.5 min intervalluppvärmning (dvs 30 sek x 30 sek).
 Därefter i 2.5 min 20 sek 14 km/h, 10 sek ståvila, 1 min 14 km/h, 1 min 14,5 km/h, ståvila 20 sek, 40 sek 10 km/h. Upprepa x 3

Det riktigt brände i både ben och lungor när jag var färdig! Men det härliga är att jag märker hur mycket konditionen förbättrats på bara två veckor, älskar framsteg 😄

Nu ska jag hoppa i duschen och sen åka hem. Ikväll ska vi äta rådjur till middag och kolla på första semifinalmatchen i hockey (Skellefteå-Linköping), så blir det väl antagligen lite lördagsmys också 😍Bygglov

Idag åkte jag och tjejerna in till stadshuset för att lämna in rivningsplanen. Det visar sig då att vår handläggare Erik har bott i Grundvik och känner både mina föräldrar och Dan. Perfekt! Allt går alltid lättare inom byråkratin om man känner folk. 

Dessutom sa han att vårt bygglov är klart! Vi får papperna på måndag i brevlådan 👍 

Erik sa även att det är okey om vi vill börja shackta trots att vi inte fått startbeskedet än (men vi kommer vänta på att tjälen släpper lite först). På måndag kan vi alltså börja beställa grejer - kantelementen är först ut. 

Vi tänker se till att beställa allt i god tid så att vi tom har grejerna hemma nån vecka innan dom behövs bara för att vi inte ska behöva stå sysslolösa och vänta in material. Så som sagt är kantelementen först ut, sen virket och så blir det väl fönsterna därefter (det brukar ju vara ganska lång leveranstid på fönster - speciellt under "högsäsong").Fasadbelysning

Vi kommer att ha en hel del fasadbeslysning eftersom vi dels har en mörk tomt (eftersom vi helt saknar grannar på två av sidorna) och för att huset ligger ganska långt in på tomten.
 
På kortsidorna kommer vi ha dubbellampor (dom lyser både uppåt och nedåt) och på långsidorna spottar.
 
Lånad bild
Jag tror att vi kommer köra på rostfria och inte vita eller svarta.
 
På långsidorna kommer det att se up något sånt här. (lånad bild).
 
Garageportarna kommer att ha tre minispottar i fodret (precis som på bilden men dom har betydligt starkare lampor än vad vi kommer att ha).
 
 
Fasadbeslysningen blir en ganska stor kostnad men vi tycker att det är värt det (och ganska nödvändigt där vi bor).
Vi kommer också sätta in en slags timer i elcentralen så vi kan ställa in vilken tid fasadbeslysningen (och annan utebeslysning) ska tändas och släckas. Man kan ju ha en slags sensor som själv känner av när det blir nog mörkt, men den brukar tjorva och fungera ganska dåligt har vi hört så vi skippar den och tar timer istället.
 
Längs infarten vill jag också ha lampor på ena sidan. Jag ser något sånt här framför mig..
  Nordlux Vejers

Vi kommer att dra ut rör för el men inte koppla in (eller ens köpa) förän vi ser var vi hamnar pengamässigt med bygget. Dom är ganska dyra dessa lampor (runt 1650:-/st) och vi har ju ganska lång infart (den nya infarten blir ändå betydligt kortare än den gamla 80m jämfört med 120m). Vilket betyder att vi nog kommer att behöva i runt 6-8 stolpar, sen kanske jag vill ha några mini i gången mellan infarten och entrén, säg 3 st, så många bäckar små.. (blir runt 12-16 000)
 Lånelöfte och elritning

Så kom mailet från banken idag. Vi har fått ett lånelöfte på 3 000 000:- så det känns ju skönt (förhoppningsvis kommer inte ens i närheten av att måsta låna så mycket pengar, men det är ju skönt att veta att utrymmet finns).
Då är det förhandsvärderingen nästa vecka som är nästa steg.
 
Desstuom fick jag tag på vår bygglovshandläggare idag också. Dom har förstås mycket att göra men han lovade att göra klart våra papper till veckan, han trodde det skulle gå ganska fort eftersom det inte finns några synpunkter på ritningarna och grannarna behöver inte höras. Det känns ju skönt.
 
Efter alla positiva besked ringde jag till vår elektriker också. Han ska komma förbi någon kväll till veckan för att vi ska kunna gå igenom hur vi vill ha det. Jag har mailat honom ett förslag på hur vi tänker oss, så ska han få komma med lite synpunkter och tips.
 
"Elritning"Cykelvagn

I sommar ska det cyklas. Både jag och Adam brukar ju cykla ganska mycket på somrarna, framförallt för att det är härligt, och eftersom vi har ganska nära till affärer så går det ju nästan fortare att ta cykeln än bilen.
 
I sommar antog jag att cykeln skulle få vila ganska mycket eftersom det än aningens svårt att frakta två barn i en cykelsitts. Så himla glad jag blev när mamma kom förbi idag och sa att vi (jag och tjejerna) skulle få en cykelvagn av henne och pappa i födelsedagspresent! Hon hade dessutom redan sonderat terrängen (för vilken djungel det är alltså!) och hade förslag på några stycken att välja mellan.
 
Till sist blev det i alla fall den här:
 
Burley Cub
Den har lite bredare "kupé" än dom andra, men den är också några kilo tyngre, så jag hoppas att den rullar lätt. Nu längtar jag bara tills vägarna är helt bara så vi kan fara på premiärturen.Telefonisten

Telefonen har verkligen gått varm nu på förmiddagen. Jag har suttit och ringt i nästan tre (!) timmar.
 
Första samtalet gick till Pireva (Piteå vatten och renhållning) angående deras yttrande på vårt bygglov. Jag hade synpunkter på att dom ville ta ut en avgift på 14 040:- för att ansluta vatten och avlopp till det nya huset. Allt löste sig till slut och vi slipper den avgiften. Nu ska vi bara rita upp på situationsplanen var vi kommer att dra de nya vatten och avloppsledningarna.
 

Jag fick en hel del information av banken. Vi har inte brytt oss om att få ett lånelöfte eftersom vi räknar med att få låna tillräckligt för att klara oss, men idag kännde jag att det skulle ändå vara tryggt att veta exakt vad vi får låna om det skulle behövas. Så alla uppgifter är mailade och jag väntar på svar.
När man bygger nytt får man som sagt ett byggkreditiv som man plockar ut från när man behöver betala sina fakturor. Eftersom banken ska göra sig en ordentlig hacka på att folk lånar pengar tar dom ju ut pantbrev på lånet, dvs en avgift på 2% av summan man lånar (på varje 100 000:- blir det alltså en avgift på 2 000:-) Det innebär att om vi lånar 2 000 000 kommer vi betala en avgift på 40 000:- till banken (+ förtjänsten dom gör på vår ränta).
I alla fall så är bollen i rullning, vi behöver byggnadslov och startbesked innan vi kan boka möte med banken, sen måste vi ha en väldigt detaljerad kostnadsberäkning med oss. Eftersom vi bygger i egen regi är det svårt att säga en exakt summa som det kommer att kosta så därför ville han att vi skulle göra en förhansvärdering hos någon mäklare innan (så vi ser att huset i slutändan kommer att vara värt det vi bygger för).
 
Med andra ord gick nästa samtal till mäklaren som vi ska få komma till nästa onsdag för värdering. Dom i sin tur vill ha våra ritningar + en väldigt specificerad kostnad av interiören, sen tar dom ju givetvis en avgift på 1500:- för arbetet.
 
Så ringde jag ett samtal till Pite Energi för att höra hur vi ska gå tillväga för att koppla om elen från det gamla huset till det nya. Vår elektriker måste göra en föranmälan till dom senast 6 veckor innan vi börjar arbetet och sedan kommer Pite Energi och kopplar om huvudströmmen.
 
Näst sista samtalen gick till kommunen för att höra hur det går för vårat bygglov, givetvis var vår handläggare Erik inte på plats så jag ska återkomma imorgon.
 
Sista samtalet gick till Metria som kommer att göra utsättningen på tomten (alltså var huset ska stå och på vilken höjd), deras avgift ligger på 5000:- + moms.Ögonmottagningen

Äntligen har vi fått en tid till ögonmottagningen för Nea. Hon skelar ju med vänster öga så på sexmånaderskontrollen skrev vår läkare en remiss för att kolla upp det. Jag har hunnit ringa två gånger till Sunderbyn för att jag inte hört något, men så idag (när jag ringde tredje gången) fick vi en tid, 13 april.
Tydligen brukar dom vara snabba när det gäller småbarn och man brukar inte behöva vänta mer än en månad, men nu har det gått tre.Lillklättraren

Nu gäller det att inte missa att stänga grinden till trappan för det går inte många sekunder så är dom där och klättrar. Det är som om dom kan lukta sig till om den är öppen eller ej.

Det klättras på allt just nu.

En dag tyckte jag att det blev ovanligt tyst så jag började leta - jag hittar dom båda fyra (4!) trappsteg upp i trappan. Med hjärtat i halsgropen skyndade jag mig att fånga in dom och stänga grinden!
Budgeten

Vi ska snart gå på banken och lägga upp vård byggnadskreditiv. Det fungerar så att vi får ett "lån" med en högre ränta medan vi bygger - när vi sedan är färdiga läggs lånet om till ett bostadslån och räntan blir lägre. Byggkreditivet fungerar så att vi bara behöver betala ränta på dom pengar vi plockat ut och alltså inte hela maxbeloppet som vi får ta ut. Om vi sedan i slutändan inte behöver använda hela summan behöver vi ju inte det och alltså inte betala uppläggningsavgift eller pantbrev för den summan.
 
Huset är kostnadsberäknat till 2 500 000 men vi hoppas ju att kunna landa under 2 000 000. Drömmen vore om vi skulle klara oss på 1 800 000, men det tror jag blir svårt. Vi får absolut inte översiga 2 500 000, där går våran gräns. Men genom att vi gör en hel del arbete själva och att vi tack vare Dan kan hålla nere materialpriserna något så hoppas vi att det ska gå vägen.
 
Som det ser ut just nu, de delar vi betalat, kommer att slippa helt (tack vare att Dan ritar gratis åt oss) och de delar som blivit billigare än vi räknat med (tex kontrollansvarig) så ligger vi redan + 82 000:-
 
Lantmäteriförrättningen som vi fått pris på 50 000:- kostade i slutändan "bara" 34 663:-
Ritningen som vi uppskattat till 10 000:- kostade oss 0:- eftersom Dan gör den
Nybyggnadskartan som kostar ca 7 000:- slapp vi eftersom vi ligger utanför detaljplanerat område (och vi hade en färsk karta från lantmäteriet från förrättningen som vu nyss gjort).
Byggfelförsäkringen som man förut var tvungen att ha kostade 25 000:- men den har man tagit bort så den posten slipper vi också.
Så den kontrollansvarige som vi uppskattat skulle kosta 40 000:- har lämnat pris på 15 000:-
 
Så istället för 132 000:- blev det 49 663:- (+ 82 337:-)
 
Om hela budgeten skulle falla så här väl ut skulle jag bli överlycklig, men jag är realistisk och räknar med att det finns andra poster där vi istället kommer att dra över budget.Flyter på

Dagarna flyter ihop och tiden rinner iväg. Jag har i alla fall lyckats få ihop och få in mitt examinationsarbete i tid och nu är det bara opponeringen på torsdag kvar innan kursen är färdig. Skönt!
 
Jag håller igång med träningen och igår var mamma här och passade tjejerna så jag kunde åka iväg ett par timmar på dagen. Är nu inne på tredje veckan med kontinuelig träning och det känns bra! Jag mår så himla mycket bättre och är mycket piggare när jag tränar och rör på mig ordentligt. Ikväll är det dags för ännu ett grupp pass och vi ska köra pilates/yoga, inte min favourit men det går nog bra ändå. Tänkte att jag skulle stanna kvar och köra lite ben efteråt också.
 
I söndags var Maria och Simon hos mamma och pappa så jag och flickorna passade på att åka dit och umgås lite.

Kusinerna

Jag passade också på att utnyttja Marias kunskaper om bilbarnstolarna. Vi har nämligen bytt bilstol nu, till steg 2. Ganska mycket bökigare eftersom jag måste springa och bära tjejerna mycket mer nu och jag kan bara bära ut dom en och en. Men Nea och Lise gillar att sitta högre upp och ha bättre utsikt.
 

I veckan ska jag försöka få tag på lite kommunfolk, vi har några ansökningar som vi måste skicka in. Sen ska jag även försöka få in fler offerter på kök (vi har fått in en som är sjukt mycket billigare än vad vi förväntat oss så jag vill se om det är dom som är billiga eller vi som har orimliga uppskattningar).
 Till barnrummet

Lite inspiration då.  

Nått sånt här är jag sugen på i tjejernas framtida rum i nya huset.
Väggarna kommer antagligen bli vita (dom de flesta väggar i hela huset) så någonting vill man ju ha som livar upp lite.

Det är bara prints som man klistrar upp på väggen, superenkelt!

Dessutom vill jag ju ha en herrans massa nya möbler i nya huset, typ ny matgrupp (jag drömmer om ett stort vitt bord med vita stolar), vita vitrinskåp och byråer till köket och hallen, ny stor soffa i vardagsrummet, ny säng till mig och Adam, givetvis nya sängar till tjejerna och någon slags förvaringsmöbel i deras rum. 
Ja, en hel del med andra ord. En hel del som vi inte kommer att ha råd med från början givetvis. Så vi kommer att flytta in våra gamla tråkiga möbler (som inte kommer att passa in) i vårat nya hus och sedan byta ut dom med tiden.Förmiddagsträning

Adam har oftast sovmorgon på lördagar (min dag är söndagar) så jag steg upp med tjejerna halv sju imorse. Efter att vi gått upp och väckt Adam vid halv nio tog han över barnen och jag åkte och tränade.


Så himla skönt att "göra bort" träningen på förmiddagen. Just nu står jag faktiskt i omklädningsrummet och ska hoppa i duschen, när jag kommer hem ska vi ge tjejerna lite lunch och sedan åka in till stan och äta lite lunch själva (och göra några ärenden). Kanske vi köper lite godis på hemmakväll och ser nån bra film ikväll med, vi får se :) Härligt med helg i alla fall!Tester

I tisdags på mitt andra PT-pass var det dags för lite tester. Förra veckan körde vi vikt och mått och nu i veckan testade vi kondition och lite olika styrka.
 
Rodd 500m så snabbs som möjligt: 1,29,7
Max antal armhävningar på 45 sek: 27 st
Max antal situps på 45 sek: 18 st
Max antal benböj i maskin på 30 sek: 17 st
 
Så this is the one to beat om åtta veckor.
 
 
Igår kom mamma förbi och var med tjejerna nån timma så jag konde åka iväg och träna på förmiddagen. Det är himla skönt att "göra bort det" under dagen eftersom på kvällarna när Adam kommit hem och vi ätit middag är det ibland lite segt att ta sig iväg. Jag och mamma har i alla fall bestämt att måndagar och torsdagar ska jag träna och mamma vara med tjejerna, så tisdagar är det ju fortfarande kvällar som gäller och så ska jag försöka ta mig iväg på lördagarna (gärna på förmiddagen) också.
 

Igår blev det pyramidintervaller på löpbandet och överkroppsstyrka i gymmet. Härligt möra armar och bröstmuskler idag.
 Tisdagsfest

I tisdags hade vi träff med mammagruppen på förmiddagen. Vi samlades allihopa hemma hos Josefin och Lion i Öjebyn. Som vanligt har vi alltid supertrevligt på träffarna och munnarna går i ett ;)
 
På kvällen skickade Josefin den här bilden till oss andra mammor:
 
 
Lions pappa Erik har varit ganska fyndig (och sann) när han instagrammat ;)
 Vår i luften

Vilket vårväder vi haft i helgen, helt underbart alltså! Så himla härligt när Adam är hemma så vi kan vara ute hela familjen.

Vi tog ut flickorna på en liten pulk tur i lördags.


Dock tror jag ändå att föräldrarna tyckte det var roligare än barnen 😉

Det är lite svårare att krypa i overall i snön än inomhus upptäckte Nea och Lise
En liten paus när man blir trött

Varför inte smaka lite på snön?Idag har jag passat på att träna - tredje passet i veckan! Intervaller - trappan, som jag kallar den. 10 minuter uppvärmning sedan  2 min (10 km/h), 1 minut (11 km/h), 1 minut (12 km/h), 1 minut (13 km/h). Vila 5 min (9 km/h) sedan ett varv till innan nedvarvning i 5 min.

Lise har börjat ställa sig mot gå vagnen själv och traskar iväg med den och båda tjejerna går nu mellan möblerna (mellan soffan och soffbordet, eller längs soffan) i vardagsrummet. 

Så nöjd med sig själv!
Bästa vagnen

Alltså kolla vad dom börjat med på Coop👉 


Dubbelvagn! Hur perfekt är inte det? Det underlättar verkligen min vardag. Förut har jag alltid tagit barnvagnen framför mig och dragit kundvagnen bakom mig, som ett litet tåg genom butiken 😊 

Men idag tog jag den nya vagnen och det gick som smort! Tjejerna är alltid så glada och lätta att ha med sig nu för tiden (dom har kommit över perioden då dom var lite rädd för främlingar). Det blir ju en hel del social träning när vi är iväg eftersom flera människor stannar och pratar med oss/tjejerna eftersom dom är tvillingar. 

Idag var det inte mindre än tolv (12!) personer som stannade och pratade med oss på Coop, haha det gäller att inte ha bråttom 😉


Som tur var somnade tjejerna i bilen på väg hem (det är tröttande att ta in alla intryck) så jag kunde packa ut i lugn och ro. Men nu tar vi helg.Intervaller och hockey

Tog mig iväg till gymet idag också. Eftersom jag bara hade en timma på mig - efter middagen och innan hockeyn - så blev det favoriten, intervallöpning. 


Har börjat köra ett nytt upplägg - pyramiden kallas det. Helt enkelt en vanlig uppvärmning (just nu går det inte så fort på löpbandet) 9 km/h i 10 minuter, sedan börjar det. 10-20-30-40-50-60-50-40-30-20-10 sekunders intervaller med lika lång vila efter vaje intervall. Samma fart varje intervall (12 km/h) och vila (9 km/h). Så avslutning med 10 minuters nedvarvning.

Jag kan konstatera att konditionen inte är vad den var (inte alls konstigt) förut sprang jag i vila mellan 10-11 km/h och intervaller i 14 km/h. Jag har ett tag kvar innan jag är där igen! Men det känns i alla fall skönt att vara igång igen.

När jag kom hem lagomt till nedsläpp i första kvartsfinalen hade vi besök av Fredde. Nea blev helt såld på honom.Hon ville bara ligga och mysa bredvid honom, hon som aldrig myser! Träningsvärk imorgon

Eftersom det bara var information och introduktion idag så körde jag ett eget löppass efteråt.


4,6 km avverkade jag på 30 minuter - långt ifrån den fart jag höll förut men med tanke på dagens form är jag väldigt nöjd! Kom igång

Jag har anmält mig till en "kom igång med träningen" - grupp som startar idag! 


Det blir ett pass en gång i veckan med PT i nio veckor och under tiden får man förstås träna hur mycket man vill :) 

Känns bra att komma igång igen, det är ju mest att få tiden att räcka till men jag tänker att minst en gång i veckan på ett bestämt pass ska jag väl i alla fall klara. Sen är målet att även ta mig tid att träna ytterliggare två - tre gånger i veckan. 

Varje tisdag 19.40 är PT passet - tiden är verkligen perfekt för då hinner jag hjälpa Adam med kvälls vällingen innan jag åker iväg. Dom andra dagarna tänker jag ta hjälp av mamma för att kunna ta mig iväg dagtid. Åtta månader och svinkoppor

Åttamånaders kontroll på BVC idag. Lise har ju varit snorig i flera veckor nu - först fick vi influensa och sedan just innan vi blivit helt friska började Lises förkylning om. Hon fick dessutom ett utslag på ryggen för ett par dagar sedan som idag hade fördubblat sin storlek och såg så där varigt och blåsigt ut. Läkaren på BVC konstaterade att hon fått svinkoppor. Eftersom hon under dagen idag även fått blåsor på ena armen skrev läkaren ut antibiotika som vi ska ge i tio dagar. Risken att även Nea ska drabbas är ju typ 99% och i eftermiddag såg jag att även hon börjat få blåsor runt munnen.Utöver det så såg allt bra ut. Dom har ju båda ganska känslig hud och blir direkt torra så fort vädret slår om och blir kallare. Dessutom blir dom båda ganska obstruktiva när dom är förkylda - ibland även när dom inte är förkylda - men när läkaren lyssnade på Lise idag tyckte hon ändå att det lät bra, så inga inhalationer i nuläget. 

Så till vikten då, Nea vägde nu 8120 gram och var 49 cm lång och Lise var lika lång men vägde 7985 gram.Ny vecka, nya tag

Det är så hilma kul nu när tjejerna börjat leka med varandra! För det mesta är det ju bredvid lek som sker men ibland när dom är en bit ifrån varandra, ropar den ena till, så tittar dom på varandra och pratar medan dom snabbt kryper mot varann. Haha, dom är så söta! Ibland kör dom nån slags tittut lek med varandra också.
 
En liten Lise kikar upp på andra sidan bordet.

Vem är det som tittar fram här då?
 
Förra veckan åkte vi in till stan och tog en fika med Pilar, för att prata om allt som hänt och för att pigga upp henne lite. Hon blir så glad av att träffa tjejerna (vem blir inte det liksom).


 
Så passade jag på att köpa några klädesplagg till mig själv faktiskt. Det hör ju inte till vanligheten längre..
 
Upptäckte även att jag trivs bäst i svart, grått och vitt.
 
Nu i helgen har Adam varit i Laisvall och fiskat så jag och tjejerna har huserat helt ensamma. Jag gillar ju ensamheten så jag är bara glad att han åkte iväg över helgen ;) Vi har i alla fall haft det jättebra medan han varit borta och gått på massa fina "vår" promenader.
 


Lise som har fått sig en liten fläskläpp

Vi hälsade på mamma och pappa och Lise passade då på att överlista mormors barnsäkring i köket.
 


Vi lagade en hel del efterrätter/mellanmål.
 
Det nyaste just nu är att greppa med pincettgreppet som det tränas på hej vilt här hemma.
 
Perfekt med fralla, säger Lise

Nu är det ny vecka igen och som vanligt har jag fullt upp. Vi fick ritningarna av takstolarna och grunden av Dan igår och jag måste ringa snickeriet som räknar på vårat kök.
 


Idag när jag åker och handlar ska jag svänga förbi på jobbet och skriva ut några artiklar till examinationsuppgiften som jag ska börja med idag (den ska vara klar om två veckor). Imorgon har vi åttamånaderskontroll på BVC och på kvällen ska jag iväg och träna.
 Mammaträff

Vi mår betydligt bättre här hemma nu, så skönt att känna sig något så när frisk! 

Idag hade vi i alla fall mammaträff hemma hos Carro och Lea. Vi konstaterade att vi hunnit hela laget runt nu - vi är ju sju stycken mammor (åtta barn) som träffas varje eller varannan vecka. Så om två veckor börjar vi om igen och träffas hos Josse och Lion.


Adam påpekade idag att våra träffas bara blir längre och längre. Första gången träffades vi i typ 1,5 h och idag 3,5 h 😄Härliga helg

Vilken helg vi haft, både jag och tjejerna är fortfarande dunderförkylda så det har blivit grymt lite sömn. Lise har jättemycke hosta och vaknar flera gåner på nätterna och Nea är så täppt i näsan så hon vaknar också.

 

Helgen började i alla fall bra med ett möte på kommunen hos bygglovshandläggaren före lunch i fredags. Adam hade tagit ledigt så han också kunde vara med, skönt! Dessutom hade vi sån tur att vi nog kommer slippa hålla ett tekniskt samråd (som kostar oss över 800:-/h) eftersom handläggaren tycker att Adam verkar kunna bygga (och han känner även till Dan). Med andra ord slipper vi även skicka in brandskyddsbeskrivning, geoteknisk utredning, riskanalys, VA och ventilationshandlingar, fuktskyddsbeskrivning och bevis för tecknat färdigställandeskydd (uppskattad kostnad ca 10 000:-) så det känns ju inte helt fel! 

Vi kommer med andra ord få både bygglov och startbesked i samma veva, om vi inte stöter på patrull (hos våra grannar) så borde vi ha startbeskedet så snart det är registrerat, med andra ord om ett par veckor (vi vet ju hur snabb kommunen är med sina administrativa uppgifter ;) Jag hade räknat med minst 10 veckor innan startbeskedet så det känns skönt om det blir klart i god tid innan maj (vågar inte riktigt ropa hej än!).

 

Efter bygglovsmötet köpte vi med oss lunch och åkte vi till Pilly för att muntra upp/prata med henne (dom är med om ganska jobbig grej just nu - för andra gången på några månader).

 

Senare på fredag eftermiddag kom Kicki och Esa ner, dom skulle stanna hela helgen så det blev fullt hus kan man säga. Kvällen avslutades med hockey på tv.

 

På lördagen plockade jag och tjejerna upp brorsan och åkte till Boden (med ett quick stop i Luleå).

 

Maria fyllde ju år den 15 februari med det har varit grejer eller sjukdomar varje helg så vi har inte hunnit fira henne förän nu.

 

Simon och tjejerna blev så glada när dom fick träffa varandra igen.

 

-Vänta, moster ska ta kort

Skynda och ta nu

Ja, nu kom ju alla tre med i alla fall :)

Nu är det måndag igen och tjejerna har sovit bra hela natten, så jag känner mig himla pepp inför veckan.

Det gör Lise också!

 
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!