Nya dojjer.

Igår rent ut sagt sprang jag in på InterSport och köpte mig ett par nya löpskor.





Idag testkörde/testsprang jag dom och de funkar utmärkt! =)




Jag skiter i allt och det skiter jag i.

Som utlovat kommer två bilder från min korta men ack så roliga karriär som punkare.





Jag insåg ganska snabbt att det inte var lika snyggt när man inte är snaggad på sidorna, så jag gav upp idén. Dessutom tog det en väldig tid och mycket gelatin för att få till några taggar ;)




The big secret.

Jag har förstått att en del blivit lite överexalterade över min lilla hemlis. Så bara för att förtydliga; jag är inte gravid! ;) Grejen är att jag har fått jobb i sommar och jag ville inte tala om det förrän det var säkert. Men idag pratade jag med enhetschefen och är nu alltså lovad jobb i sommar mellan 80-100%. Det blir på avd. 3A som är en palliativ/medicin avdelning (och för alla mina vänner som inte pluggar till sjuksköterska så innebär palliativ: vård i livets slutskede).



Dagens look.

Idag blev det blått. (Blått är flott)




Jag har typ inte sovit någonting inatt. Vet inte varför, det gick bara inte. Så när väckaren ringde halv sex imorse orkade jag helt enkelt inte stiga upp. Det var ju ändå "bara" föreläsningar på förmiddagen. Nu håller jag på laga lunch, röding och potatis, sen drar jag iväg på skolan för kursintro och efter det blir det träning till halv nio ikväll. Jag ska dessutom testa att cykla till busstationen i dag, vi får se om jag överlever..




Gåva från fjärran länder.

Igår kom det ett paket till mig. I love eBay.





Ja, jag har redan hört att dom skalen inte är så bra eftersom de lossnar om man tappar telefonen, men jag får väl ut och leta på eBay efter silikonskal då.. ;) Jag är ändå nöjd med mitt köp, kul att kunna byta färg lite då och då. Egentligen var det inte meningen att köpa så många olika, men allt kostade (paketpris) 177 SEK ink. frakt så det fick det vara värt=)




Våffeldag.

Igår hade jag och Adam våran alldeles egen våffeldag. Tanken var egentligen att vi skulle haft den i måndags, men vi blev bjudna på mat hos mamma och pappa och det tackar man ju inte nej till! =)




Dagens look.

Grönt är skönt.






Disciplinerad.

Helt otroligt, jag fixade att köra slut på mig med hjälp av intervaller utan att någon stod och skrek på mig! Poäng=)




Good luck.

Uppe tidigt idag, det blev nämligen inga föreläsningar på förmiddagen så jag tänkte göra bort att träna nu. Det blir intervallöpning på bandet. Önska mig lycka till! ;)



Hemlis.

Ja, imorgon har jag kanske något roligt att berätta för er (hoppas jag!).



Lungt.

Ja, det blev ännu en helg i Laisvall. Lika skönt som vanligt =)



Eller när jag tänker efter var nog inte kraschen så himla kul. Men annars så.. ;) Idag hade jag så ont i axeln att jag fick skippa träningen. Men jag tänker minsann fara imorgon.




Tenta-ångest.

Då var första tentan avklarad, nästa går av stapeln om 7 minuter. Grymt lite tid hade vi på oss på första tentan och enligt alla statusuppdateringar på facebook håller alla i klassen med mig.

Japp då kör vi igen!

Lycka till Allihopa!



Ojdå, det blev visst en lite lögn.

Bara för att förtydliga: Det var inte med flit, jag trodde verkligen att det var så!

Igår berättade jag för Sara och Ida att jag måste betala tillbaka 8 000 på skatten! Inte kul, jag har haft sådan ångest sedan jag upptäckte det. Men jag har funderat och funderat och beslöt mig för att gå in och kolla en gång till för att vara riktigt säker. Till min förvåning såg jag ju då att jag inte alls ska betala tillbaka 8 000 utan jag ska tillbaka 5 000. Jag gillar verkligen sånna överraskningar! Happy Face!



Nu är den här.

Igår kom min fina iPhone med posten (blev lite fördröjt eftersom Ånge skickat telefonen till ett uthämtningsställe någonstans mellan Sundsvall och Umeå). Men nu är den här=) Jag håller fortfaradene på att lära mej hur den funkar. Dessutom lyckas jag inte få in mina gamla kontakter i den.. vet inte vad jag gör för fel, men tydligen något grundläggande.

Jag lyckades bli klar med min individuella tentamen igår också, så himla skönt. Nu är den inlämnad och ur världen (förhoppningsvis!). Då är det bara dagens tentor kvar, sedan är kursen klar. Jippi!




Nu kommer de!

Äntligen har jag tagit tag i saken och slängt ut bilderna från lördagkvällen. När jag tittade i kameran upptäckte jag dock att jag bara tagit typ 7 bilder, så jag kompletterade med gulliga Saras bilder =)

Så här ser det ut när sex sjukskötersketjejer ska göra sig iordning för kvällen ;)




Som vanligt blev det mat.



Och spel..







Tjejerna (we missed you Ida)


Sandra och Linn


Elin och Sara


Sara och Elin


Sen blev det utgång i Piteå =)








Det här gör vi om tjejer! =)




Pluggeliplugg.

Nu har jag tagit mig an uppgiften att skriva rapport på allvar. Som vanligt med kniven mot strupen ;) Sitter på "hyllan" på STUK med fina vänner och kämpar. Jag har faktiskt skrivit tre hela sidor sedan imorse så det ser ju onekligen bra ut!

 



London here we come.

Jag och Sara drar till London i slutet på maj! Awesome! Så med andra ord:
27-29 maj Stockholm med Maria, Tord och Adam
29-31 maj bor jag kvar hos min kusin Anna-Lena i Stockholm
31 maj - 2 juni London med Sara
2-3 juni Uppsala med Sara
3 juni hem till Piteå

1 helt underbar vecka att se fram emot!




Taggar.

Idag kommer dom! =) Jag har längtat ända sedan planerna gjordes.



























Så mycket roligt.

Idag bjöd jag och Adam mamma, pappa, brorsan och Carro på middag. Det blev klyftpotatis och fläskfilé till varmrätt och sedan chokladmousse med fruktsallad till efterrätt. Mums! det enda som saknades var Maria och Tord ;)



Det är mycket som händer till helgen. För det första kommer mina fina klasskompisar på övernattsbesök på lördag. Ska bli såååå kul!! På söndag blir det godmiddag i Mockis hos Maria och Tord.




Äntligen min.

Nu är den på väg hem till mig, min nya iPhone =) Jag har verkligen försökt hålla på mig, men nu går det inte längre.. Jag var in på telia igår och skulle köpa den, men kom då fram till (tillsammans med den supertrevlige säljaren) att det skulle vara billigare att beställa den själv på internet. Sagt och gjort. Så i detta nu är den på resande fot påväg hem till mig.

You and me baby! 




WOHO!

Nu är det så gott som klappat och klart. Flygbiljetter och boende bokas idag. Vi ska till Stockholm och Elitloppet sista helgen i maj. Och med vi menar jag; Jag, Adam, Maria och Tord. =) Grymt kul ska det bli!










En helg i Lajjan.

Vi var i Laisvall i helgen jag och Adam. Som vanligt mycket trevligt och mycket skoter =)

Det blev dock inte så mycket bilder (vart lite kallt om händerna när jag tog fram kameran).



Lite fisk blev det också, ni kan väl gissa vem som fick flest.. (och det var inte Adam..).




Efter skoterturen tog jag med mig Adams mosters hund ooch begav mig iväg på min första träningsrunda sedan jag var sjuk. Det gick hur bra som helst, jag och Minna sprang till Laisvallby och tillbaka (8 km).




Vill ha!

Åh, jag har hittat en grej som jag verkligen vill ha (och det är inte något i sminkväg..). Det är en GPS klocka som man har när man är ute och springer.



Den kommer hela tiden visa din puls, fart, distans, tempo, och förbrända kalorier så att du hela tiden kan träna smartare och mer effektivt. All data sparas och kan enkelt analyseras, antingen direkt i enheten eller på PC med den medföljande programvaran Training Center.

För att se till att du slår ditt personbästa har Forerunner 305 även följande funktioner:


* Virtual Partner - låter dig tävla mot en virtuell kompis i displayen, vilket gör din träning roligare
* Inspelade banor ger dig möjlighet att tävla mot dina tidigare uppnådda resultat
* Auto Pause - pausar tidtagningen då du understiger en bestämd fart samt återupptar den då farten åter höjs
* Auto Lap - aktiverar automatiskt ett nytt varv varje gång du passerar en viss position eller har färdats en bestämd distans
* AutoScroll - bläddrar automatiskt mellan informationssidor i displayen under träningspasset



Det låter ju helt underbart eller hur?! Men det kostar ju också, så jag måste nog vänta tills jag fyller år;)




Luleå-town.

Det blev en lång dag på stan igår med både fika och godmiddag på Waldorf. Jag vill inte tänka på hur mycket pengar som spederades.. I alla fall så kom jag hem med bla. en löpdress och lite andra kläder från (hör och häpna) Indiska:





Senare på kvällen, efter att vi kommit hem från Luleå och tagit in hästarna, for vi ut med skotern en sväng. Grymt kul!




Sportlov.

Nu har jag tagit ledigt från allt vad plugg heter (om man inte räknar seminariumet som jag ska in och snabbgöra på fredag). Igår åkte jag upp till syrran i Boden för lite kvalitetstid. Nu på morgonen har "hästtandläkaren" varit här och dragit ut lite tänder. Strax åker vi iväg till Luleå för en sväng på stan, jag ska bara fixa Marias hår (det är lungt sis, jag ska inte nämna missödet tidigare idag med plattången) =)



På fredag åker jag och Adam upp till Laisvall för att köra lite skoter och mysa uppe på fjället (förhoppningsvis) i solen.




Dagens look.

Nu är det länge sedan det blev en dagens, men nu är det dags igen:

Idag blev det lila.







Här syns mina nya fina örhängen också =)

Eftermiddagen har jag spenderat med brorsan, vi har sett gamla avsnitt av How I Met Your Mother (kanske världens bästa serie!) och spelat COD, Call of Duty, och jag kan ju meddela att jag suger på tv-spel där man ska döda innan man själv blir dödad.

Imorgon har jag tänkt ut i skidspåret tillsammans med Carro, vi får se hur det går..




Slutbedömning.

Har haft slutbedömningen på praktiken idag och det gick super! Tyvärr är det min sista dag imorgon (jag hade görna stannat för resten av mitt liv, typ).



En liten svenska lektion.

Ja, nu har suttit och irriterat mig på när folk inte vet skillnaden på "risk" och "chans". Dett har jag och syrran diskuterat med varandra tidigare (vi har faktiskt samma åsikt).

Okey, så här är det:

Det finns risk att jag krockar när jag kör bil

och..

det finns chans att jag vinner på lotto

Märker ni skillnaden.
Det finns så många som säger att det finns risk att vinna på lotto (det betyder att det skulle vara något negativt). Eller att det är stor risk att Kalla vinner tremilen imorgon..

Chans [shangs el. tjangs] tillfälle, möjlighet, utsikt att lyckas: ta, gripa chansen

Risk fara, osäkerhet: på egen risk. På eget ansvar.

Visst vet alla skillnaden nu! =)




Mardrömmen.

Jag har förresten glömt att berätta vad som hände första dagen på praktiken. Jag kastade bort förlovningsringen!

När man jobbar som sjuksköterska får man inte ha ringar eller klockor på sig på grund av hygieniska själ. Jag som inte riktigt vant mig att använda ring glömde totalt bort den när jag bytte om på morgonen. Men jag han i princip  bara upp till avdelningen och hälsa på min handledare innan jag upptäckte ringen. Eftersom jag inte hade något halsband att sätta ringen på fick jag stoppa den i fickan. Under hela dagen gick jag och oroade mig att jag skulle tappa ringen. När dagen väl var slut gick jag ner i omklädningsrummet för att byta om (för alla som inte vet så måste man ta nya kläder varje dag, så man kastar därmed kläderna man använt i tvätten). Precis när jag skulle gå ut ur omklädningsrummet kom jag på mig: RINGEN!
Jag kände hjärtat hoppa upp i halsen på mig och kastade mig på tvättsäcken för att dra upp mina byxor, ingen ring! Åh, jag han ju tänka att jag tappat den någonstans på sjukhuset. Men jag kände på mig att jag måste bara kolla byxorna som låg under mina. Då ser jag hur något guldigt glider iväg bland kläderna i tvättsäcken. Shit vilken tur jag hade =)



Nu har jag ringen på mitt halsband under resten av parktiken.




Älskade du.

Igår gick min sjukling den långa vägen till Konsum (ca 30 m) och kom tillbaka med blommor till mig.






Sjuk-skifte.

Ibland är det bra att vara sjuk, speciellt när det är skid VM på tv. Underbart duktiga skidåkare vi har här i Sverige! Brudarna tog VM guld igår och VM silver idag =) Här hemma så har jag och Adam bytt roller, det är nu han som ligger i sängen med feber och jag är (så när som) frisk. Imorgon bär det av till praktiken igen, som jag längtar!




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!