Trägolv

Idag innan vi åkte till mamma och pappas kalas ägnade Adam några timmar åt att lägga första golvet i nya huset. Förrådet är det första rum som fått golv och jag är jättenöjda över att vi valde ett så pass ljust golv.

Vitlackad ask

Känns så skönt med parkettgolv också och inte laminat (som vi ju har här inne i gamla huset). Visst finns det ju för- och nackdelar med båda golven men jag tycker att laminatgolv ofta känns väldigt plastiga, dessutom är risken stor att det försvinner flisor ur golvet om man tappar något på det (inte som med parkett där golvet bara blir "intryckt". Den enda nackdelen som jag ser med parkettgolv är att det är betydligt dyrare. Nåja, nu är det det här valet vi gjort och jag är nöjd med det.
After work

Igår när pappan skulle på after work med jobbet sitt (trots att han inte jobbar - på jobbat alltså, hemma jobbar han massor) så hörde våra kompisar av sig och skulle också dit. Så jag och tjejerna hänge med Jonny och Pilar till O'lerys för fredagsmiddag. 


Mums! Tyckte vi nog allihopa. 
Det går faktiskt himla bra att ha med tjejerna på restaurang trots att dom är vildare än vildast hemma, men borta uppför dom sig oftast exemplariskt. När jag är med Jonny och Pilar vet jag dessutom att jag alltid får hjälp om jag behöver, dom är aldrig sen att ge ett handtag och tjejerna känner dom så pass bra och är trygga tillsammans med dom. Så det är alltid skönt att veta.Senaste nytt

Belysningen längs infarten är igång och det är så himla fint och välkomnande.

Lite svårt att se i mörkret kanske, det blir nog ännu bättre när snön kommer och lyser upp mer.

Igår kväll var el Tomas här (på kvällen som vanligt) och kopplade in spottarna ovanför garageportarna.


Nu är även fönsterspottarna inomhus inkopplade. Adam har satt alla smygar och foder runt fönsterna samt alla taklister i kök/vardagsrum.
Idag satt Adam in sidoljuset bredvid ytterdörren och det blev fint.


I helgen eller till veckan kan vi förhoppningsvis börja lägga in parkettgolvet i kök/vardagsrum/sovrum. Men eftersom jag börjar om att jobba på måndag kommer det inte bli så mycket byggtid för Adam framöver.Kusinmys och bad

Förra helgen, i lördags, åkte jag och tjejerna upp till Boden för att hälsa på Maria och Simon. 

Det är så himla kul nu när tjejerna är så pass stora att dom kan busa och leka med Simon eller varandra medan jag och Maria lagar mat och surrar. 
Efter lunch och eftermiddagsvila åkte vi till lekplatsen smörblomman för att gåta av med lite energi.

På väg hem köpte vi med mat till middagen och fortsatte att mysa till klockan blev läggdags. Då fick tjejerna välling och pyjamas innan vi satte oss i bilen och sparade hemåt.

I onsdags packade Maria och Simon ihop badkläderna och åkte till oss. Efter lunch, fika och eftermiddagsluren åkte vi till simhallen i Öjenby och badade.

Lise är inte alls så butter som hon ser ut, det är ju jättekul att bada!

Det märks att vi badat mycket i sommar och även i simhallen en gång tidigare för dom är så tuffa i vattnet. Hoppar, plaskar, åker rutchkana. Riktiga badbrudar!
Ytterdörrar och målade sällskapsytor

Nu har äntligen ytterdörrarna kommit och så fort vi fick hem dom satte Adam in dom.

Grå och släta ytterdörrar i garaget.


Nu är handtagen och beslagen på plats också så det är bara att öppna och gå in. 

Ikväll har jag målat andra varvet i köket/matplatsen/vardagsrummet/hallen. Imorgon ska jag måla sista varvet så att Adam kan börja sätta lister efter lunch. Förhoppningsvis kan vi låna en fuktmätare av Adams gamla arbetsgivare imorgon så vi kan kolla hur fuktig plattan är. Ny infart

I torsdags efter jobbet var brorsan hit med traktorn och skalade av matjorden där den nya infarten ska vara. Igår körde pappa hit bärlager och sand.


Lång infart kräver mycket material.Pappa spred ut det så bra det gick med lastbilen när han tippade.

Idag har brorsan varit här med traktorn och planerat ut allt. 

Så nu har vi en ny infart, med belysning och allt.
Samt en gång till bron.Smygar på plats

Igår kväll körde jag eftermiddagspasset och passade på att grundmåla smygarna till garageportarna.


Det gick himla fort, typ en halv timma, så jag hann även slipa väggarna ett varv i vardagsrummet/köket/hallen.


Portar utan smygar.


Med smygar.

Nu saknas bara spottarna som ska vara ovanför portarna.Knyter ihop

Nu börjar vi knyta ihop säcken här hemma känns det som, alla lösa trådar börjar tas samman. Igår kom garageportarna och på kvällen kom montören och satte in dom.

Bara smygarna som saknas (och spottarna)

Idag kommer ytterdörrarna till garaget (äntligen tätt hus) och även ventilationsaggregatet. Sprutningen av lösullsisolering på vinden är bokad om två veckor (då måste all ventilation vara dragen där uppe, men vent-killen som Adam känner kommer måndag kväll och hjälper oss). 

Vi har fixat en hel del som vi egentligen tänkt skjuta på tills nästa år, belysning och infart tex. Men eftersom plattan fortfarande är för fuktig för att lägga golv på så har vi hunnit med mer än vi tänkt (på bekostnad av lnflyttningsdatum så klart). Alla belysning längs infarten är på plats, bara Tomas som ska komma hit och koppla in den.

Jag fick jaga runt hela Piteå och Luleå (samt en i Ö-vik) innan jag lyckades få ihop sju stolplyktor. Dom var nämligen slut på centrallagret och försenade i leverans så dom skulle inte komma in förän dec/jan och då är det ju lite för fruset för att hålla på att gräva.Mammaträff

Vi kämpar på med våra mammaträffar fortfarande även om det blivit ganska sporadiska träffar den här hösten. Två av mammorna har hunnit börja jobba så gruppen har minskat lite. Jag börjar ju också snart att jobba ju, två och en halv vecka bort ungefär. 

I veckan träffades vi alla hos Josefin och Lion för sista gången i deras gamla hus. Dom har nämligen köpt en nyproducerad tomt där dom bygger en smålansvilla som ska vara inflyttningsklar i slutet av januari.


Näst på tur efter mig att börja jobba är Josefin som börjar i februari, Carro är lite osäker på när hon ska börja, Linda kommer vara hemma till nästa höst och Camilla som väntar en grabb till i mars kommer förstås vara hemma. Nåja, tiderna förändras men förhoppningsvis hinner vi med någon träff till innan jobbet kallar.Helt annorlunda hall

På morgonen satte Adam in dörren som vi lånat av Dan. Helt sjukt vilken stor skillnad det blev. Vi fick en ny hall! Dörren är ju alldeles för liten, både en decimeter för smal och för kort men den duger så länge.


Det börjar ta ihop

Nu är alla sovrum + förrådet färdigmålade. Garageuppfarten är klar.


Nästa helg drar vi in fiber och elkabel för belysning längs infarten. Jag tänker mig dom här stolplyktorna.

Idag har jag och Adam varit på vinden och dragit ventilation, på fredag kommer aggregatet. Så kom en Beijersleverans med smygar, foder, taklister och sista fönstret. Imorgon ska är hämta en dörr hos Dan (vi vill inte sätta in den riktiga ytterdörren så den inte blir skadad) så då blir det en riktig dörr och ett sidoljus. Kommer bli så fint. 

Under eftermiddagen började Adam med smygar och foder och två fönster i garaget är nu klara.


Fint!En dag i lekparken

I söndags tog vi en ledig förmiddag från bygget och åkte till lekparken med tjejerna.

Sjukt nöjd tjej som klättrar upp och sätter sig själv

Nea tycker det är sjuk kul att åka rutschkana, men det killar lite i magen

Kottsamlaren


Fredagsbad

Dagen har verkligen gått i ett idag. På förmiddagen var jag och tjejerna runt hela Piteå känns det som. Hämtade paket, slängde skräp på återvinningen, köpte målarfärg, handlade mat och besiktade bilen. Nea och Lise var helt underbart tålmodiga och när vi kom hem (en timma efter ordinarie lunchtid = hungriga tjejer) dom fått mat och sovit en stund åkte vi och plockade upp Pilly och åkte till badhuset i Öjebyn. 

Himla fint bad alltså, en liten grund pool för småttingar, med rutschkanor och allt. Perfekt, sa tjejerna och plaskade på i över en och en halv timma innan fötter och händer var som russin och det var läggdags.

Nu sover knoddarna och jag har däckar i soffan och tänker inte kliva upp förän det är dags att förflytta sig till sängen.


Garageinfart

Igår kväll efter jobbat var brorsan hit och skalade av matjorden framför huset för vår kommande infart. 


Idag har pappa kört hit underlaget med lastbilen.
På lördag är planen att Peter ska komma hit igen och då planera ut och göra färdigt så vi kan köra in i garaget.Ljus utanför vårt hus

Adam har fogat och gjort klart i toaletten och tvättstugan så nu saknas bara golvet (och inredningen så klart).

Det blev superbra i toaletten och vi är nöjda med att vi valde en svart mosaikernas bakom toalettstolen för att bryta av allt vita.

I tvättstugan är allt vitt.

Tomas, vår elektriker, har varit här både igår och idag och igår gjorde han klart utebelysningen. 
Brotaket

Gissa om vi längtade efter mörkret för att få se hur det blev! Vi är sjukt nöjda. På gavlarna på kortsidorna (vi har ju två gavlar på långsidorna också) har vi inga spottar utan bara två lampor som lyser både uppåt och nedåt. 

På långsidorna däremot har vi bara spottar, även på gavelspetsarna.

Som synes är etyvärr en av lamporna i gavelspetsen trasig så det förstör helhetsintrycket lite men det kommer fixas under dagen.

Inomhus är belysningen klar i garaget, teknikrummet och tvättstugan. Förhoppningsvis hinner Tomas börja med spottarna i köket/vardagsrummet idag.
Pappa bygger

Det bästa med att Adam bygger hemma är att få låna hörselkåporna och lyssna på musik.Värme

Igår kom värmen igång så nu har vi 15 grader varmt i bygget.


Menyerna i pumpen är avacerade, i alla fall känns det så eftersom vi inte är särskilt insatta i nuläget. Men huvudsaken att det funkar.
Tobbe har jobbat i två dagar med att fylla systemet och koppla alla rör.


Tyvärr visade det sig att det var hål i den ena jordvärmeslangen när vi körde igång systemet så det sprutade sprit som en fontän ur jorden.


Det innebär att vi måste gräva upp slangen (men bara där hålet är och inte alla 800 meter som tur är) och skarva den. Det känns riktigt tråkigt när man råkar på bakslag (speciellt av den värre sorten) men det är bara att acceptera och fundera ut hur man ska lösa problemet. 
På lördag ska brorsan ta hit traktorn så vi kan gräva upp slangen och till veckan skarvar Tobbe den. Tråkigt är ju också att vi inte törs ha tjejerna ut eftersom det ligger massa sprit på och i backen. Men vi får väl hänga hos mamma och pappa några dagar.RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!