Ettårskontroll

Adam och tjejerna var på ettårskontroll på BVC i torsdags när jag jobbade. Dom har ju hunnit med att bli tretton och en halv månad redan men bättre sent än aldrig! Till förra kontrollen hade dom ju inte gått upp så mycket i vikt men nu hade det ordnat till sig. Nea väger 9420g och är 76 cm lång och Lise väger 9320g och är 76,5 cm lång, dom följs åt som vanligt.


Sedan sist har dom ätit som galningar - dom har lätt tryckt i sig en och en halv stor barnmatsburk var (eller som då jag lagat egen mat och dom åt tre potatisar, en torskfilé, en dl sås, ett ägg och en dl ärtor var). Men nu har det slagit om igen och dom äter mycket mindre, en barnmatsburk var, så det går verkligen i perioder. 

I övrigt så har dom ju gått länge men nu även börjat springa. Prata gör dom inte (inga ord i alla fall) det är mest läten som betyder speciella saker. Dom äter gärna själva med sked nu också - även om mycket far utanför och händerna ibland hjälper till och dricker själva ur sina muggar. Blöja kör dom ju med fortfarande förstås men jag skulle tycka det var skönt om vi började potträning när vi kommer in i nya huset, vi får väl se.. 
Dom leker mycket med varandra nu, obalans ganska hårdhänt så det slutar ofta i tårar även om det börjar med skatt. 
Trappan ut från huset klarar dom galant - trots att det är 6-7 steg - dom är så försiktiga och klättrar baklänges. 
 
Däremot så bits dom båda två. Det var Nea som började för någon månad sedan och nu senaste tiden har även Lise hakat på. Både mig, Adam, mormor och varandra biter dom så man får passa sig. Det är framförallt när domär uppspelta eller ska vara lite mysiga.. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!