Luckor på plats

Det hinner hända mycket medan jag är på jobbet. Igår kväll när jag kom hem satt alla köksluckor på plats.
Nu saknas bara vitvaror, kakel och socklar.

I barnens rum var garderoberna monterade.


Och i tvättstugan var det påbörjat. Pappa kommer även ikväll och hjälper Adam så då bör tvättstugan bli klar och kanske även någon av skjutgarderoberna.Bänkskåp och skivor

Nu ska pappa och Adam avsluta för kvällen. Flickorna sover så jag passade på att lila ut och kolla läget. Alla bänkskåp är på plats (förutom köksön) + bänkskivor. Skafferiet står där högt och med gott om plats för alla torrvaror. Då saknas bara två överskåp till höger och två överskåp över kyl och frys (ur bild till vänster. Samt socklar, passbitar och taklister.

Vi plockade av alla luckor och lådor för att inte skada något vid monteringen.

Imorgon blir det antagligen montering av garderober i sovrummen. Jag jobbar på eftermiddagen men mamma ska komma och vara med tjejerna när jag åker.
Kök på G

När jag kom hem efter jobbet idag såg det ut så här i köket.


Och nu ser jag genom fönstren att resterande bänkskåp och bänkskivor är på plats.Halva badrummet

Ikväll när jag kom hem var jag självklart tvungen att kika ut i bygget och kolla hur det såg ut i badrummet.


Halva rummet är nu kaklat! Det är ganska tidsödande eftersom vi har plattor med raka kanter och inte fasade, och man vill ju inte ha någon tandning - därför sätter han med kilar.Plattor i badrum

Imorse gick Adam ut och började kakla badrummet. Härligt! 

Nu när jag åker till jobbet ser det ut så här

Det blir svart högblankt golv med en dekorrand bakom takduschen.

Svarta högblanka plattor

På väggarna blir det vita högblanka plattor i samma storlek.


I hallen kommer det bli grått klinker 30x60Köket kommer få samma platta (som kakel alltså) men något ljusare.

I garaget blir det också klinker på golvet, även det grått, men 30x30
Under helgen blir det dock en paus i plattsättandet för då kommer pappa och hjälper till att sätta upp köksinredningen. Sjukt spännande! 


Som det är nu så står ju alla stommar huller om buller i vardagsrummet så jag längtar verkligen tills dom börjar komma på plats så man ser hur det kommer se ut. 

Jag jobbar dock långhelg i helgen, fredag kväll, lördag dag, söndag kväll och måndag dag så jag blir inte mycket till hjälp här hemma. Mamma ska vara med tjejerna när jag jobbar så Adam kan vara ute med pappa i bygget.Spontanbesök

Igår förmiddags ringde jag till syrran och frågade om hon ville ha besök. Jag vet att Simon brukar ha kort dag på förskolan onsdagar och jag var ledig från jobbet så det passade ju perfekt.

Jag och flickorna packade in oss i bilen och susade upp till Mockis. Väl där gjorde vi inte speciellt, bara vanliga vardagsgrejer som att laga mat, storhandla, vika tvätt och spela spel. Det är verkligen sånt jag saknar när Maria bor då "långt" bort, att bara träffas i vardagen.


Tjejerna tyckte som vanligt att det var kul att vara där, Simon har ju så spännande leksaker, och Simon tycker att det är så kul att träffa sina småkusiner "Lea och Lise".


Inredningsdrömmar

Jag är så himla sugen på dom här vaserna från Kähler.

Men det är en himla massa annat jag också vill ha, och som har betydligt högre prioritet


I matplatsen skulle jag vilja ha ett liknande (eller just det här) vitrinskåpet.

Så typ en byrå i samma stil i hallen.


Ett nytt matbord blir det i alla fall. Det vi har nu är ju ett gammalt furubord som mamma fyndat second hand för typ ingenting. Men jag känner att det liksom inte passar in i vårt nya fina vita hus. Så ett nytt bord blir det, från Mio.

Mario köksbord som (med iläggsskivor) kan bli 420 långt (utan skivor 220). Silvriga ben och vit skiva, kommer passa perfektSå dom här stolarna till, i svart.

Förutom detta tänker jag mig nya möbler till tjejernas rum, ny säng till mig och Adam, tv-bänk, tv, ljudsystem, soffbord och sist men inte minst en ny soffa.Med höga ben så man kan dammsuga under utan att dra fram den.Porslin

Nu har vi lagt in sista beställningen för porslinet. 

Vi har redan fått hem tvättställen, som är Svedbergs grynna.Ett 100 cm brett i badrummet och ett 60 cm i toaletten (med bänkskåp från Lidens snickeri). 

Toalettstolen till badrummet har vi också hemma (ståendes i vårt sovrum tills badrummet är färdigkaklat) 


IFÖ Sign vägghängd.

I badrummet blir det en stor, 90 cm bred, spegel med inbyggd belysning.

Från Gustavsberg

Jag hade egentligen velat ha samma spegel i toaletten och badrummet (från Svedbergs) men den största är bara 60 cm bred så det blir för litet tycker jag. Därmed blir det bara Svedbergs i toaletten.


Blandats jag har valt kommer från Tapwell.Level Les 071

Till duschen går vi på FM Mattssons serie Siljan.


En stor och härlig takdusch. Duschväggarna kommer från IFÖ och är med frostat säkerhetsglas. 

Vi fortsätter med Siljan i kök och tvättstuga.


Diskhon kommer från IFÖ.


IFÖ concert C24-770Köket anländer

Söndag eftermiddag anlände pappa och Adam med köket.


Allt var prydligt paketerat i lastbilen, redo för lossning.


Nu mer är vardagsrummet fullt med skåpstommar. Och bänkskivor


Garderoberna är utplacerade i de rum de ska stå i.


Nu ska bara ben, socklar och handtag dit innan det är klart.Härligt med snö

Nu äntligen har det kommit lite snö!
Tjejerna älskar det och vi plockade fram dubbelpulkan som mormor köpt och åkte runt.
Foder, fog ock kök

Golven i toaletten och tvättstugan är nu fogade och klara.


Golvet i badrummet är flytspacklat och väntar nu på första omgången tätskikt.


Kakel och klinker levereras på torsdag så det är ingen panik. Det slutade med helt andra plattor än vi tänkt oss från början. Badrummet är det enda stället vi låtit det dra iväg ekonomisk om man ser på budgeten. Vi valde till sist svarta högblanka 30x60 plattor på golvet, 9x9 i fallet i duschen och en rand bakom blandaren i samma plattor. Lådan bakom toalettstolen (som innehåller själva cisternen) blir i svart stavmosaik. Kaklet blir vita högblanka 30x60 plattor.

Förutom toa och tvättstuga så är nu nästan alla listning klar, dörrar har fått foder och golvet golvlister.Idag är pappa och Adam och hämtar köksinredningen (och garderober, badrums- och tvättstugeinredning). Det är det mest spännande som händer sedan vi reste stommarna till huset! Dom bör vara tillbaka runt 14-15 tiden så få ska jag ut och klämma och känna!Plattor på golv

I fredags satte Adam plattorna i både tvättstugan och WC.

Inga fogar än så länge dock

Plattorna blev lite ljusa just på det här kortet, men det är samma klinker i WC och tvättstugan

Vi får se om vi kör samma golv även i badrummet. På måndag ska jag och Adam in till Beijers och bestämma oss, samt beställa klinkret till garaget. Dessutom ska vi bestämma det sista kring vitvarorna och beställa dom. Jag hoppas även att jag kan locka med Adam till Mio (när vi ändå är igång liksom) så han får se vilket matbord, stolar, soffa och soffbord som jag tänkt att vi ska köpa.

Idag har pappa och Adam satt in resterande dörrkarmar, golvlistat allt som var kvar och satt foder runt dörrarna.

Golv, dörrar och klinker

Nu är allt parkettgolv på plats.

Adam har till och med hunnit sätta golvlisterna i vardagsrummet. Förutom det så har innerdörrarna så smått börjat komma på plats, eller i alla fall karmarna.


Dörrarna är det ju bara att "snäppa" dit sedan. 

I veckan har Adam dessutom gjort tätskicktet i WC och tvättstuga så när jag har en ledig dag imorgon sätter han plattorna där inne.After work

Det känndes att jag jobbat hela veckan kan jag säga när jag lämnade O'Learys strax efter tio igår.

God mat, goda drinkar och härligt sällskap - vad mer kan man begära en fredagkväll?TGIF

Äntligen helg! Nu packar jag ihop och drar på after work med kollegorna.


Förmiddagsledigt

Jag jobbat kväll idag så jag börjar inte förän klockan 14. Skönt eftersom jag dragit på mig en förkylning (precis som resten av familjen). 
Vi tog sovmorgon allihopa idag, kvart i åtta vaknade Lise och väckte oss andra. När klockan blev halv tio åkte jag och tjejerna till öppna förskolan för bus och lek.

Adam stannade hemma och förberedde för golvläggning i helgen.Kirrat julklappar

Ganska långtråkigt att sitta vak hos någon som sover. Men jag har ändå varit lite produktiv och fixat julklappar till mamma, pappa, Nea och Lise under tiden, trots grym träsmak i rumpan..

Belönade mig själv med en ljusstake också.


Samt gjorde en önskelista för mig själv. I år är den himla lång och väldigt dyr, senaste åren har jag inte önskar mig något särskilt egentligen så det tar jag igen med råge nu då. 

Dessutom har vi bokat det årliga julbordet på doktorsvillan med Jonny och Pilar. Barnvakt och allt är kirrat så den 12/12 ska vi bara mysa! (Tänk om vi fick komma hem till ett nytt hus på kvällen sedan, skulle det inte vara pricken över i)Sjuksköterska igen

Idag är första arbetsdagen på väldigt länge. Jag var ju in och jobbade totalt tre pass i sommar men förutom dem så har jag inte jobbat sedan mitten på april och då jobbade jag bara halvtid. 


Nu är jag i alla fall igång på heltid och Adam är hemma men tjejerna. Jag måste erkänna att det kändes konstigt att vakna av väckaren och smyga upp medan alla andra sov imorse. 

På ett sätt har jag ju längtat tillbaka till jobbet och jag tycker det är himla kul att vara här (trots att jag fick gå ut stentufft med ett övervakning på en annan avdelning, haha). Men det kommer vara konstigt att vara hinna träffa tjejerna ett par timmar på eftermiddagarna. Tur att jag jobbar vissa kvällar så att jag ändå får någon dag tillsammans med dom. Familjedag

Idag hade vi familjedag här hemma hos oss, som det brukar vara på helgerna. Mamma, pappa och brorsan (Maria saknades) var här tillsammans med mig och Adam och jobbade i huset/på gården. 

Peter körde traktorn och planerade ut all fyllnadsmassa som vi fått av pappas jobb. Perfekt eftersom vi behöver en hel del på vår gård innan vi kan lägga på matjord. 


Pappa och Adam la golv i köket.


Tyvärr hade vi bara 12 paket (resten levereras senare i veckan) men nu är halva köket och korridoren lagd i alla fall. 

Jag och mamma var med tjejerna och fixade mat och fika åt jobbarna. När jag gick ut för min dagliga "inspektionsrunda" så upptäckte jag att Adam satt upp skenan till skkutgarderoben i vet sovrum och även satt alla taklister där inne.


Utan att säga något, den filuren.


Senare på kvällen kom Jörgen förbi och drog färdigt all ventilation. Så till veckan kan vi förhoppningsvis spruta lösull på vinden.RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!