Hon kryper!

Den här lilla donnan har precis lärt sig krypa! 


Nea

Det började redan förra veckan när hon började ställa sig på händer och fötter (tänk er plankan), sedan avancerade det från plankan på fötter till plankan på knä. Så började hon hoppa frammåt med båda knäna samtidigt (men eftersom hon spjärnade emot med händerna gled hon bak allt och lite till.. Men så ikväll går hon med varannat knä frammåt och flyttar händerna samtidigt! Det går inte särskilt fort (det är jag faktiskt ganska tacksam över) men hon lär ju sätta fart så fort hon fått ordning på tekniken. Datenight

Igår mötte vi upp våra vänner Jonny och Pilly och gick på dubbetdejt. Flickorna lämnade vi hemma hos mamma och pappa.

Vi startade kvällen redan klockan fyra med fördrink och hockey i deras nya hus.


Strax före sju åkte vi till doktorsvillan för att avnjuta ett sjukt gott julbord.

Vi startade med glöggbricka med ost, pepparkakor och mandlar. Sen var det dags för maten - allt var ekologiskt och närodlat. 

När vi lämnade restaurangen halv tio åkte vi hem till Jonny och Pilly igen och avslutade kvällen med pokerspel. 
Strax efter två var vi hemma och nu är det alldeles strax att åka och hämta flickorna :)Begravning

Idag åker jag och Adam till Arjeplog för att gå på hans mormors begravning. Vi åker bara över dagen så därför har vi lämnat dom här två snyggingarna hos mormor över dagen.

Lise & Nea 

Jag är ju verkligen inte van att vara borta så här länge från tjejerna och när vi kommer hem i kväll så har dom antagligen redan lagt sig för natten vilket innebär att jag inte får träffa dom förän imorgon.Hockeykväll

Lise tycker det är kul med hockey och sitter gärna och chillar hos pappa.


Nea beter sig mer som en jollrande mask som kastar sig omkring i mitt knä. För tillfället är det magläge som gäller men alldeles nyss var det brygga med huvudet i min armhåla..


Gymnasterna

Dom är grymt viga mina små avkommor, vart dom fått den vigheten ifrån har jag ingen aning om eftersom varken jag eller Adam är särskilt rörliga (speciellt inte Adam, han kan ju inte ens böja sig ner till sina egna tår).


Som små ostkrokar blir dom, går upp i brygga så att bara fötterna och huvudet tar i maken. 
Så har dom ju även upptäckt att om dom sparkar ifrån med benen så glider dom framåt på huvudet. Dom har hållt på ett bra tag med det här men har nu hunnit finslipa tekniken så att dom nu har ett mål för resan :) Planering planering

Ikväll har min morbror varit här och vi har bestämt ännu mer detaljer i huset, gjort en preliminär tidsplanering och budget.Som det ser ut nu så börjar vi i mars och gör klart med banken innan vi skickar in för byggnadslov. I början av maj gräver vi för jordvärme och grunden och i mitten av maj kommer Dan och börjar bygga husstommen. I tio veckor ska han hjälpa oss med byggandet och efter det ska Adam bygga själv (med hjälp av min pappa då förstås). 
Med den här tidsplaneringen bör vi vara klara för inflyttning till nästa jul. Kan ni förstå så underbart!? Tänk att vi kan ha ett helt nytt fint hus om ett år! Femmånaderskontroll

Idag hade vi både fem månaderskontroll och föräldraträff på BVC. Nea väger 6930 gram och är 63,5 centimeter lång, Lise 6810 gram och är 63 centimeter.

Som tur var är Adam pappaledig idag (vi har HLR på föräldraträffen så han har tagit ledigt från jobbet för att kunna vara med) eftersom Lise har feber. 

Hon vaknade imorse med 38,5 så det blev inget vaccin för henne idag.

Småtjejerna som håller på att vara så stora nu.

Eftersom Nea fick sitt vaccin så har hon kinkat hela kvällen, men ingen feber än som tur är.
Veckan som gick

Vi har blivit erbjudna att göra en hälsoundersökning på jobbet så självklart tackade jag ja!

Mamma var med Nea & Lise medan jag var på sjukan i måndags, vilket passade perfekt för då kunde jag fara och storhandla efter hälsoundersökningen (som för övrigt gick jättebra!) 


På eftermiddagen stod jag vid spisen och lagade barnmat för fulla kastruller. Så roligt det är nu när dom börjat äta lite vanlig mat också (även om det tar sjukt mycket längre tid än att bara ge dom ersättning i flaska).

På tisdagen hade vi mammaträff här hemma hos oss, tyvärr har vi drabbats av lite sjukdom i gruppen så vi blev bara fyra stycken (vilket egentligen var ganska tur eftersom vi inte har så stort här hemma).Det var i alla fall super trevligt som vanligt och vi ha redan bokat in nästa träff hos Linda i Hemmingsmark om två veckor.

Onsdagen spenderade jag och syrran på stan i jakt på de sista julklapparna, vi kom hem med händerna fulla och uppdraget slutfört. Vi hade lämnat Simon hos mamma och flickorna följde med oss på stan och dom skötte sig fantastiskt! Trots flera timmar i vagn höll dom sig på bra humör, även om de blev jätteglada när vi väl kom hem och dom fick sprattla av sig lite.


Torsdagen blev en lugn dag i hemmet men hockey på kvällen.

På fredagen åkte jag, flickorna och Pilly till Jossan och Alve och hälsade på.Alve är åtta månader gammal och har precis börjat masa sig frammåt på mage. Så kul att se hur det kommer att vara om någon månad, han sitter ju jättestadigt också och ser så stor ut! 

Efter några timmar hos Jossan följde Pilly med hem till oss och åt middag.

På lördagen åkte Adam till brorsan och flytspacklade golvet i badrummet.Medan jag var hemma i julklappsverkstaden.


Det blev även några presenter eftersom Adam fyller år om ett par veckor och två presenter åt Pilly och Jonny som både gift sig och köpt (och flyttat in i) hus.

På kvällen kom nämnda par förbi och kollade hockey, åt middag, drack vin och spelade spel.


Idag har vi tagit det lungt hemma och vi har precis vinkat av min mormors syster och hennes man som varit hit med en bröllopspresent.


En glasfigur som är specialbeställd för att det skulle vara två bebisar :)Full vecka

I veckan blir det fullt upp.
Idag har jag hälsoundersökning på jobbet, imorgon kommer mammavännerna hit på förmiddagen, onsdag ska jag och syrran på stan och jaga julklappar och på fredag ska jag och tjejerna beöka Josefin och Alve.RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!