Upp och stå

Det går undan här hemma, nu har Nea tagit ytterligare ett steg i utveckligen. Hon står nu! Hon behöver bara ett par händer eller barngrinden att hålla i sig i.
Dessutom ställer hon sig upp själv om hon får ta stöd med händerna på mina lår. Hon är så nöjd med sig själv!

Bäst att ha hjälmen på när man tränar :)

Lise kämpar på med krypningen och hon tar sig runt i hela köket för egen maskin. 


Båda två sitter jätte stadigt nu också. Lise har ju faktiskt suttit ganska länge (någon vecka) medan Nea har varit rätt ostadig. Båda två hoppade ju som över sittstadiet och gick direkt på krypning, men nu har dom som sagt lärt sig sitta utan stöd. Kvällspromenad

- 20 idag, kallt som rackarn. Eftersom vi varit innomhus hela dagen klädde vi på oss allihop - Adam skottade och jag och flickorna tog en promenad.Uppåt

Nu är det bara uppåt som gäller för Nea.  Hon ställer sig nu på knä och försöker dra sig upp. Eftersom balansen är lite si och så trillar hon ganska mycket.


Så Fia Lotta har fått en hjälm. 
Igår var hon till och med på väg upp för trappen, så nu ska grinden upp!Spelkväll

I eftermiddag kom våra vänner Jonny & Pilly över. Vi har en himla fin överenskommelse - ofta när det är hockey och vi alla är lediga samtidigt (läs: när Pilly är ledig, för hon är den enda som jobbar kvällar och helger) brukar vi ses hos oss och kolla. Ibland står vi för middagen och ibland har dom med sig mat som dom lagar här hemma hos oss (för det är faktiskt så att vi alltid träffas hemma hos oss, på grund av tjejerna förstås). 

Ikväll hade dom med sig mat! Så himla skönt att bli lite bortskämd. 

Skellefteå vann matchen och vi avslutade kvällen med kortspel och sällskapsspel.

Lördagspromenaden

Varje lördag på förmiddagen packar vi på hela familjen kläder och går på långpromenad. Himla fin rutin :)


Flickorna får åka var sin vagn eftersom dom sover lite bättre då. Mera hus

Åkte till min morbror idag som hjälper oss med att rita huset. Vi är verkligen inne i detaljstadiet nu, vi har flyttat en vägg i köket två decimeter, flyttat köksön en decimeter och elcentralen till ett annat rum.


Dans hus som han byggde 2010

Till veckan ska jag och Dan på möte på kommunhuset  hos  bygglovshandläggaren och sedan ska papperna in (efter att vi hittat en kontrollansvarig, gjort en energideklaration, en teknisk beskrivning och en kontrollplan). 

Just nu sitter jag med köksplaneringen. Det är hög tid att börja ta in offerter så nu ska jag ringa runt lite..Bästa stunden

Bästa stunden på dagen (förutom att stiga upp på morgon) är när pappa kommer hem!Ny leksak

I helgen har vi investerat i en fyrhjuling. Adam har velat ha en länge men jag har stretat emot men nu skulle en av Adams kompisar köpa en ny och den var i grymt bra skick, gått lite och ett riktigt kompispris - så då fick det bli så.


Adam är lycklig som ett litet barn på julafton i alla fall :)Det går undan

Nea kryper som bara den nu, det får verkligen undan - hon far runt på hela nervåningen.

Ibland stöter hon dock på hinder - men hon har en ängels tålamod och jobbar otröttligt tills hon löst problemet.

Lise kämpar på hon också, även om hon inte kryper "regelrätt" än så tar hon sig på något sätt frammåt ändå.

Så här ser det ofta ut nu mer, Lise ligger nära och Nea är på upptäcksfärd

Sex månader

Tjejerna har nu hunnit med att bli sex månader gamla. Jag kan inte fatta att det är 6 månader sedan dom föddes, ett halvt år!


Nea och Lise i sina Skellefteå sockar :) 

Självklart växer dom så det knakar och vi var på sexmånaderskontroll på BVC förra veckan. Då vägde Nea 7350 gram och var 67,2 cm och Lise vägde 7280 gram och var 67 cm.

Dom är helt galna nu för tiden och Nea har som sagt redan börjat krypa. Vi jagar henne längs hela nedervåningen hela dagarna. Lise står på knä och gungar (som Nea gjorde för tre veckor sedan) så hon kommer väl också gasa runt här på golvet om någon vecka.
 
Ingen av tjejerna har prioriterat att lära sig sitta, men Lise har börjat bli rätt stabil ändå. Nea bara kastar sig år sidan och vill iväg när man sätter henne på rumpan. Den tjejen har ingen ro i kroppen. ;)
 
Annars då, jo dom har börjat äta vanlig mat, alltså vanlig som i barnmat, så nu mer är det 1,5 portion gröt på morgon, mat till lunch, vila ute i vagnen (oftast 3-4h), en halv frukt till mellis, mat till middag, vila inne (ca 30 min) och sedan välling innan sängen. Dom lägger sig vid åtta-tiden och stiger upp runt halv åtta - nio på förmiddagen. Vi är ju grymt lyckligt lottade som fått två små som sover som änglar. Vissa nätter vaknar dom (max en gång) och får då en slurk välling innan dom somnar om direkt (12 timmar utan mat känns lite väl hårt ;)
 Nyår

Vi hade en grymt trevlig nyårsafton här hemma tillsammans med Jonny, Piler och Erika. Eftersom Lise och Nea också var hemma och sov på övervåningen blev det en hyfsat lugn kväll, även om vi inte kom oss i säng förrän kvart i fyra på morgonen (och tjejerna valde förstås att kliva upp redan halv sju).
 
Nyårsfina tjejer, Lise och NeaMammaträff

Vi går fortfarande på föräldraträff på BVC, var annan vecka träffas vi men tyvärr är det avslutning nästa vecka. Som tur är har vi en jättefin grupp som börjat träffas utanför BVC, alla veckor när vi inte har BVC träff har vi slutit upp hos någon av mammorna.
 
Idag var vi hos Marit och Sander.
 


Vi brukar hålla på minst tre timmar när vi träffas och idag var inget undantag, efter flera timmar tillsammans med en massa kompisar var Lise och Nea helt slut när vi kom hem. Det märks så tydligt att dom är van vid att vara med ett annat barn hela tiden eftersom de är betydligt mindre avvaktande mot de andra barnen.
 
Resten av veckan ska jag försöka plugga lite, jag har seminarium på fredag morgon nämligen. Den första kursen jag har läst är faktiskt redan avslutad, jag lämnade in ett 17 sidor långt vårdprogram för hjärtsvikt just innan nyår och har inte fått några kompletteringar så nu kan jag lägga det åt sidan.RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!