Tur till Boden

I helgen åkte jag, mamma, Nea och Lise till Mockis för att hälsa på Maria och Simon. En härlig dag med mycket lek och bus, lite sol och grillad lax till middag.

Lise var inte alls pigg på att åka hem när det var dags och jag fick bära henne bort från studsmattan, som hämnd skrek hon hela vägen hem!
Halv altan och stenläggning

I helgen började Adam och pappa med altanen. På lördagen gjorde dom nästen hela underredet och på söndagen hann dom till och med börja spika trall.

En stor altan på 65 kvadratmeter

Torsdag och fredag innan helgen jobbade jag och Adam med bärlagret till markstenen på framsidan och vi fick god hjälp av tjejerna.

Skönt att ha underarbetet klart, det är ju alltid det värsta när man håller på - tar alltid lång tid, kostar mycket pengar och det verkar aldrig hända något hur mycket man är jobbar.

Bäst att ha kåpor på när pappa kör paddan

En tredjedel av trallen på altan är på plats och just nu har vi tagit paus i altanbyggande för att koncentrera oss på stenläggningens på framsidans eftersom vi hyrt/fått låna både paddan och rotationslasern denna vecka.

En halvfärdig altan. Med den går att sitta på, det har vi redan provat

Jag och tjejerna har kört ett par vändor på ropen med släpet för att bli av med det sista högarna som ligger på bakgården.
Under helgen var Peter hit med traktorn och dels fyllde upp på framsidan men också körde bort spånhögarna som blivit kvar efter husrivningen på baksidan.

Alltid spännande när morbror kör traktor
Tidigare, med alla spånhögar kvar
Nu betydligt finare

På framsidan har Adam jobbat nu i två dagar med markstenen och det tar sig.

Igår kväll hade han lagt hela gången och en bit runt bronDet årliga Skellefteå bedöket

Varje sommar har jag, mamma och Maria som tradition att åka till Skellefteå för att shoppa. Igår var det dags igen. Vädret var inte riktigt med på noterna men ett lätt duggregn är väl okey om man mest springer i butiker.

Glada tjejer efter fikapaus

En heldag tillsammans med de kvinnor jag älskar mest! Jag kom hem med en famn full med påsar och trötta ben, precis som det ska vara!
Djuren på Grans

Tidigare i veckan när det var fint väder gjorde jag och mamma iordning en picknick och åkte till Grans Naturbruksgymnasium med tjejerna för att hälsa på djuren.

Om det var uppskattat? Givetvis - två djurälskande energifyllda tvååringar, det var ju helt perfekt. Vi hälsade på hästarna, kalvarna, fåren, getterna, ankorna, hönsen, kaninerna, marsvinen och papegojorna.
Träningen tuffar på

Jag håller fortfarande i med träningen och på midsommarafton fick jag till och med sällskap på rundan. Maria, som var här med familjen och sov i husbilen, hakade på så vi sprang den vanliga rundan - Bullerviken - mördarbacken. Det var faktiskt riktigt roligt att springa tillsammans med någon, jag har aldrig gjort det (ja, förutom när jag spelade fotboll då och vi hade lagträning).
Vi persade (för säsongen) i mördarbacken, 2:10, och höll en snittfart på 10,5 km/h på våra 6km.

Jag har också hunnit med att ta en löptur med tjejerna och cykelvagnen. Det går faktiskt himla bra, den rullar lätt och är smidig men det är klart att det inte blir samma sak som att springa själv eftersom överkroppen blir statisk när man håller i handtaget. Men den är ju kanon när jag vill träna och inte har någon som kan vara med tjejerna (läs: när Adam jobbar borta).

I helgen körde jag det vanliga passet, Bullerviken - mördarbacken, med dom vanliga intervallerna. Jag brukar köra uppvärmningstempo första 10 min sedan "intervaller" 2 min snabbare (typ 12km/h) 1 min lugnare (10-10,5 km/h) fram till mördarbacken (ca 12 min) sedan försöker jag hålla minst 10 km/h uppför, gärna snabbare om jag orkar. Efter mördarbacken är jag rätt slut så då kör jag lite nerjogg intervaller för att skölja igenom musklerna. Dvs 10 min nerjogg hem.

Nu i veckan körde jag ett annat intervallpass. Dels för att klockan inte skulle hinna bli så mycket (jag och Adam skulle se en film) och dels för att kroppen vänjer sig om man kör samma pass hela tiden.

Den här gången drog jag lilla rundan runt Hortlax. Samma uppvärmning som vanligt, 10 km/h 10 min. Men sedan körde jag intensivare intervaller: 30 sek i 14km/h, 1 min "vila" i 10 km/h i 10 minuter, dvs 7 intervaller. Sedan nedjogg sista 5 minuterna hem.
Markarbete

Vi är i full gång med markarbetet här ute på tomten. I helgen kan vi mest troligt börja med altanen på baksidan (det blir en träaltan trots att vi tidigare varit helt inne på marksten eller gjuten - men problemet är att vi inte törs eftersom jordvärmen går där under).

Det har varit ett riktigt ruggväder idag. Regnat spön i backen och blåst storm.

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder

Adam har trotsat vädret och börjat gräva för avvattningen och jag och tjejerna har ömsom hjälpt till och ömsom varit i vägen.

Nu på kvällen kom Peter förbi med traktorn och schaktade bort där altanen ska bli, samt fyllde upp med sand.

Medan Adam och Peter jobbade utomhus tog jag och tjejerna ett bad i badbaljan

Härligt sätt att avsluta en sån här ruggig dag
Tvååringar

Nu är jag mamma till två stycken tvååringar. I söndags fyllde hjärtbarnen år och vi klasade för hela slanten.

Lise och Nea i varsin hemstickade Skellefteå AIK tröja som Adams faster gjortLars Winnerbäck på Stadsfesten

I fredags spelade Lers Winnerbäck på stadsfesten i Skellefteå. Jag och Pilly har sedan vi fick veta att han skulle komma till Västerbotten planerat att åka ner och se honom. Sagt och gjort, biljetter var köpta och karlarna var med barnen, underbart. En ledig kväll för två trötta morsor (en som just gått på semester och en mitt i spädbarnstiden).

Vi käkade langos och surrade tills det var dags.

Lars Winnerbäck - antagligen den enda artist som jag verkligen älskar!

Det är fjärde gången som jag ser honom (två av dom gångerna har faktiskt varit med Pilly) och han är lika bra varje gång. Dessutom har han ju just släppt sin nya skiva "Granit och morän" som för övrigt är sjukt bra!
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!