Några kilo hår mindre

I flera år har jag funderat på att göra en radikal frisyrändring. Men jag har aldrig vågat, nu efter lång tid har beslutet antagligen mognat fram och innan jag skulle hinns ångra mig bokade jag första bästa tid hos första bästa frisör.
Jag hade en vision om hur det skulle se ut och framförallt hur JAG skulle se ut - resultatet överskrider verkligen alla förväntningar. Det känns så bra och så himla mycket jag!

Före klippning - som vanligt i uppsatt och bakåtstruket hår

Färsk direkt från frisörstolen

Det roligaste var att ingen visste om att jag skulle klipps mig, inte ens Adam, så alla hajar verkligen till när dom ser mig. Haha.

Efter frisörbesöket gick jag till jobbet och gjorde min stats arbetsdag före semestern. Så idag är jag officiellt ledig i 7 veckor framöver!

Tack och hej för mig! Ses i slutet av augustiHjälpsamma händer

Vart man än är och vad man än gör så finns det alltid fyra hjälpsamma händer.

Kan själv!
Gårdagen

Jag och små bruttorna drog iväg och gjorde stan igår. Det var riktigt länge sedan jag var på stan och nu var det verkligen på tiden med några inköp. Tjejerna fyller ju dessutom år om två veckor.


Nu har dom till och med börjat gå med på att ha håret uppsatt. Dom ser genast mycket äldre ut, gullungar.

Väl på stan mötte vi upp Pilly och Lennox samt deras mamma grupp för lunch på pensionatet (ett supermysigt sommarkafé här i stan). 

Gammal bild på mej och Lennox som ju faktiskt hunnit bli sex månader!

Vi fick en hel del gjort på stan och tjejerna skötte sig exemplariskt. Dom har aldrig skött sig så bra faktiskt. Annars brukar det vara en riktig pärs att ha dom med någonstans eftersom dom bara rusar omkring och kastar saker omkring sig, säger jag åt dem så gör dom bara tvärt om eller kastar sig ner på golvet och skriker. Men igår var det två små änglar jag hade med mig, så vi kom hem trötta och nöjda allihopa.
Huset är borta!

När jag kom hem igår efter jobbet var huset helt borta! 


Bara en tom fläck, och en massa bråte som måste forslas bort förstås.


Så här såg det ut när jag åkte till jobbet lördag morgon, källaren kvar

1 maj såg det ut så här

Adam och brorsan har jobbat idag med det sista, att riva källaren alltså. Peter lånade hem traktorn så vi kunde fylla igen gropen som blev kvar, så ingen skulle trilla ner där - det hade ju varit onödigt. 

Så här såg bakgården ut i april i år

Idag ser det ut så här

När all stenläggning och gräsmatta är klar så kommer det bli så himla fint! Vår bakgård är helt fantastisk. Den har både höj och yta men är ändå som ombonad och lummig. Helt perfekt med andra ord. Men innan vi är där återstår mycket jobb.


Vardagstid

Att hänga med tjejerna är ju klart det bästa som finns, framförallt när jag kan göra det utan att känna någon stress över något annat. För lets face it - för det mesta finns det en himla massa "borde". Men jag har blivit bättre på att prioritera, att vara här och nu istället för i nästa stund.

Idag tog vi cykelvagnen (som för övrigt måste vara den absolut bästa present jag någonsin fått) och promenerade till förskolans lekplats.

Jag har köpt ett sånt där löp-hjul så att jag kan springa/gå med kärran förutom att cykla med den.

Lise är en liten risk taker - i alla fall när hon känner sig trygg på ställetNea, bara en aning lugnare 


Heja mig


En vecka senare blev det dags för andra löp passet. Den här gången fattade musklerna vad det handlade om redan från början så det var lite segt. Men trots det kändes det ändå bra och jag vågade pressa på lite mer den här gången, speciellt i mördarbacken som jag fixade på 2:14, heja mig!

Snitt tempot låg faktiskt på 10,5 km/h
Brist på immunförsvar


Dom här ungarna saknar helt immunförsvar känns det som. Sedan de började förskola i januari har dom haft magsjuka fyra gånger (var!), vattkoppor och feber minst en gång i veckan! Jag ser verkligen fram emot friskare tider 😷

På väg mot sommar

Det känns verkligen som att vi är på god väg mot sommaren. Idag har vi haft 20 grader varmt, så härligt!

Vi håller dom bäst på att riva det gamla huset och vi har kommit en bra bit på väg redan. Just nu är det faktiskt bara källaren kvar.


Plus en massa skräp förstås. 
Vi har hållit på i flera veckor (på helgerna alltså) men nu börjar vi närmas oss slutet.

24 april började vi riva invändigt.

1 maj rök panelen

14 maj var det bara ett tomt skal utan tak.
21 maj, ingen övervåning

26 maj, bara trapphus och källare kvar

Förhoppningsvis kan vi klappa ner källarväggarna nästa helg och sedan fylla över gropen. Då är det bara arbetet på tomten kvar - ni vet, stenläggning, fyllnadsmassa, planering, matjord, gräsmatta, kanske lite buskar och träd. 
Träning

Jag måste erkänna att har inte direkt legat i med träningen. Efter graviditeten har jag haft svårt att få till så mycket mer än promenader. Sista året (sedan vi började med bygget) har det knappt blivit promenader ens. 

Det är en hel del olika anledningar till att jag inte kommer igång. Mest beror det på att Adam är borta på veckorna vilket gör det omöjligt för mig att lämna tjejerna och fara och träna, men givetvis beror det också på felprioriteringar. 

Ikväll tog jag mig  i alla fall ut på första löprundan på minst ett år.

5,5 km på riktigt lätta ben. Problemet är alltid att första rundan går alltid lätt, när musklerna liksom inte fattat att dom är sjukt otränade, så det är nästa runda som jag kommer få kämpa.

Rundan gick till ICA för att köpa en godispåse till Adam, sedan en omväg förbi mördarbacken (ni hör ju på namnet hur tung den är - time to beat; 2:27) och hem.

Nöjd tjej med godispåse i högsta hugg!
Vardagen

Adam har arbetat borta sedan slutet på januari. Han åker söndag kväll eller måndag morgon och kommer hem torsdag eftermiddag. Så i princip roddar jag hemmet, barnen och mitt eget jobb ensam hela veckorna. Ett tungt lass att dra! Som tur är har jag en fantastisk mamma som kan (och vill!) ställa upp och hjälpa till. 
Mamma hämtar tjejerna på föris nästan varje dag. Jag lämnar dom vid sex på morgonen (och skulle hämta halv 5 om inte mamma kunde) vilket skulle innebära 10,5 h på förskolan, sjukt länge! Dom kvällar jag jobbar så hämtar också mamma och är med tjejerna tills jag kommer hem vid 22. 

Två av fem helger jobbar jag, vilket känns som alltid eftersom jag och Adam bara träffas då.. Ibland är livspusslet galet och det känns svårt att orka - ibland funderar jag på att byta jobb. Visst finns det både fördelar och nackdelar med båda alternativen. Till exempel så trivs jag så himla bra på jobbet där jag är nu, både med arbetsuppgifter och kollegor, sen är det ju bra för att tjejerna inte behöver gå fem dagar i veckan på förskolan osv. Men å andra sidan hade det ju varit trevligt att ha lite mer tid tillsammans med hela familjen. 

Utan tvekan det finaste jag har!

Till hösten har jag tankar på att börja plugga igen, men allting hänger förstås på om jag tar mig in eller inte.. 12 juli kommer beskedet.
Arkivet

Jag sitter just nu och bläddrar tillbaka i arkivet här på bloggen. Så himla kul att jag ändå lyckats dokumentera framförallt bygget så noga. 

Jag måste verkligen försöka komma igång igen med bloggandet. Nya tag imorgon tänker jag för nu måste jag sova, ska upp och jobba imorgon.

Har vabbat med den här bruttan idag, Lise fick vi hämta till lunch på föris eftersom hon blivit hängig, igen!
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!