Tentamen

God nöjd tjej som just skrivit tenta.


Ärligt talat tror jag faktiskt att det gick riktigt bra, kanske inte full pott men ändå bra liksom! Det var i alla fall kul och jag är nöjd :)En sekund

När man lämnar barnen ensamma för en sekund, för att gå upp på toan (kanske mer än en sekund i verkligheten - men det känns som att jag är så snabb) kan det se ut så här när jag kommer tillbaka.


Lise ligger och skriker och Nea (som låg bredvid Lise när jag gick) har vänt sig från rygg till mage och snurrat ett kvarts varv - jättenöjd!Att räcka till

Det är inte alltid helt lätt att räcka till ibland.

Att vara ensam med två går inte alltid som jag vill. Det är svårt att planera och hinna med att göra allt jag vill, speciellt när jag tar på mig så himla mycket grejer - namngivning, plugg, olika projekt ute i bagarstugan, planering för nya huset. Dessutom vill jag ju vara med tjejerna så mycket jag kan. 
Därför ser jag ju till att göra det mesta när dom sover, vilket innebär tidiga mornar och sena kvällar. Ibland är ju även mamma en stund med tjejerna för att jag ska hinna med allt - och få en paus ibland. 
Men sen är det ju så att det inte alltid blir som man tänkt sig, tjejerna gör inte alltid som deras mamma planerar - sover "för korta" stunder eller sover inte samtidigt - då gäller det att slappna av och tänka att det inte gör något att jag inte hinner just den grejen idag, jag hinner någon annan dag istället.Ibland önskar jag att jag hade fler armar och fler famnar (och fler timmar på dygnet).

Rygg till mage


 Lise & Nea

Igår vände sig donnan till höger från rygg till mage för första gången (mage - rygg är ju avklarat sedan länge ;)Hej där syrran

Idag hände det! 

Jag la Lise och Nea på mage vända mot varandra och då höjde dom på huvudena, tittade på varandra, jollrade lite och skrattade (åt varandra!). 

Hej på dej syrran liksom (mamma är dock lite sen med kameran, men jag lovar att det hände)
Medvetet

Så har medvetenheten smugit sig på ordentligt hos tjejerna. 
Dom märker direkt jag lämnar rummet, det är inte okey blir jag på en gång varse om. 
- Dom har upptäckt varandra. Inte så att dom pratar och skrattar med varandra, men ibland kan dom faktiskt svara på den andras joller och dom kan ligga länge och studera varandra.
- Dom märker direkt om det är ett annat barn (Simon) i närheten, kan inte förklara men dom beter sig på ett helt annat sätt och är helt fascinerade.
- Dom blir helt fokuserade på uppgifter dom ställs framför (till exempel leksaken på babysittern) och försöker med alla medel nå fram och gripa tag.

En totalfokuserad Lise
Skrapat, putsat och grundat

Skåpet börjar ta form och nu har jag hunnit med att grundmåla.

Innan jag satte igång såg det ut så här.

Det var ett jäkla jobb att få bort all gammal färg, men slutresultatet blev jättebra.

Nu är det grunmålat.

Förhoppningsvis kommer det att räcka med två lager färg. Grönt kommer det att bli - helt oväntat, jag vet, men jag tror det kan bli fint.Tårtprovning

Lördag och dags för tårtprovning. Jag bjöd över våra vänner Jonny och Pilar (Adam är och jagar älg) så vi åt tårta och kollade hockey.


Tre stycken småtårtor hade jag gjort, jag är expert på att kavla marsipanen för tunt så det måste jag tänka på nästa gång :)
Vi ska bygga ett hus!

Ja det har ju varit bestämt sedan länge men nu, och då menar jag nu (!) är vi igång.

Det känns så sjukt skrämande men också himla kul förstås. Ju mer det har närmat sig ju mer har jag skjutit på det, det blir bara jobbigare och jobbigare ju närmare punkten att spika ritningen vi kommer. Nu ska vi liksom bestämma exakt hur vårat hus ska se ut och dom fel vi gör kommer vi att få leva med resten av livet.. Förstår ni vilken uppgift?
Har jag nu tänkt på allt? Kommer det att bli perfekt? Givetvis har vi inte tänkt på att och givetvis kommer vi göra saker som vi sedan önskar att vi gjort annorlunda - men vi kan bara hoppas att felen blir så små att vi kan leva med dom.

Idag har min morbror varit här och gått igenom tomten med oss (det är ju inte bara ritningen som ska bli bra, vi måste ju placera huset på tomten också. Det om något är ett sjukt stort ansvar, tänk om man ångrar sig - det går ju inte att vrida huset några meter åt vänster när man väl gjutit plattan. Köper man ett gammalt hur så får man liksom bara acceptera läget - det är inget man kan göra något åt, men vi har ju världens möjlighet att påverka precis allt!).
Dan har också kikat på ritningen vi har gjort så nu ska han rita den "riktiga" ritningen. Den slutgiltiga. 

Önska oss lycka till!
Inför namngivningen

Jag har pysslat en hel del på kvällarna när tjejerna lagt sig.Jag har gjort en vimpel som vi ska ha på namngivningen.

Så har jag även tillverkat några pompoms till dekorationen.

Förutom allt pyssel har jag även provbakat tårtor som vi nog ska ha på namngivningen. Första gången blev jag riktigt nöjd med botten men inte med fyllningarna - så nu blir det andra recept. Dessutom ville jag prova göra locket i sockerpasta (har faktiskt aldrig testat det förut) men fy tusan, riktig marsipan blir det! Gjorde även en marängtårta (som jag misslyckades med tre gånger - jag försöker göra sjuden maräng) så den går bort.

I veckan har jag provbakat ytterliggare tre tårtor som vi ska provsmaka imorgon. Det blir en med chokladmousse - hallonmousse, en jordgubbsmousse - vaniljkräm och en blåbärsmousse - vit chokladmousse, så jag hoppas dom blir bra. Barnmat och lite annat

Idag har jag gjort barnmat, tjejerna ska ju alldeles snart börja med smakportioner så det är ju bäst att börja i tid eftersom det kan vara knivigt att hinna laga mat just när dom ska ha den. Och vilken mat sedan, sjukt avancerad - grönsaker/rotfrukter och vatten. 

Gröna ärtor, morötter, majs och broccoli.

Det ser i alla fall gott och färgglatt ut.

I veckan har vi dessutom fått inbjudan till en föräldragrupp som startar sista veckan i oktober. Himla kul att få träffa lite andra nyblivna mammor!

Utöver det så rullar livet på, dagarna går fort och jag har mycket att göra. Restaurerar ett skåp, förbereder inför namngivningen, pluggar. Jag har ju nämligen tenta om två veckor, spännande. Men efter namngivningen blir det nog lite lugnare, förhoppningsvis är skåpet färdigt, namngivningen är avklarad, då är det bara kurserna jag läser och nybygget som kräver uppmärksamhet.
Klart man blir glad

Man kan ju inte vara annat än glad bär man får umgås med så här fina barn hela dagarna.

Nea pigg och glad idag.

Nea har nämligen sovit från sju igår kväll till kvart över fem imorse, tio timmar alltså! Himla skönt att få vara utvilad kan man ju tänka sig, men nu var det ju så att Lise inte alls ville göra som syrran utan vaknade en gång i timmen mellan tolv och fem. Hon vill egentligen ingenting, hon ligger bara och pratar med sig själv och skriker till ibland när hon känner sig ensam. Så en gång i timmen har jag varit upp och gett henne tutten.

Nu ligger båda två nybadade i sina sängar och jag ligger i min. Förhoppningsvis kan det bli någon timma sömn till idag..
Kalasigt

För några helger sedan kalasade vi alla dagar. 

På lördagen hade Simon 3 års kalas.


Så klart Simon ska ligga och mysa tillsammans med Lise och Nea.

Mamma och Nea

Brorsan

Farmor och pappa

Syrran och Simon


På söndagen sedan grattade vi min fasters man - och hade lite välkommen hem (för att hälsa på) för våra kusiner som bor i Lidköping (Johan) Och Stockholm (Anna-Lena)


Prison breaking

Igår vände sig den här lilla straffången från mage till rygg för första gången.

Man blir ganska trött av att träna hälsar Lise. Händerna i ansiktet är ett säkert tecken på att det är dags att sova.
Tränar på tårta

Nu i några dagar har jag tränat på att göra en tårta. Ja alltså det har tagit ett par dagar att göra den. Dag ett ska botten bakas, dag två fyllning, dag tre spackling och täckning och dag fyra är det dags att smaka.

Jag övar nämligen inför namngivningen, så jag fyllde halva tårtan med choklad/hallon och andra halvan jordgubb/vanilj. 

Idag är det alltså dag fyra - dags att smaka!


Tremånaderskontroll

I veckan har vi varit på BVC för tremånaderskontrollen. Dom växer som dom ska skruttungarna. Nea väger nu 5820g (+700g) och är 58,9 cm lång (+2,4 cm). Lise väger 5820g (nej, jag har inte skrivit fel - dom väger exakt lika mycket) (+670g) och är 58,7 cm lång (+2,7 cm). 


Dom blir bara större och större (hm, konstigt??) och mer och mer lik varandra.

På den här kontrollen var det ju även dags för första vaccinet. Ett stick i varje ben och det var inte populärt vill jag lova!!


Nu är nästa kontroll vid fyra månader.Gammal vän

Igår ringde en gammal vän, jag blev så himla glad för det var sjukt länge sedan vi sågs.
 

Trots att vi inte setts på något år så känns det som igår, inga kontaiga tystnader och vi har hur mycket som hellst att prata om. Det hinner hända mycket i livet på ett par år :)

 
 
 
 
 Lördag i Boden

I lördags åkte Adam iväg och fiskade så när mamma ringde på förmiddagen och sa att hon och pappa skulle åka upp till Maria och Simon ville jag förstås haka på. 
Vi packade in oss allihopa - mamma, pappa, jag, Nea och Lise i bilen och satte iväg, visst var det lite trångt med två babyskydd + tre vuxna men det gick.


Eftersom vi inte träffas så ofta (som vi skulle vilja) gäller det att ta vara på alla tillfällen. 
Tjejerna tycker att det är lite jobbigt att åka bil längre sträckor och dom är ganska känsliga för nya miljöer och människor - därför blev det en hel del gråt och skrik efter ett tag, men då tog jag och Lise en promenad medan mamma sövde Nea inne och efter det blev allt mycket bättre.


Simon ville så gärna att han, moster och Lise skulle göra som sist vi var upp, nämligen promenera (Simon ska förstås köra bil) ner till bryggan. Och vem är jag att neka honom, så givetvis gick vi dit. 
Under turen strejka dock hans bil så han fick ta hand om Lise medan jag puttade bilen..

Den var faktiskt tung vagnen, men det var en stolt kille som klarade det alldeles själv.


Morgonrutiner

Vi har himla mysiga morgonrutiner jag och tjejerna.


När dom vaknat vid 6-tiden lägger vi oss alla tre i stora sängen - jag i mitten - och ligger ett par timmar och myser. Tjejerna brukar somna efter en liten stund och jag ligger och slumrar en - en och en halv timma innan jag stiger upp och får nån timma för mig själv på morgonen. 
Bästa pappa

Som tjejerna gillar sin pappa alltså! Bästa stunden på dagen är när han kommer hem från jobbet. 


Mys

Inte ofta den här tösen har nog mycke ro i kroppen för att mysa, det gäller att njuta av tillfällena för dom är få.

Nea sover(!) i min famn ikväll 
Projekt skåp

Har nu påbörjat projektet skåp. Det ska skrapas och målas.Tog första steget idag genom att börja skrapa. Vilket jobb alltså - det är fyra lager färg och det översta är någon slags plastig färg som är omöjlig att skrapa.

Då fick jag rådet av pappa att ta värmepistolen och det gick mycket bättre!


Nu är hela ovansidan klar, men en hel del återstår innan jag kan börja måla.


Fint vart det i alla fall :)Möblering påbörjad

Hörnskåpet är på plats.


Gardinerna har kommit upp och även köksbordet är inställt.


Nu är det bara ytterligare ett skåp som saknas (det är hos mamma och pappa - jag ska slipa och måla det först)


Så småningom ska jag även ta i tu med det här skåpet.RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!