Wii.

Brorsan kom på besök så kvällen avslutas med en Wii turnering.




Nytt pers.

Idag slog jag rekordet ännu en gång, en mil på 52:09. 11,4 km löpning på en timma. Det går fort framåt nu!




Skellefteå hockey.

Adam är ju ett Skellefteå fan, inte så där jätte intensiv men han kollar alla matcher som går på tv och så där. Vi har länge pratat om att gå på någon match och nu har vi bokat biljetter. Den tjugoförsta februari spelar de mot Brynäs och vi ska vara på plats tillsammans med mamma, pappa och brorsan. Kul!
 



Miljöskyddsombud.

Jag har precis tagit på mig uppdraget som miljöskyddsombud. Jag tror det kan bli intressant, jag är ju inte så rädd för att dela ut mina åsikter men jag är ändå lite nervös :)




Snöpromenad.

Maria och Simon har åkt hem, jag och Adam har skottat gården och varit på en 40-minuters promenade i snöyran. Nu ligger vi i soffan med fruktskålen och myser.




Soffmys.

Tillsammans med Simon och Maria.




Middag hos mor och far.

Vi åt tacos hos mamma och pappa igår kväll. Som vanligt himla trevligt när stora delar av familjen samlas
 
 
Simon var ju och hälsade på mormor och morfar och som vanligt blev ju de flesta korten på honom.
 
 
 



Nya örhängen.

Har beställt lite nya örhängen.
 
Fake taper och fake pluggar, är för feg (och skulle ångra mig på en gång) för att köra the real deal.



Lunch med den bästa.




Jag och Maria.

Snart är syrran här. Vi ska spendera en del av dagen på stan, bara hon och jag. Ska bli så kul!
 



Perfekta lediga dagar.

Idag har det varit en helt perfekt ledig dag. Vaknade utan väckare klockan åtta, åt lite frukost och promenerade till Ica för att hämta mina nya skor. Landade en stund hemma och åkte sedan till jobbet för att springa in dom lite. Hem, duscha och äta lunch, stöka runt lite hemma och om en stund kommer brorsan hit och umgås. Vi är bjudna på middag hemma hos mamma och pappa ikväll och imorgon kommer syrran hit och umgås. Helt perfekta lediga dagar alltså!
 



I mina nya rosa skor.

Hur bra som helst funkade dom:) så klart lite styva och inte formade efter mina fötter som mina turkosa, men jag tror det kan bli bra! Jag gick ut hårt och körde en mil på snabba 54 min, helt okey =)




Till jobbet.

Nu sticker jag till jobbet för att test löpa mina nya skor på löpbandet.




Asics gel arctic 4

Sitter just nu med skorna i handen, hämtade dem alldeles nyss på Ica.
 
Dom är ju himla fina men jag kan inte riktigt bestämma mig om dom passar eller inte..
 
 
Dom är ju riktigt fräna och jag vill verkligen ha ett par skor med broddar så risken är ju att jag behåller dem trots att de inte är riktigt hundra. Jag måste gå runt lite mer här hemma med dem innan jag bestämmer mig.
 
 
Självklart kan man ju välja att ta bort broddarna eller byta ut dem.
 



Nya skor.

Nu har jag köpt nya skor, löparskor. Asics som vanligt förståss. Dom är skitfräna med broddar i sulan så nu slipper jag halka runt när jag springer. Skorna är dessutom i gore-tex, det passar perfekt att springa i när det är kallt och blött precis som jag gillar det. Jag har beställt skorna på Stadium så jag hoppas innerligt att de passar mina problematiska fötter.
 
 
 
 
 
Fick sms idag om att skorna står på Ica och väntar på mig.  Längar tills imorgon när jag kan hämta ut och testa dem.



Nya glajjor.

Brorsan ska byta glasögon så förra veckan följde jag med till optikern som smakråd (även om han var ganska bestämd över hur han vill att de ska se ut). Det slutade med att han lånade hem fyra par ganska lika, men ändå väldigt olika glasögon. När vi kom till mig fotade jag honom i alla paren, så Maria du kan ju säga vad du tycker.
 
 
 
Ja, ni andra kan också få vara med och tycka till ;)



Snow White and the Huntsman

 
Jag såg snow white and the huntsman igår, måste ändå säga att jag tyckte om den. Dock tyckte jag det var tråkigt att Snow white och the huntsman inte blev kära och gifte sig ;(
 



Örhängen.

Himla tråkigt att inte får ha smycken eller nagelack på daglig basis längre, men örhängen kan man alltid ha. Jag gillar H&M:s örgängen, fina och billiga.
 
Här är några av mina favouriter:
 
Runda, bollar, dödskallar, fyrkantiga, spetsiga, trekanter, blommor..
 
 
 
 
 
 
 
 
 



På längden.

Tog en sovmorgon på morgonen, så skönt! Åt lite frukost och gav mig sedan ut på skidorna. Det är ett tag sedan jag var ut faktiskt och det kändes i armarna kan jag säga. Det belv en hyfsad lugn runda på 7 km, perfekt uppladdning inför eftermiddagen på jobbet.
 



Myskväll.

Har precis kommit ur duschen, såå skönt! Blev palt till middag idag, perfekt mat efter träning ;)
 
Konstigt egentligen att man tycker att denna grå-bruna klumpen är god, den ser ju inte direkt aptitlig ut =)
 
Jag sitter just nu i soffan i morgonrocken och har ingen tanke på att resa mig härifrån förrän det är dags för sängen.
 
 
Har gjort lite fruktsallad som jag ska smaska på framför någon bra film.
 
Det slinker nog nog ned en eller annan chokladbit också. 
 
 



Lördagsträning.

Passade på att stanna en stund efter jobbet för att springa av mig lite:) Värmde upp en halvtomma på crosstrainern och slog sedan nytt personligt rekord på 5 km, 25.39. Inte illa! Men nu ska jag hem och mysa i soffan resten av kvällen.




All by myself.

Adam ville fara och jaga på morgon så han sa; jag kör ut skotern, tankar och kollar glykol så kan du ju fara en sväng om du vill. Vilken chock! Skulle jag få fara ut ensam med hans lilla älsklig? Haha, tydligen. Jag bävade för att dra igång skotern, var ganska säker på att jag inte skulle klara det, jag minns hur svårt det var att dra igång hans gamla skoter. Adam får det att se så lätt ut med bara en hand, men jag börjar alltid skratta när jag ska dra och blir därmed ännu svagare.. ;) Nåja, jag var ju tvungen att göra ett försök, jag klädde på mig och gick ut, drog två drag och skotern startade! Drygt fyra mil på fjället blev det med monstret, himla härligt!




En dag på skidor.

Som sagt åket vi och toppjagade idag, upp på fjället med skidor. Härligt väder och fina vidder =) Nedför var inte riktigt lika kul, jag låg mer i snön än vad jag stod på skidorna. Jag konstaterar att utförsåkning inte är min grej! ;)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2077358/images/2013/pic_50fad3dde087c35e823e7c69.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2077358/images/2013/pic_50fad3e3ddf2b30b7dd9c629.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2077358/images/2013/pic_50fad3f2e087c35e823e7c6b.jpg" class="image">




Lajbansvall.

Igår åkte vi upp till Laibans. Jag och Adam har utmanat varandra, jag ska följa med honom och toppjaga, han ska följa mig och springa en mil. Idag är det jag som ska utföra min utmaning :)




Workout.

Passade på att träna lite på gymmet på jobbet innan jag åkte hem idag. Skönt att ha gjort bort det när man kommer hem. Intervall löpning på band i 40 minuter:) Ganska nöjd!




Grattis kära du!

Igår vann syrran lopp i Umeå med deras engenuppfödda Valter:) Så kul!




På kortvisit.

Igår var jag och mamma på kortvisit i Boden.
 
 



Fjällbröllp.

Igår hittade jag ett fint litet kuvert i brevlådan adresserat till både mig och Adam. Hmm, jag misstänkte vad det kunde vara och ack så rätt jag hade. En bröllopsinbjudan! Den 13 april 2013 gifter sig Magnus och Sandra på fjället på andra sidan Laisan omgiven av skotar. Originellt och himla roligt, hur ofta åker man skoter till bröllop? Once in a lifetime grej =)
 



After Work.

 Vi hade hur trevligt som helst på vår after work igår. Vi blev drygt tio personer, tror jag, som skrattade, surrade och åt god mat i några timmar. Inte en gång kom vi in på samtal som hade med jobbet att göra, fantastiskt va!
 
 
 
 
Det serverades fransk trerätters  på Nodo denna kväll.
 
Chevré chaud
 
Bräserat ankbröst med rotsaksmos

Cremé brulee med hallon kompott
 
 
Så blev det en lite avtackning av fina fina Felicia som tyvärr ska sluta hos oss och flytta hem till Stockholm :(
 
Hon fick två kökshandukar med paltrecept på pitemål, så hon inte glömmer oss ;)
 
 



Ångest och tårar.

Känner att jag behöver skriva av mig lite. Det är ju numera bara nära vänner som jag litar på som läser bloggen så jag känner att jag kan skriva det jag behöver få ur mig..
 
Jag har haft några jobbiga veckor nu, det har gått snart två månader sedan missfallet och jag fick min första mens idag. Kroppen har med andra ord inte varit helt i schack kan man säga, dessutom har jag varig grymt skengravid i snart en vecka. Vilket tär ytterliggare på mig, gå runt med alla dessa besvär (kissar ofta, värk i mage, illamående, ömma bröst) utan att få lön för mödan så att säga. Idag när mensen kom började jag känna mig ännu mera deppig, jag grät en skvätt och kände mig lite bättre. Men tankarna går runt ändå..
Jag vet att det var jag själv som framkallade graviditetsymtomen, jag vet att de kommer för att jag så fruktansvärt gärna vill ha barn. Jag vet också att nästa månad kommer att vara likadan, och nästa efter det.. Jag vet också att ju mer man tänker på det desto svårare är det att bli gravid, vilket innebär att jag ju typ aldrig kommer att bli det igen, ja så känns det faktiskt..
Om man läser på lite ser man dessutom hur små chanserna verkligen är.. en genomsnittlig kvinna kan bli befruktad två dagar per cykel, vilket innebär att man måste pricka in de här dagarna rätt så bra för att det ska lyckas, endast  25% av de gånger man verkligen lyckas pricka in sker en befruktning, 50% av dessa befruktade ägg klarar sig och fäster i livmodern, 20% får sedan missfall pga något är fel (efter kontaterad graviditet). Som ni ser känns oddsen inte på min sida just nu. Vi har ju lyckts en gång så jag vet att vi kommer att lyckas igen, men just nu känns det så avlägset, dessutom är mitt mentala hinder ivägen för att vi ska lyckas. Jag får helt enkelt tänka på att inte täka på det, vilket är svårare gjort än sagt.
 
Jag tycker också att världen känns så orättvis, varför ska JAG av alla drabbas? Vaför blir alla andra gravida på första försöket, vissa trots att de inte ens försöker? 0 poäng på KASAM va?
Ibland känner jag faktiskt så, men jag vet att världen inte ser ut så och att det finns många andra som har det värre och kanske inte ens kan bli gravida. Men jag har intget tålamod att vänta, jag har väntat länge nog tycker jag. Det är bara att fortsätta och försöka hålla näsan ovanför vattenytan.
Den största besvikelsen tror jag beror på att jag hela tiden fantiserar.. till sommaren kommer det vara si, till hösten ser jag ut så.. nästa jul kommer det vara så här.. sen när alla fantasier går i krasch blir jag besviken så klart. Jag måste helt enkelt hitta på ett sätt att hålla tankarna i schack.



Nodo.

Nu ska jag alldeles strax dra iväg på after work tillsammans med kollegorna :) Hoppas på god mat, trevlig stämning vet jag redan att det blir!




Golvet före och efter.

Nu har ju golvet varit färdigt några dagar så jag tänkte visa hur det blev.
 
 
Underarbete pågår.
 
 
Resultatet då!
 
 
Eftersom det var en gamal ful matta i hallen också passade vi på att byta den i samma veva. (Lillhallen har ju sedan tidigare fått klinker).
 
 
Har inga vidare före bilder från hallen, bara denna som är tagen innan vi flyttade till huset.
 
Vi la ju som sagt in klinker i lillhallen tidigare också.
 
 
Nu ser hallen ut så här i stället..
 
 



Utvilad.

God morgon. Klockan är strax före åtta och jag är ute på min morgonpromenad. Efter tolv timmars sömn är jag totalt utvilad! Nu ser jag fram emot tre dagars ledighet här hemma :) Idag ska jag valla mina skidor och ge mig ut i skidspåren för första gången i år.




Handledning.

 
Jag har precis fått förfrågan om jag kan handleda en termin 6:a under våren. Himlarns vad nervös jag blev, men jag har tackat ja förutsatt att jag har en kollega att dela ansvaret med. Shit vad kul, men samtidigt kommer det nog att bli lite påfrestande.. Men det ska nog gå bra, jag hoppas bara jag har nog med kunskap för att kunna lära ut något =)
 



Skidsöndag.

Idag blir det soffläge hela dagen, det är ju skidor för tusan!




Året var 2012.

 
Januari,  månaden då jag gav blod för första gången och månaden bjöd även på en hel del pudersnö.
 
 
 
 
I Februari fortsatte vi nötandet på examensarbetet, jag nötte på med träningen oh vi frächade upp lite i köket.
 
 
Mars bjöd på många olika jobberbjudanden, vi lämnade in examensarbetet och några fårn klassen agerade markörer i en övning.
 
 
 
I April satte slutpraktiken igång på allvar. Jag fick plats på 3A precis som jag önskat. Vi åkte till fjällen över påsken och jag var toknervös inför den nationella tentan.
 
 
 
Maj kickade jag igång rejält med mitt projekt i bagarstugan. När snön tinat bort tog vi oss an gården också..
 
 
 
 
 
Maj avslutades med en sjuksköterskeexamen och ett stipendium!
 
 
 
I juni drog sommarjobbet igång och jag var äntligen leg sjuksköterska. Vi fortsatte att jobba i trädgården, planterade lite träd, blommor och satte potatis. Givetvis hann vi njuta lite av sommaren och trädgården också =) I mitten på juni tog jag med mig kameran upp till Mockis för att fota gullungen.
 
 
 
 
 
Juli bjöd på bröllop i Arjeplog, sommaren slog ut och vi fick nattbesök på Innimarks. Juli avslutades med en härlig PDOL helg
 
 
 
 
Augusti kom och sommaren var slut, vi åkte till Kiruna och såg oss omkring. I slutet på månaden ordnades kvartersfest och vi bokade en resa till Eliteloppet -13
 
 
 
September  blev de dubbelkalas i Mockis, vi åkte ner på överrasknings besök i Sundsvall när Kicki fyllde 60 och vi lyckades få till en liten återträff med de Sex musketöserna. Sist men inte minst fick jag ett år långt vikariat.
 
 
Oktober satte fart på mitt projekt i bagarstugan igen och jag hade besök av Simon när Adam var borta på jobb.
 
 
 
November började som vilken månad som helst, vi drog om lite el i huset och jag började sälja av lite sköterskelitteratur. Så kom chocken, jag var gravid! =) Ett par veckor senare fick jag missfall..
 
 
 
I december fick jag hel den inspiration till bagarstugan, vi gick ock såg Sabaton och så startade förberedelserna inför julen.
 
 
 



Work in progress.




Grundarbetet.

Grundaretet är det viktigaste för att få ett bra slutresultat. Tacksam till lilla pappsen som kom och hjälpte till ikväll för nu är vi igång på allvar. Kanske blir de nya tapeter också..




Nytt golv.

Vi som hade sagt att vi inte skulle göra något i huset har plötsligt bestämt oss för att lägga nytt golv i hallen och köket. Det blir bara ett billigt laminatgolv men det kommer göra stor skillnad tror jag.




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!