Långt hår

Båda tjejerna har en hel del lockar på bakhuvudet, framförallt Nea. Båda har också väldigt tjockt hår och nu börjar det bli ganska långt.

Så pass långt att man kan ha klämma i luggen och "hästsvans"
Never ending story

Jag och töserna har ju varit ensamma i helgen så när dom vilat på förmiddagen eller lagt sig för natten har jag smitit ut i bygget och slipat.


Herregud det tar ju liksom aldrig slut! Nu blir det nog bara ett till varv spackel i garaget (och ett varv slipning då) innan målning. Ser fram emot det.
Under veckan ska vi förhoppningsvis åka till snickeriet som bygger vårt kök (garderober, tvättstuge- och badrumsinredning) och lämna den slutgiltiga ritningen på köket (jag har gjort några sista minuten ändringar) samt lämna tvättställen så att dom kan bygga kommoder som passar. Allt under förutsättning att vi får tvättställen levererade i veckan..Blå fingrar

Adam har varit i Laisvall sedan torsdag för att fiska och fixa inför älgjakten som drar igång nästa måndag. När han kom hem ikväll drog jag ut i blåbärsskogen för att fylla på i frysen.

Vi är verkligen lyckligt lottade som bara bor ett stenkast från skogen. Jag tog cykeln och trampade fyrahundra meter till bästa blåbärsstället.


Drygt fyra liter på en dryg timma (+en halv liter hallon som jag plockade när jag komm tillbaka till gården). Rensningen är ju det tråkigaste men nu är det gjort och alla bär ligger i frysen. Jag ska nog försöka plocka lite mer blåbär nån annan kväll för blåbärssylt är ju sjukt gott, dessutom är blåbär himla gott att ha i bak eller frukosten.Nya tag

Jag ska försöka ta nya tag och komma igång med träningen. Det har blivit väldigt lite av den varan på senaste tiden. Mest skyller jag på bygget men det är klart att det är massa annat som också tar tid, givetvis är det lättja som sätter stopp ibland. Men nu har jag haft en bra vecka och hittat både tid och kraft till vardagsmotionen. 


Att det varit bra väder gör ju saken lättare.Jag saknar dig

När Lise kom hem efter att ha sovit borta en natt blev det kramkalas.

Du är den finaste jag vetLeråker

Brorsan har varit här med traktorn några kvällar den här veckan och fyllt igen gravarna som vi lagt kollektorslangen i.


Totalt 400 m långa gravar, 1 m djupa, så vi har inte vågat ha tjejerna ute på grund av risken att som skulle trilla ner i en grav. 

Vår fina bakgård - helt söndergrävd. 

Nu är det dock återfyllt men eftersom regnat kommit är det mest som en leråker här bak. Inte så kul med ett par vildbattingar alltså.

Vad som däremot är kul är att titta på när morbror kör traktor. 
Singelmamma

Ja, inte singel som utan man utan singelmamma som mamma med endast ett barn. 

Adam är uppe i Laisvall och Lise sov hos mormor och morfar inatt. Vi ska försöka separera tjejerna lite mer eftersom dom alltid är tillsammans och det känns bra om dom får vara själva, få lite lugn och ro och slippa all konkursens. Som det är nu här hemma så går dom mest mellan leksakerna och har inte ro att sätta sig ner och leka (antingen kommer då den andra och vi ha saken eller så ser man syrran hålla på med något mycket intressantare). 

Så i natt sov Lise borta och det gick jättebra, både för Nea som var hemma och för Lise. Senaste nätterna har Lise varit vaken ganska mycket på natten och varit jätteledsen, när hon vaknar och skriker/gråter så väcker hon hela tiden Nea som ju förstås också blir jätteledsen. Vi har försökt att flytta Lise in till vårt sovrum men Nea blir helt tokig när Luse försvinner så det funkar inte heller. Därför känndes det också bra att Nea skulle få sova en hel natt ostört.

Trots att Lise då var borta så gick det jättebra för Nea att somna ock hon sov hela natten som en stock!

Jag och Nea hämtade Lise strax efter tio och åkte direkt hem till Carro för första mammaträffen på flera månader. 

Så kul med lite kompisar! Vad alla har växt och blivit stora också.

Dom hade himla roliga leksaker där också

Nea ville helst leka med Juni som är Leas  storasyster.


Att klä ut sig

Tjejerna älskar verkligen att klä på sig mina kläder.

Igår morse tog Lise min sportbehåNea tog hand om min blus och pappas tröjaCykeltur

Jag är så himla nöjd med cykelvagnen som jag och flickorna fick i födelsedagspresent av mamma/mormor och pappa/morfar.


I helgen tog vi en cykeltur till just mamma och pappa. Vi fick även med små framhjul som man kan sätta dit så det blir som en barnvagn - perfekt om man vill lämna cykeln och gå istället.


Vilket vi gjorde när vi gick ner till stranden just nedanför mamma och pappas hus.Klätteraporna

Klätteraporna har tagit klättringen till nästa nivå.

Som synes tar dom sig nu mer upp på stolarna (och upp på bordet)

Eller upp på barnstolen

I morse fick jag sällskap vid bordet


Jordvärme

Efter middagen idag kom vår granne Göran över med sin grävmaskin och började gräva gravar för vår jordvärme.


Medan Göran gräver så lägger Adam ner kollektorslangen i gravarna och imorgon kommer brorsan med traktorn och lägger igen gravarna. Skönt att få det klart.

Pumpen är beställd också med eftersom det är CTC:s senaste modell så har dom inte ens tillverkat den än så eventuellt sätter vi in en tillfällig pump tills den riktiga kommer. Vi vill få igång värmen så fort som möjligt egentligen för att plattan ska torka så vi kan lägga golvet där inne.Sommarhäng

Åh vilka ljuvliga dagar vi har haft nu alltså! Sol och bad varenda dag. Vi har varit på stranden nedanför mamma och pappa och badat och grävt i sanden. 

Poolen har också använts flitigt här hemma.

Mormor köpte en ny pool åt tjejerna eftersom den gamla läckte (luft), den nya  var mycket större. Kul!


Däremot har dom börjat dra iväg. Förut höll dom sig i närheten av mig (eller den som är med dom) men nu sticker dom om dom ser nått intressant.


Här är Lise påväg runt husknuten (den lilla vita pricken) och Nea är inte långt efter när hon ser att syrran drar iväg.Helgens jobb

Pappa jobbar borta på veckorna nu och kom hem sent fredag kväll, men lördag var han ändå här och byggde.

Mamma och pappa satte upp sista underspikningen på långsidan på baksidan (bara fram kvar nu)

Brorsan var här med traktorn och tog bort det sista från garagen som vi rivit samt förberedde för jordvärmen

Slätt och fint där garaget stått

Adam jobbade inomhus och jag spacklade och promenerade runt med rullhjulet för att planera hur vi ska gräva in jordvärmeslangen.


Första varvet färdig spacklat i garaget - taket är spacklat två gånger så det ska bara slipas innan jag ska måla det.
Upplopp

Nu är vi verkligen inne på upploppet med målningen (utomhus, för inne har vi ju inte ens börjat). Det är bara baksidan som är omålad, den värsta eftersom det bara går att måla efter sex på kvällen (när man är lagomt mör).


Pappa och Peter har jobbat på med underspikningen under helgen och nu är det bara långsidorna kvar.

Så fint det blir - med hål för spottar och allt

Adam är inomhus och jobbar. Han sätter skivor så det sprutar spån och gips ur öronen på han.

Vardagsrum

Sovrum bakom köket

Kök

Kök åt andra hållet, samt en skymt av matplatsen

Matplats

Just nu är han i garaget och sätter färdigt skivorna där så att vi kan spackla  och måla innan garageportarna kommer.

Garaget, med ett litet förråd

Familjedag

Igår hade Hellströms familjedag. Hellströms är företaget som Adam arbetar åt. Dom är jättebra på att anordna saker för hela familjen och inte bara fester åt dom som arbetar. 

Igår till exempel var hela familjen + mormor, morfar/farmor, farfar bjudna till Norrstrand för aktiviteter. Det fanns hoppborg, spel, tävlingar, fotboll, tipsrunda osv sedan bjöds det på hamburgare, fika, glass och popcorn. Det hela avslutades med en brännbollstävling. Mycket trevlig dag och tjejerna var i extas.

Direkt in i hoppborgen, ingen tvekan för Lise

Ettårskontroll

Adam och tjejerna var på ettårskontroll på BVC i torsdags när jag jobbade. Dom har ju hunnit med att bli tretton och en halv månad redan men bättre sent än aldrig! Till förra kontrollen hade dom ju inte gått upp så mycket i vikt men nu hade det ordnat till sig. Nea väger 9420g och är 76 cm lång och Lise väger 9320g och är 76,5 cm lång, dom följs åt som vanligt.


Sedan sist har dom ätit som galningar - dom har lätt tryckt i sig en och en halv stor barnmatsburk var (eller som då jag lagat egen mat och dom åt tre potatisar, en torskfilé, en dl sås, ett ägg och en dl ärtor var). Men nu har det slagit om igen och dom äter mycket mindre, en barnmatsburk var, så det går verkligen i perioder. 

I övrigt så har dom ju gått länge men nu även börjat springa. Prata gör dom inte (inga ord i alla fall) det är mest läten som betyder speciella saker. Dom äter gärna själva med sked nu också - även om mycket far utanför och händerna ibland hjälper till och dricker själva ur sina muggar. Blöja kör dom ju med fortfarande förstås men jag skulle tycka det var skönt om vi började potträning när vi kommer in i nya huset, vi får väl se.. 
Dom leker mycket med varandra nu, obalans ganska hårdhänt så det slutar ofta i tårar även om det börjar med skatt. 
Trappan ut från huset klarar dom galant - trots att det är 6-7 steg - dom är så försiktiga och klättrar baklänges. 
 
Däremot så bits dom båda två. Det var Nea som började för någon månad sedan och nu senaste tiden har även Lise hakat på. Både mig, Adam, mormor och varandra biter dom så man får passa sig. Det är framförallt när domär uppspelta eller ska vara lite mysiga.. Sista varvet

Nu är det bara 2/3 av huset kvar att måla. Igår målade jag hela framsidan och ena kortsidan, dock är båda gavelspetsarna och underspikningen kvar.

I kvällssolenI landstingspyjmas

Idag har jag ryckt in och jobbat ett extrapass igen. Himla kul! 

Med målarfärg på fingrar och armar
Vädret håller i sig

så vi spenderar nästan all tid utomhus. Tjejerna älskar att vara ute (tror att jag sagt det förut) och gråter bittert när jag måste bära in dom.


Idag har vi hängt här hemma på gården hela dagen. Både i och utanför poolen.Sommarväder

Så kom sommaren då eller? Vi har i alla fall haft ett par fina dagar och fler ska det väl bli om man kan lita på prognoserna. Lagomt till vi fått på taket och fått allt tätt så slutar regnet strila förstås. Nåja vi är glada för den lilla värme och sol som vi till sist får.

Såna här dagar är det verkligen underbart att bo i hus - bara öppna ytterdörren och släppa ut ungarna, som kalvar på grönbete, för dom älskar att vara ute! 

Stor gård och mycket ytor, som tur är är inte allt uppgrävt utan vi har en hel bakgård att vistas på.

Nea spatserar runt och letar något att stoppa i munnen skulle jag gissa 😂

Lise hänger på bagarstugetrappen
I sånt här fint väder får man passa på att ta fram poolen också, för bada det är grejer det! 
I eftermiddag (om vädret håller i sig) blir det nog en cykeltur till lekparken för att testa rutschkanan och äta en glass.Ledig dag

Idag tog vi ledigt från bygget allihopa. Jag startade dagen med att baka 112 bullar.


Vi hade tänkt besöka några vänner under dagen med det visade sig att varken Micke och Petra eller Jesse var hemma så vi åkte till Boden istället.

Tjejerna tyckte att det var kul att träffa Simon igen och jag tyckte det var kul att träffa Maria. 
Efter middagen gick vi ut och lekte på bakgården.

Grymt kul med rutschkana hälsar tjejerna

I över en timma höll dom på att klättra upp - åka ner
Gungeligung
Med oss hem fick vi dessutom med oss fem liter nyplockade jordgubbar från Elisabeth. Mums!
Tur i skärgården

Vi åkte ut till Stefans stuga på Bergön i eftermiddag. Middag, mys och luftgevärsskytte.

Härligt att vara i "skogen"

Stefan vann, Adam tvåa och jag trea i luftgevärsskyttet

Grabbarna fick bära barnvagnen upp från vattnet - det är bara en smal stenig stig som leder upp till stugan

Underspikning och målning

Pappa och brorsan har börjat med underspikningen på ena gaveln.

Det blir så fint!

När vi slutade för dagen var alla brädor på plats så imorgon är det dags för gavel 2/4

Adam har varit inne och isolerat det sista i ytterväggarna idag och jag har målat varv 2/2 (förhoppningsvis - så det inte bara är varv 2/3). Men visst ser det väl ganska vitt ut?

Fortfarande omålat under fönstret och runt dörren

Färdigt! Förutom runt dörren där jag inte ska måla förän vi byter till en mindre dörr. Men visst ser det vitt ut? Det skiner inte igenom något rosa vad jag kan se..

 Imorgon fortsätter vi på samma sätt. Jag jobbar "bara" i bygget på förmiddagarna och efter lunch är jag med flickorna (mamma är med dom på förmiddagarna).Äntligen plåttak

När vi kom hem från Boden igår var hela taket färdigt med nockplåt och allt. I förrgår satte vi dit den sista takplåten och det känndes så skönt! 

Välkommen hem!

Jag postade även den här bilden på instagram igår.

1 maj började vi schakta och gräva för avlopp (11 maj började vi bygga väggblocken)
29 maj gjöt vi plattan
17 juni reste vi stommen
5 augusti blev yttertaket klart

Det har ju stått stilla på insidan dom här dagarna som vi varit uppe på taket och jobbat men så snart underspikningsbrädorna är på plats börjar det hända saker där inne igen. Eller både elektrikern och rörmockaren har varit här och jobbat med sitt så lite har det väl hänt ändå.
Osynkade

Igår hade Lise och Nea helt olika sovtider under hela dagen. Det hör ju inte till vanligheten att dom har olika mat- och sovtider, men igår fick jag känna på det. Såna dagar kan vara ganska besvärliga (för mig) men samtidigt bra. Bra på det sättet att när den andra sover så får den som är vaken ensamtid med mamma (något som i princip aldrig händer annars).

När dom är tillsammans så blir det en helt annan "stress" och konkursens hela tiden - om mej, om leksaker, om uppmärksamhet. När dom får vara själva leker dom mycket lugnare och är inte lika klängiga. Vi ska försöka göra så att vi separerar dom mer, även om det inte är så lätt alltid - med tid och så..

Hur som helst så var vi i Boden och hälsade på igår. Lise somnade i bilen på väg upp. Nea somnade när vi åkte hem från stan, och sedan somnade Lise igen på väg hem.

Vi hittade en liten lekplats mitt på gågatan - som var himla populärMedan vi var hos Maria och Tord gick vi upp och kollade på en fastighet som dom kanske är intresserade av. Det står ett riktigt gammalt ödehus där.


Vi hade i alla fall en jättehärlig dag hos Maria och Tord (och Simon). Nu hoppas vi bara att allt går som önskat med fastigheten och alla framtidsplaner.Äppelpaj till hösten

Mitt lilla äppelträd som jag fick för något år sedan har börjat bära frukt. Förra året fick jag ett äpple och var så glad. I sommar kommer det fem(!) äpplen.Inte den mest välskötta trädgården i år.

Till hösten blir det äppelpaj.Ledig söndag

Vi hade bestämt oss för att ha en ledig dag från bygget igår. Det gick lite si så där. Vi tyckte att det var en bra idé att passa på att flytta byggställningen så att det bara skulle vara att sätta igång med taktet på frasidan på måndag morgon.
 
Det är verkligen guld värt att ha en brorsa och pappa som kan köra traktor och få tag på en traktor när man bygger. Brorsan hämtade "sin" traktor på jobbet och fyllde ut material framför huset så att ställningen skulle stå något så när plant.

 
Så tyckte Adam att det var en bra idé att passa på att kapa plåten i ränndalen, pappa och Peter passade då också på att kapa till den sista plåten på baksidan och sätta dit den. När allt var gjort och ställningarna flyttade så hade det ändå gått fyra timmar. Så var det med den lediga dagen.

Nu är taket på baksidan klart i alla fall och fint blev det!


Det blev betydligt ljusare i vårat sovrum när ställningen flyttades

Fin utsikt har vi också

 
Jag hann med en hel del medan dom var ute och jobbade. Jag och tjejerna bakde bullar, handlade, städade huset och förberedde middagen. En produktiv dag för oss alla. Men kvällen blev i alla fall lugn.Underbar kväll

Vi har länge pratat om en midda och vi har till och med bokat in den en gång men det har alltid kommit saker emellan. Men så igår, äntligen! 


Jag och Adam lagade löjromstoast till förrätt, grillat till varmrätt och chockladfondant till efterrätt. Allt blev verkligen  supergott. Tjejerna gick och la sig efter förrätten så middagen kunde intas i lugn och ro. 
Jo, glömde jag säga att Jonny och Pilar var bjudna? Som vanligt supertrevligt!RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!