Sex månader

Tjejerna har nu hunnit med att bli sex månader gamla. Jag kan inte fatta att det är 6 månader sedan dom föddes, ett halvt år!


Nea och Lise i sina Skellefteå sockar :) 

Självklart växer dom så det knakar och vi var på sexmånaderskontroll på BVC förra veckan. Då vägde Nea 7350 gram och var 67,2 cm och Lise vägde 7280 gram och var 67 cm.

Dom är helt galna nu för tiden och Nea har som sagt redan börjat krypa. Vi jagar henne längs hela nedervåningen hela dagarna. Lise står på knä och gungar (som Nea gjorde för tre veckor sedan) så hon kommer väl också gasa runt här på golvet om någon vecka.
 
Ingen av tjejerna har prioriterat att lära sig sitta, men Lise har börjat bli rätt stabil ändå. Nea bara kastar sig år sidan och vill iväg när man sätter henne på rumpan. Den tjejen har ingen ro i kroppen. ;)
 
Annars då, jo dom har börjat äta vanlig mat, alltså vanlig som i barnmat, så nu mer är det 1,5 portion gröt på morgon, mat till lunch, vila ute i vagnen (oftast 3-4h), en halv frukt till mellis, mat till middag, vila inne (ca 30 min) och sedan välling innan sängen. Dom lägger sig vid åtta-tiden och stiger upp runt halv åtta - nio på förmiddagen. Vi är ju grymt lyckligt lottade som fått två små som sover som änglar. Vissa nätter vaknar dom (max en gång) och får då en slurk välling innan dom somnar om direkt (12 timmar utan mat känns lite väl hårt ;)
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!