Nu smäller det!






Jag ska bli moster i september!

Hur underbart roligt är inte det?! Jag älskar redan ungen som ligger i Marias mage ;) Givetvis får det ju en att fundera på att skaffa en egen, men som det är nu så går det inte. Vi får väl vänta nått år i alla fall, men jag ska minsann hålla tillgodo med ett underbart syskonbarn istället.




Tillbaka i verkligheten.

Nu är jag hemma igen, eller egentligen kom jag redan igår. Isället för att lägga ner 250 kr för att åka buss hem idag åkte jag med Tobbe och Jessica när dom for igår. Jag hade dock ingen ork att sätta mig och blogga när jag kom hem, utan slängde mig direkt i soffan och kollade tv tills jag fick ett ryck kvart i 10 och stack iväg på en mils löprunda i skogen. Lagomt mörkrädd var jag när jag kom hem! ;)

Vi har i alla fall haft en underbar påsk i Laisvall med god mat, trevligt sällskap och goda vänner. Vädret kan jag väl inte direkt klaga på det har varit varmt och lite halvsoligt, jag kan stoltsera med ett något brunare ansikte än när jag åkte.
Tyvärr så är alla korten jag tagit kvar i Laisvall med Adam, så ni får vänta tills på söndag innan ni får se vad vi haft för oss.



Dessutom ska jag avslöja min hemlis i eftermiddag, oh som jag längtar tills jag får berätta för alla! 



Vi drar till fjällen.

Nu packas det för fullt här hemma. All tvätt är tvättad och all disk diskad. Imorgon går vi på påsklov och åker till Laisvall för de sista skoterturerna (?) för denna vinter. Som tur är är vi bjudna på middag hos mamma och pappa, vilket innebär att vi slipper disken ;)



Världens bästa överraskning.

Ja, har fått veta en underbar sak i helgen =) Jag är så glad att jag går runt och ler hela tiden och jag kan inte tänka på något annat. Jag lovar att berätta vad som hänt så fort det blir officiellt (och jag är inte gravid).



Välförtjänt middag.

Som sagt åkte jag upp till Boden idag. Trav på förmiddagen och vi hade en duktig häst med oss som blev fyra + att Maria red en av Lasses hästar.

Har det börjat "våras" uppe i Norrbotten? Det ser onekligen ut så, ingen snö i diket längre ;)




Maria är ut och värmer upp duktiga Casandra.



Och jag fick sällskap av en okänd (supermysig) häst.



På upploppet, Casandra är den spurtande hästen till vänster med röd förbygel.




Efter en kort lunchpaus blev det värmning med Lasses häst Bullfrog Blues.



Dom flyger fram..



Men tyvärr blev det galopp under loppet..




Väl hemma igen blev det den efterlängtade grillningen!!








Dan före ledighet.

Det är ju helt otroligt, jag har en hel dags ledighet att se fram emot imorgon.

Jag steg givetvis upp i tid för att hinna fara och träna innan praktiken. Ett ganska tufft pass med 1mils löpning, styrke armar, rygg och mage. Totalt 2 timmar.



Nu ska jag på med löpdojjorna och promenera iväg till sjukhuset. Så får vi se vad patienterna bjuder på idag, man vet aldrig, jag har vait med om narkotikasmuggling, överdoser, självmordsförsök och patienter som skurit sig själva.

Hur som helst så ger det ju i alla fall mycket att skriva om i loggboken. Jag är redan uppe i fem inlägg och inget handlar om "min" patient och mina interventioner.




Äppel päppel pirum parum.

Igår bjöd jag mami och papi på fika. Äppelkaka, behöver jag säga mer?! =)






Yumi.

I dag slog det mig, efter helgen har jag bara 6 dagar till sedan är praktiken slut. Jag kan inte säga att jag är särskilt ledsen denna gång, jag har insett att psykiatri inte är något för mig. Tur att jag redan hade jobb när de erbjöd mig jobb där i sommar ;)

Ledig fredag och då drar jag till Boden och färgar och klipper håret. Kanske lite annat också, typ god mat? Jodå Maria ringde idag och frågade om vi inte skulle grilla? Självklart! Som jag har längtat efter grillad mat. I love it =)






Måndag.

Ny vecka, nya mål.

Går eftermiddag på praktiken idag, skönt med sovmorgon, även om jag faktiskt börjat bli hyffsat morgonpigg (så länge jag lagt mig i tid förståss) jag stiger faktiskt upp klockan 8 alla dagar som jag är ledig. En klar förbättring motför sovmorgon 2010 när jag steg upp kring 10 och inte hann med att göra något alls på förmiddagen.

Idag har jag i alla fall hunnit vara och träna, även om jag hade tänkt ha vilodag idag (fy på mig!). Men nu blev det så att jag ska åka till Boden och hälsa på fredag-lördag vilket innebär att jag inte hinner träna då så jag har flyttat om i schemat lite.

Nu ska jag hoppa in i duschen, sedan lunch och en cykeltur till sjukan i det underbara vädret =)



Vallsberget.

Första gången snowboard på fyra år, gissa om jag har träningsvärk nu ;) Men kul var det! Vi åkte i drygt fyra timmar.








Inte bra.

Jag råkade fastna i sladden till mitt externa minne så det åkte i golvet och nu vägrar det starta igen =( Alla mina kort finns där inne, jävla skit!



En riktig brudhelg.

Jag har precis varit hos mamma och pappa och hämtat Carro. Hon ska sova här hos mig i natt, Adam är som vanligt i Laisvall. Ikväll ska vi på disco inne i stan och imorgon far vi till Valsberget och åker slalom respektive snowboard. Mitt första snowboard åk på fyra år, mamma är alldeles nojjig och tror att jag ska bryta handleden, haha. Vi får väl se hur det går..



Träningsschema.

Jag tänkte ni skulle få börja hänga med på min träning.



Så här ser helgen och nästkommande vecka ut;

Lördag: Body Pump 1h och löpning 30 min (intervaller 10km/h x 1min, 12km/h x 2 min)

Söndag: RPM (Högintensiv spinning 50 min) + MaxCore (längre corepass)

Måndag: Promenad till och från praktiken (4 km enkel väg)

Tisdag: Promenad till och från praktiken + Activio (Spinning medel-högintensiv 1h)

Onsdag: Promenad till och från praktiken + Spinn (30 min) och Body Pump (30 min)

Torsdag: Promenad till och från praktiken

Fredag: RPM (Högintensiv spinning 50 min)

Lördag: Body Pump + Promenad till och från praktiken

Söndag: Promenad till och från praktiken + RPM (Högintensiv spinning 50 min) + MaxCore (längre corepass)



Ganska intensivt som ni ser, men det brukar det vara när jag väl satt igång att träna ordentligt. Jag får abstinens om jag är ledig för mycket ;) Nu tänker jag i alla fall ta mig lite frukost och sedan bege mig iväg på första träningspasset på listan, Body Pump + intervallträning på löpbandet.




Tjejkväll.

Första riktiga dagen på praktiken idag. Det gick riktigt bra, men kändes betydligt "segare" än tidigare praktiker. Hoppas det ordnar till sig. Min/mina handledare verkar dock riktigt bra så det kan jag ju i alla fall glädja mig åt =)

Jag har gjort mitt första logginlägg idag (av 10), tvångsvården är klar och även litteraturfrågorna är klara så i helgen ska jag bara ta det lungt och inte ägna en tanke åt skolan eller praktiken. 


Ikväll hade jag, Vera och Elin en riktig tjejkväll med hämtmat, en bra film och ostkrokar. Det måste vi göra om snart igen =)

Dessutom blev jag erbjuden ytterliggare ett sommarjobb idag, som jag dock tackade nej till eftersom jag redan har ett som jag är nöjd med.  



Uppe med tuppen.

Igår hade jag introduktion på praktiken. Jag är helt övertygad om att den kommer att bli intressant och väldigt lärorik. Jag är dock ledig idag, börjar inte förrän imorgon. Även igår hade jag en efffektiv dag, jag har nu gjort klart webkursen i tvångsvård och litteraturfrågorna till Psykiska funktionshinder-boken. (Den var verkligen superbra, lättläst och väldigt konkret, det gillar vi!). Nu idag ska jag fortsätta med litteraturfrågorna till Psykiatrisk omvårdnad och om jag har tur så hinner jag den färdig idag. Jag fårstår att ni är chockade ni som känner mig och vet att jag alltid sitter med grejerna i sista minuten ;) Jag skaffar mig lite vuxenpoäng tror jag!

 

                        


Jag är inne i en träningsperiod just nu och tränar nästan varje dag, jag måste rent tvinga mig själv att ta det lungt och låta kropppen vila vissa dagar. Men idag blir det lunchträning och sedan vila på torsdag =) 




Hektiskt.

Jag hade full upp hela gårdagen, fick en massa gjort. Jag kan sammanfatta den så här:

Upp-frukost-webkurs tvångsvård-litteraturfrågor-träna-lunch-hämta Carro-hennes läxa-middag-diska-bada på Pite Havsbad-hem till mor och far-kvällsfika-sängen.

Denna dag blir förhoppningsvis lite lugnare, ska göra lite mer litteraturfrågor och sedan cykla iväg på introduktion på praktiken. Efter allt detta blir det middag och träning.

Glömde jag besätta att jag klarade psykiatitenten också!=) Helt underbart.




Lite skryt.

I lördags efter heldagen på fjället tog jag med mig Adams mosters hund för att fara ut och springa. Jag är så grymt nöjd med mig själv så jag måste få skryta lite =)

Vi sprang runt Laisvallby och tillbaka (drygt 1 mil), runt själva byn är det världens längsta (okey en kilometer) och brantaste uppförsbacke, naturligevis är det ju även en nedförsbacke (på 400 meter). I alla fall vad jag vill komma fram till är att jag sprang allt detta på 58 minuter och 52 sekunder (jag hade tidtagarur med mig). Är det inte helt otroligt! Jag är i alla fall sjukt nöjd=)

 



Den Laisvallska helgen.

Det blev en fin helg i Laisvall och jag ville inte åka hem när söndagen närmade sig.

På lördagen var i ut med skotrarna och stannade på en sjö för att pimpla lite. Det råder alltid en outtalad tävling bland de som fiskar, vem som får störst respektive mest fisk. Adam brukar nästan alltid vinna.





Vem tror ni vann i lördags?


På söndagen blev det bättre väder så jag låg i solstolen hela dagen (deltog alltså inte i tävlingen som Adam förståss vann).







Så måste jag ju tala om att jag har världens bästa svärfar.



Skärmen på min nya skoterhjälp gick av i lördags, så den ser för j-vlig ut! Då säger han bara; Äh, det är lungt Therese jag har fixat det tills nästa gång du kommer. Jag säger bara det, det som inte Esa (eller min egen pappa för den delen) kan laga, det är trasigt på riktigt! =)







Det finns ingen godare mat än den man äter utomhus.





Då ses vi sen.

Ifredags hade vi som sagt våran hej då-lunch på uni:k, tyvärr kunde inte Ida vara med så vi saknade en tjej i gänget :( Hur som helst så blev det en lång och sen lunch med god mat och mycket prat (som vanligt när vi är tillsammans).




Jag kommer att sakna tjejerna grymt mycke och vissa av oss ses inte förrän om fem månader! Helt otroligt och tyvärr helt sant, då börjar nämligen höstterminen och sista året för oss som sjuksköterskestudenter.




Uni:k.

Lag blir det premiär-lunch på uni:k här på LTU. Det blir som en slags hej då-lunch, för vissa kommer jag inte träffa förrän höstterminen börjar =(



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!