Nu är det jul här i vårt hus

Första advent idag och julpynt har förstås stått på schemat.

För två år sedan köpte jag ett tyg på mellandagsrea för lite och ingenting som jag hade tänkt sy gardiner av. Nu äntligen har jag gjort slag i saken, givetvis gjorde jag dom nog långa för att ev få flytta in i det nya huset om (förhoppningsvis) två år.


Men alltså, jag gillar verkligen inte att sy, sjukt tråkigt! Framförallt strykandet och nålandet suger.. Men färdiga blev dom och då är jag nöjd!

Färdigpyntat

Vi kommer inte ha någon gran inne i år, vi ska ändå inte vara här på julafton och tjejerna kunde ju inte bry sig mindre, dessutom rymmer vi den ingenstans. Med andra ord finns det ännu ett skäl att rappa på med bygget så vi rymmer granen i vår öppna, fina planlösning ;)

I år fick det därför bli en liten gran ute vid bron.






Julklappsjakt

På förmiddagen idag lämnade vi in flickorna hos mormor och morfar och åkte till Luleå på klappjakt.

En hel del påsar följde med hem (inte bara julklappar heller;) 


Vi passade även på att handla lite mat eftersom jag ska göra lite storkok barnmat imorgon.


Men nu ska jag sätta mig ner en stund för alldeles strax kommer mina kusiner Malin och Josefin och hälsar på.



Hockeykväll

Hockeyderby idag, vilket innebar att Jonny och Pilar kom förbi och kikade med oss. Vi käkade pizza, snackade och myste med tjejerna innan matchen.


Jag och Adam var helt plötsligt vapenfria i soffan och kunde njuta helt av matchen när Skellefteå gick segrande ur striden.






Seminarium

Idag har jag bockat av ännu en uppgift i skolan, professionsetikseminarium. Då är det bara två seminarium, en uppsats och en opponering kvar innan handledarkursen är avklarad. 

Kardiologikursen ligger jag ännu bättre till i, tentan är avklarad (50/54 poäng) och då återstår bara en uppsats. 

Heja mej!



Matdags

Det är flera veckor sedan flickorna började med smakportioner och det har gått jättebra! All mat slinker ner och det smackas och smaskas.

Nu är det till och med så att dom inte längre vill ha ersättning när dom ätit mat så nu ger vi en hel portion, vilket är väldigt uppskattat.


Om än en aning grisigt  och lite kämpigt att hinna mata båda samtidigt, bra test av simultanförmågan :)

Härligt med riktig mat eller hur syrran!


Det blir en hel del att torka och tvätta efteråt, haha.





Mammaträff

I veckan hade vi vår första mammaträff utan BVC. Superkul! Det bästa är ju att vi får prata om precis vad vi vill när vi träffas så här. På BVC har vi alltid ett visst ämne att prata om (det är ju också bra, men ibland vill man ju bara snacka annat med mammorna). 

Vi är en jättefin grupp och jag upplever ingen som helst prestige eller jämförelse mellan våra barn, himla härligt! 


Den här gången träffades vi hemma hos Josefin och Lion i Öjebyn och nu till veckan då vi ses är det på BVC igen. Vi försöker hålla det på en lätt nivå även fika/mat mässigt. Idag åt vi smörgås och drack the/kaffe/juice, enkelt men gott :)


Tyvärr saknades Linda och Axel eftersom Acel blivit sjuk, men Carro hade med båda sina barn, Juni (2 år) och Lea så det kompenserade ju lite ;)



Goa vänner

I kväll har vi haft besök av Jonny och Pilly, som vanligt blir det supertrevligt när dom är här! Vi bjöd på middag och dom hade med sig efterrätt och snacks. Perfekt upplägg.


Halva natten satt vi uppe (långt efter läggdags för två trötta tvillingföräldrar) och spelade spel och surrade.

Tänk att till sommaren har även de här två fantastiska människorna en liten tjej eller kille att gosa med. Ska bli så kul med en kompis åt Nea och Lise! Vi har ju faktiskt inga nära vänner som har barn.. Tråkigt nog. Men det är ju på väg att ändras :)



Ett nytt hus

Nu har vi fått ritningarna till huset. Dan hade gjort tre förslag till planslösning med bara detaljer dom skiljer. 


Det roligaste var nästan att se hur huset skulle se ut utifrån (det är nästan svårast att föreställa sig)


Nu har vi en hel del att fundera på och bestämma.



Vi fyra

Så nu har flickorna fått sina namn och jag och Adam har fått varandra.


Det var en helt fantastisk dag idag. Jag hade gruvat en del för hur det skulle gå med Lise och Nea eftersom dom brukar ha det jobbigt med nya miljöer och mycket folk, så jag var rädd att dom skulle skrika sig genom cermonin. Min oro var minst sagt obefogad dom skötte sig fantastiskt bra!  

Under cermonin var dom hur nöjda som helst och bara tittade sig omkring till och med när Monica och Emma spelade och sjöng.

Efter namngivningen (och vigseln) träffade dom allt folk, satte sig i barnstolarna och lekte med sina leksaker.



Vi åt smörgåstårta och efter det fick Nea och Lise lägga sig i vagnen ute för att sova. Som dom sov, i drygt tre timmar sov dom innan vi fick väcka dom :) 

Efter all tårta blev det ännu mer mys med tjejerna för gästerna och alla presenter öppnades. 


Vilken dag alltså!
Vi är så tacksamma att alla kunde komma (och för alla fina presenter förstås!).



Namngivning

Imorgon har vi namngivning för tjejerna så hela denna dag har ägnats åt förberedelse.

På förmiddagen bakade jag tårtorna 





Och nu på kvällen har vi dukat och gjort fint i lokalen.







Vi blir totalt trettiotvå personer och vissa kommer så långt ifrån som Sundsvall för att vara med. Helt fantastiskt vilken uppslutning! 

Men nu är det dags för sängen så jag orkar imorgon. 





After work

Ikväll har jag varit med mina underbara kollegor och ätit god mat. Jag är så glad att jag får jobba tillsammans med dessa härliga människor och vi tar oss alltid igenom arbetsdagarna med både skratt och gråt. Alla kan vara sig själva och det är alltid tillåtet att ha en dålig dag och vara arg och irriterad, det blir ändå aldrig dålig stämning.

Det jag saknar mest med att vara mammaledig är faktiskt fikarasterna. Med dom här människorna kan jag skratta hur mycket som helst.







Ikväll har vi avhandlat allt från tragedier till anusblekning :)



Fyramånaderskontroll och mammagrupp

Som sagt var vi på fyramånaderskontroll i måndags. Som vanligt gick det super och tjejerna växer som dom ska. 
 
Nea hade ökat drygt 400g på fyra veckor (5820g - 6250g) och 3 centimerter (61,7cm).
 
Lise hade ökat 400g (5820g - 6220g) och 3 centimerter (61,5cm)
 
Så här kan det gå när Nea sprättar runt.
 
Förra veckan började vi dessutom med föräldragrupp på BVC och det var jättekul! Vi är totalt sex mammor (och sju barn då), fyra grabbar - Åke (och Linda H), Hjalmar (Camilla), Lion (Josefin) och Axel (Linda Ö), och tre tjejer - Lea (Carolina), Nea och Lise.
 
Nästa träff är om en vecka, och veckan efter det ska vi träffas hemma hos Josefin och Lion bara vi mammor och barn (utan BVC alltså). Himla kul att träffa mammor med barn i samma ålder som vi. Man känner verkligen att allt som händer och man känner är fullt normalt ;) 



En liten uppdatering

Det var ett litet tag sedan jag skrev nu, så nu kommer en liten uppdatering om vad som hänt under tiden :)
 
Pappa fyllde 60 år i helgen så givetvis var vi där och firade!

 
Nea har också råkat ut för sin första sjukdom, i fredags på kvällen kändes hom varm och var gnällig så vi gissade att hon fått feber, vilket förstås stämde. På löraden hade febern stigit lite till, 38.5, när vi kollade (vilket ju inte är så högt, men hon var väldigt spak hela dagen och sov mest). Trots febern åkte vi faktiskt till mamma och pappa för att fira 60 årsdagen. Nea sov i princip hela kalaset, hon var bara vaken sista halvtimman. 

En glad Lise som är pigg på kalas och en sjuk Nea som är alldeles blank i ögonen.

Var bara tvungen att lägga upp den här bilden också, Lise den lilla gullungen lyfter klänningen ;)


På söndagen var hon piggare, mindre feber, men en hel del röda prickar i ansiktet. 
Måndag (näs vi ändå skulle på BVC på fyramånaderskontroll) hade prickarna spridit sig till hela magen/bröstet och ryggen. Men Helena på BVC förklarade att det var tredagarsfeber och när febern går ner kan småbarn ofta få röda prickar så där på kroppen. Alltså ingen fara. 
 
I veckan har jag kickat igång kurs nummer två, handledning. Idag har vi laborationer och jag sitter hemma via datorn och snackar med Luleå.. 
 


Innan vi satte igån med kursen har jag faktiskt gruvat för att sitta och prata via datorn men när vi väl började känndes det ju hur lungt som helst. Det är ju inte alls farligt ;)



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!