Påskharen.

Vi fick var sitt påskägg av finaste Linn idag! Hur söt är hon inte =)
Intervju.

Är just nu på väg till sjukhuset för att ta bilder för artikeln som kommer i Piteå Tidningen angående sjuksköterskornas löneuppror som pågår just nu. Vi får se vad 30 minuters intervjun leder till:)
Allra allra sista.

Kan ni fatta, idag börjar sista kusen på sjuksköterskeutbildningen! Helt otroligt hur fort dessa tre åt gått och om tio veckor står vi med var sin legitimation. Galet!:)
God morgon.
Två kilo kött och en långpanneform gratäng senare.
Inflyttningsfest.

Ikväll blir det "inflyttningsfest" så där fem månader sent..
Första för året.

Vi grillade för första gången för i år och det var SÅ gott! Mamma och pappa kom förbi och åt med oss, sedan vart det mys med snack och kortspel.
Bilolyckan.

Det skedde en bilolycka på universitetet idag, två bilar inblandade och totalt åtta personer.

Givetvis var ju detta inte på riktigt utan en övning för de sjuksköterskor som går ambulans och IVA VUB (=vidareutbildning) just nu. Vi var några från klassen som anmält oss som markörer, dvs. "skådespelare". Vi tilldelades olika skador beroende på vart i bilen vi satt, självklart blev vi ju även sminkade så allt skulle vara lite mer trovärdigt.Under övningen deltog även räddningstjänsten som klippte upp bilarna, lyfte bort taken och fick ut oss. Vilket superjobb dessa karlar gör!Det var verkligen superkul att få delta i en sån här övning, även om jag spelade skadad (krocken var dessutom mitt fel eftersom det var jag som körde bilen). Får ni chansen att vara med på nått sånt här GÖR DET! Grymt lärorikt och kul att vara med om.
Linslusen.

Lilla lunslusen Therese Bodin ska vara med i tidningen igen! ;) Haha, denna gång gäller det löneupproret för sjuksköterskorna som ska diskuteras. Fick nämligen ett telefonsamtal idag från en av mina klasskompisar, Jenny, som tipsat Piteå Tidningen om att vi kämpar för högre löner, de ville ju självklart prata med oss från Piteå.. Eftersom vi bara är två så måste jag ju ställa upp, det är ju inte min favourit att vara med i tidningar eller tv, även om man kan tro motsaten när man ser detta...På fotbollsplanen, -04Med mamma när vi cyklar infjärden runt, -05Dagen före min 18 års dag, -06

En hälsorutt vi gjorde i skolan, -06Studenten, -07Enkät, -11
Ärade kontakter.

Jag beundrar verkligen min sambo som har kontakter till både höger och vänster (nu menar jag ju inte ur politisk synvinkel förstås). Idag betyder ju kontakter nästan allt! Här om dagen när det läckte vatten från pannan i pannrummet ringde Adam sin vän Fredde rörmokare vilket resulterade i en tät ny kran två dagar senare. Idag ska vi till busstationen och hämta Adams splitt nya längdskidor (som han köpt av en gamla granne från Laisvall, som jobbar på fischer, till typ världens bästa pris)
Dagen med stort D.

Idag var hade vi examination för C uppsatsen som vi nu kämpat med i snart tio veckor. Både opponeringen och respondentskapet gick hur bra som helst :) Vi fick dessutom nästan ingen revidering av examinatorn, grymt skönt!
Vatten och bröd.

Så här ser det ut i kylen när vi har varit borta en hel helg. Fattigt. Det var svårt att hitta något att äta nu på morgonen;)
Att få andas fjälluft ett tag.

Det blev en långhelg i Laisvall eftersom Adam var ledig i fredags:) Men nu börjar helgen lida mot sitt slut och vi ska alldeles strax packa bilen och bege oss hemåt igen:( Vi lämnar Laisvall med ett leende och laddade batterier! Helgen bjöd på skoter, fint väder och mycket skratt. Tur att våren är här så vi kommer att få mycket av den varan de kommande helgerna.
Vårsolen tittar fram.

Är i Boden och myser med Simon idag:) Vi kom nyss hem från en 1,5h promenad, så nu blir det mys i soffan resten av kvällen.
Den där dagen.

Ni vet ju att jag var till skogen och körde timmer i lördags, utan att ljuga kan jag säga att det inte var vår dag helt enkelt. Det började med att släpet med skogsmaskinen hoppade av kulan på bilen och drog iväg rätt ner i diket. Efter att vi skottat lös släpet och lastat av skogsmaskinen upptäckte vi att draget var trasigt, bara att åka in till stan och köpa ett nytt. Tillslut tog vi oss i alla fall fram till skogsskiftet. Väl där var spåret så mjuk att vi fick lasta av och på första lasset tre gånger innan vi var nere på vägen. Nån gång mitt på dagen när jag och Peter var på väg upp (han körde skotern och jag åkte på timmerdoningen) släppte doningen och stappade rätt i backen, jag flög av och landade platt på ansikte och mage.. Ajaj, kändes ungefär som att brösten dragits ner till midjan, inte skönt. Brorsans kommentar; -Men du landade ju mjukt i alla fall ;) Hur som helst så tog vi oss alla genom dagen med livet i behåll i alla fall =)
Resultatet.

26 supergoda paltar blev det!:) Just nu sitter vi och spelar favvo spelet.
Dagens utmaning.

Idag ska jag laga palt för första gången i mitt liv alldeles själv (har gjort det en gång tillsammans med mamma för ett par år sedan). Självklart slår jag på stort och bjuder hela familjen så jag hoppas det blir ätbart! ;) Återkommer under kvällen med resultatet:)
Till skogs.

Nu åker jag till skogen med pappa, farbror och brorsan för att köra ner timret:) Ingen motorsåg för mig idag dock, så ni behöver inte oroa er!
Helt sjukt.

Nu är äntligen examensarbetet inlämnat! Det känns otroligt bra :) Måste ju dessutom slänga iväg ett stort TACK till världens underbaraste och bästa studiekamrat Ida!! Allt som saknas nu är handledarens kommentarer innan slutgiltig inlämning till examinatorn på tisdag =)
Jabba jabba!

(Okey, det är bara min familj som förstår rubriken :) Har ÄNTLIGEN fått våra praktikplatser! Jag hamnade på avd 3A här i Piteå, precis som jag önskat =)
Vårväder.

Ute och går med Simon i det underbara vädret.
Moster på besök.

Jag har varit i Boden sedan igår eftermiddag. Just nu sitter jag och pluggar medan Simon sitter i sin stol och kastar leksaker;)
Så många val.

Jodå, nu ligger jobberbjudanden på hög (haha). Frågan är vad jag ska välja.. Inte kommunen i alla fall har jag kommit fram till. Så då står det ju mellan primärvården (vårdcentral) eller sjukhuset (medicin/palliativ). Bättre lön och arbetstider inom primärvården, dock känner jag mig osäker på om jag kommer att klara jobbet där. Sämre lön och arbetstider på sjukhuset men ett jobb som jag vet att jag kommer att fixa och betydligt större chans till fortsatt jobb under hösten. Det är jobbigt att fatta viktiga beslut!
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!