Hockeyfredag.

Ikväll firar vi Robert som dansar farligt nära trettiosträcket :) Luleåfan som han är håller vi middag på sportbaren när Luleå möter Örebro. 



Bra helg.

I helgen har vi lyckats köpa en bil och sälja två. Så. Jäkla. Skönt! 

Jag gillar verkligen inte att sälja bilar, men det har gått över förväntan så nu står vi här med en bil var som vi rymmer både tvillingar och barnvagn i, två familjebilar :)



En familjebil.

Nu har vi blivit med rejäl familjebil. En Volvo V70 har vi köpt som rymmer både tvillingar och deras barnvagn (puls en eller annan grej!) Så nu har vi två kombibilar - den "lilla" Saaben (9-3) får Adam fortsätta köra så får jag ta den stora aka Volvon. 

Ni skulle ha sett bär vi åkte från Laisvall med barnvagnen bak i Saaben, vi rymde inte EN till grej där bak - den tog hela utrymmet! Det gick ju ändå bra för att vi bara var två i bilen, vi kunde ju lasta andra saker i baksätet, men det blir ju inte så praktiskt med ytterliggare två bilbarnstolar i bilen, då rymmer vi inget! Så det känns bra att vi nu investerat i en större bil :)



En tillsvidare anställd tjej.

Så nöjd och glad jag är! Jag har skrivit på min tillsvidaretjänst (och även fått mig en liten löneökning) och det känns så himla skönt.

Vilken trygghet att veta att jag har ett jobb som jag trivs med att komma tillbaka till när jag är redo efter mammaledigheten! 



Barnmorskebesök.

V 20 nu, så idag var vi på första besöket hos barnmorskan efter ultraljudet. Allt helt okey, blodtrycket hade stigit något igen 130/70 och blodsockret var fortfarande bra (5,6) pjuh! Det enda som går åt fel håll är ju blodvärdet, efter att ha varit upp och vänt på 125 tickar det nu neråt och idag låg det på 111, så nu blir det dubbla dosen järntabletter för mig.

Det började ju dåligt med blodvärdet redan innan graviditeten, jag lämnar ju regelbundet blod och eftersom mitt blodvärde alltid ligger stabilt kring 137 slarvade jag med järntabletterna. Sista gången jag lämnade blod hade blodvärdet gått ner till 121 och järnvärdet halverats. Jag fick mig en redig uppläxning av sköterskan och började knapra järntabletter, några veckor sedan plussade jag och har förstås fortsatt med dessa kapslar dagligen - har ju trots allt två till att dela med mig järn och blod till :)

Utöver alla prover och allt annat prat lyssnade vi för fösta gången på bebbarnas hjärtljud. Ettan pickade på i 152 och tvåan som är lite mindre hade ett hjärta som slog lite saktare, 148. Men båda två hur fint som helst! 



Magsjuka.

Det blev en riktigt lång dag igår (mot vad jag är van), just före elva var jag i säng. Alla dessa vakna timmar utan vila, men trevligt hade vi. Det är alltid kul med massa kvalitetstid så där, man hinner prata om allt mellan himmel och jord :)

I morse när jag vaknade vid fyra (som vanligt) kände jag mig trött och hängig, ont i magen och lite illamående, men jag tänkte att jag överansträngt mig lite under gårdagen. När väckaren ringde vid sex sedan var magsjukan ett faktum. Det är andra (!) gången under graviditeten som jag har magsjuka, jag måste ha blivit mer mottaglig nu för så här illa har det aldrig varit förut.

Nåja nu hoppas jag på en bättre morgondag. 



På resa.

Idag ska jag och Maria ut på en liten biltur ;) Vi ska åka till Sundvall med en av deras hästar, härligt med lite kvalitetstid tillsammans med syrran!

Just nu håller jag som bäst på att packa fikaväskan - om en liten stund kommer Maria och plockar upp mig, så det är bäst jag gör färdigt :)



V 19

Nu är vi någonstans i v 19. Jag måste erkänna att jag inte har stenkoll på veckor och framförallt inte dagar. Men någonstans där befinner vi oss.


Det känns som att magen blir synligt större för varje dag! Faktiskt börjar alla jackor att strama över magen redan(!), jag som hade tänkt klara mig över vintern.. En hel del kläder har jag ju fått lägga undan för länge sedan förstås, men nu börjar även mina vanliga "gravidvänliga" kläder sitta tajt. Jag har bara en(!) tröja som sitter slappt och skönt över magen (det är en mammatröja i en storlek för stor) och halva graviditeten är kvar!




Ett dagsverke.

Igår var jag hos mamma och pappa hela dagen, jag åkte dit direkt efter frukosten eftersom jag var så sugen på att göra iordning vagnen. Ni vet tvätta upp och fixa till :)

Det tog hela dagen, nu för tiden är jag ju dock tvungen att jobba i sakta mak med flera pauser ;) Mamma bjöd på lunch och sen drog vi till stan och köpte en ny dyna till vårat skötbord som vi ska ha på nedervåningen (ja, vi ska ha två skötbord, ett uppe och ett nere. Det kommer inte att fungera att måsta springa i trappen med två småttingar hela tiden). Timmarna gick och helt plötsligt kom pappa hem och det var dags för middag, så jag stannade och åt även det :)

Klockan var runt sju när jag började rulla hemåt (tur att vi ändå bor hyfsat nära varandra). 

Jag och mamma har strippat ner barnvagnen helt och nu hänger alla dynor, tyger, åkpåsar och korgar på tork. 


Eventuellt susar jag dit och sätter ihop allt idag, vi får se. Har faktiskt en del att göra hemma också, dessutom är det kalas i Mockis i eftermiddag, Syrran blir 27 år idag, grattis!!!





Barnvagn.

Vi har som sagt köpt en begagnad barnvagn till våra småttingar, varken jag eller Adam tycker att det är värt att lägga ner massa pengar på en vagn som ändå bara används i något år, kanske till och med ännu mindre när man har tvillingar. 

Jag skulle kunna ha en lååång utläggning om barnvagnshysterin som råder idag. Folk byter barnvagn som jag byter kläder, man har flera barnvagnar till ett barn, byter suffletter och åkpåsar för att matcha dagens outfit.
Förstår ni hur många tusentals kronor folk lägger på det här? Det är ju helt galet, och dom enda som bryr sig är ju mammorna (och papporna), inte de små barnen som vagnarna är till för. Det har helt enkelt blivit någon slags statusgrej, tokigt!

Nu ska jag inte säga att jag är helt obrydd för vilken vagn vi skulle ha, jag hade en massa krav - den skulle ha fyra fasta hjul, barnen skulle kunna vara vända mot en även sittande, en vagn av bra kvalitet (helst Emmaljunga, Brio eller liknande), barnen skulle sitta bredvid varandra - inte under efter efter varandra. 
Ja, ni hör ju, inte helt lätt. Att hitta en sådan vagn på blocket, helst med en del tillbehör - liggdelar, myggnät osv. Den skulle inte heller få kosta mer än 4000:-


I Umeå fanns det en vagn - Emmaljunga, i mycket fint skick. Den hade dock några år på nacken, 5 år, men som sagt en vagn av bra kvalitet till bra pris, 2000:-


Adams kusin som bor i Umeå var snäll och köpte den åt oss och nu har vi fått hem den. Den är verkligen hur fin som helst! Den uppfyller alla krav jag har och det följde med två liggdelar, två åkpåsar, myggnät, regnskydd, ja egentligen allt man behöver förutom skötväska. 



En dag att fira.

Idag ska jag fira, det var första gången sedan jag köpte min bil 2008 som den gick igenom besiktningen på första försöket! Annars brukar alltid den där nedrans parkeringsbromsen tjorva, och även om jag säger till besiktningsgubbarna att jag inte använder bromsen så brukar den inte gå igenom. Förra året fick jag beskita tre(!) gånger innan den gick igenom, känns som att jag kan lägga dom pengarna på andra saker..
 
Men nu som sagt, på förta försöket, inte ett fel! Lagom till att jag ska sälja bilskrället ;)
 
Men så till dagens viktigaste händelse, ultraljudet!
Den dagen jag både längtat till och bävat för, tänk om det är något fel? Jag har ju haft så mycket mardrömmar om att ena tvillingen är borta och ingen tror mig när jag säger att det faktiskt varit två.
Igår kväll när jag gick och la mig hade jag bestämt att inte tänka på vad som skulle hända på morgonen och det gick faktiskt bra, jag var så trött så jag somnade på en gång. Så klart vakande jag vid fyra och kunde inte somna om för att jag var så nervös, jag gick igenom alla olika scnario i huvudet, liksom mentalt förberedde mig på det värsta.
När vi kom till sjukhuset var jag så nervös att jag mådde illa, men barnmorskan var förstås hur förstående som helst och det första vi gjorde var att kika så de verkligen var två och att bådas hjärta slog.
 
Vilka fina små barn vi har skapat jag och Adam, helt perfekta är dom. Allt vi tittade på såg normalt ut, hjärta, lungor, hjärna, ryggrad, magsäck, urinblåsa, diafragma, armar och ben.
 
Tvilling 1 ligger på vänster sida med huvudet ner mot öppingen (startklar?) och rumpan upp mot mina bröst och tvilling 2 ligger mer på höger sida, nästan tvärs över magen med huvudet under min navel och rumpan ut mot sidan. Båda låg med näsan mot min rygg och nästan vägrade vara med på bild, tills vi lyckades lura tvilling 1 att vända sig och vara med på några bilder ;)
 

Uppskattad vikt är 180g idag, ganska normalt enligt barnmorskan. Nästa viktskattning blir hos läkaren om tre veckor och efter det går vi på regelbundna kontroller var annan vecka.



Förberedelser.

Jag har varit förbi mamma förra veckan och hämtat lite babykläder, jag har fortfarande inte köpt något eget med det som jag, Maria och brorsan haft när vi var små räcker ett litet tag i alla fall. Maria har ju också skickat hit lite kläder som Simon haft. 

Om man väntar tvillingar får man rådet att vara förberedd på förlossning från v 25, så vi har börjat lite smått. Två spjälsängar har vi (Adams och mammas gamla), barnvagn har vi köpt på blocket och lite kläder har vi som sagt. 



OS silver!

Heja heja Charlotte Kalla!!

 Kunde inte bli en bättre start på detta OS :)


Tack!



Ändrade planer.

Maria åkte på magsjuka eller nått liknande igår och jag känner att jag gjort bort allt mitt illamående för i år :) Med andra ord blev det inget besök i Boden idag, istället blev det en spontantripp till Laisvall.

Svärmor blev så glad över spontanbesöket eftersom hon tänkt komma ner snart för att kika på magen och snacka bebis :) 



Hockeykväll.

Hockey ikväll då, Skellefteå gästas av Örebro och jag och Adam sitter som vanligt bänkade framför tv. Jag har inte missat många matcher nu på slutet, även om jag alltid missar just det - slutet, jag orkar helt enkelt inte hålla mig vaken alla perioder utan slocknar allt som oftast efter andra. Trevligt sällskap ;) 


Men nu har vi båda tagit helg faktiskt, riktigt skönt. Adam åker med några kompisar på Jokkmokksmarknaden imorgon och jag ska vara hemma och vila. På lördag åker vi till Boden så jag får hänga lite med Maria, ser fram emot det eftersom det blir allt för sällan nu för tiden.



En tvillingmammas bästa vän.

Om ni undrar - jo, jag ser mig redan som mamma åt det två i magen :)

Ack så osexigt men sjukt skönt och grymt underskattat, stödstrumpor!






V 18

Har klivit in i v18 nu, ultraljud om en vecka som jag nyss nämnde.

Magen växer med rekordfart känns det som - även om vikten (tack och lov) inte håller samma tempo, + 2,7kg. Enligt 1177 väger tvillingarna 250g och är 20cm långa, det låter både stort och tungt tycker jag, vi får väl se vad ultraljudet säger :)



Babyfeet.

Igår har jag en ta hand om mig- dag, så himla härligt! Jag har fått ett presentkort av Adam för att koppla av och ta det lungt- det funkade kan jag säga. Idag har jag antagligen världens mjukaste och lenaste babyfötter ni kan tänka er :) 

Det var inte bara fötterna som fick sig en omgång även om det hela började med pedikyr.

Efter fötterna blev det kroppsskrubb, helkroppsmassage och det hela avslutades med en ansiktsbehandling. Nästan tre timmar tillbringade jag där, jag lovar att det var mjuka ben som tog mig därifrån sen :)



Att kolla könen på barnen.

Jag har alltid tänkt att jag inte vill veta vad det blir för kön på barnen. Innan jag var gravid och medan jag trodde att det bara var en liten krabat i magen var jag helt inställd på att bli överaskad på förlossningen. Adam har varit av helt annan åsikt, han vill ha kontroll och veta vad det kommer att bli.
 
Medan vi väntade ett barn (innan vi visste att det skulle bli två) lyckades jag övertala Adam om att vi inte skulle kolla könet på h*n på ultraljudet. Men när vi fick veta att det faktiskt skulle bli två ändrade jag inställning, det (allt) känns helt plötsligt så mycket större! Jag menar, HERREGUD vi ska få två barn på samma gång! Det är ju helt fantastiskt. Och givetvis så mycket mer oroande.
 
Men nu har vi bestämt oss i alla fall, vi vill veta om det är två flickor eller två pojkar där inne och på onsdag nästa vecka är det dags för ultraljud. Hurvida vi ska berätta för alla andra vilket kön det är på våra små bebbar återstår att se, Adam är som vanligt mer hemlighetsfull och tycker att vi ska behålla det för oss själva medan jag inte tycker det spelar så stor roll om andra får veta ;)
 
Nåja, vi har ju några dagar på oss att fundera.
 
 



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!