Typ bästa dagen

Lätt bästa dagen på mycket länge när vi fick flytta in i huset. Även om vi är lite möbelfattiga fortfarande så är det så jäkla skönt!


Någon annan som också var nöjd. Mycket plats att leka och springa på. Första natten var lite jobbig för Lise. Dom sover i eget rum men tillsammans och nattningen gick jättebra båda somnade efter en liten stund bara. Men sedan vaknade Lise och var ledsen. När vi satt där inne hos henne låg hon i sängen med vidöppna ögon och funderade, hon var inte ledsen, ville inte sova och ville absolut inte att vi skulle lämna henne så det slutade med att vi sov där inne på en madrass på golvet tillsammans med tjejerna. 

Lise, uppackaren, har tagit på sig varenda Skellefteå AIK halsduk vi äger.

+ ett av mammas linnen och mina skor.




 




Liten kortis

Ligger här i sängen i det nya huset och mår gott. I fredags besiktade vi och fick direkt klartecken att flytta in. Vilket vi så klart gjorde. 

Med andra ord har hela helgen bestått av packning och uppackning. Den nya sängen och matbordet fick vi hämta fredag eftermiddag och nästan alla andra grejer kommer på tisdag (allt utom soffan och sänggaveln).

Jag ska strax sova, ska upp och jobba imorgon. Tjejerna ska på förskolan och Adam påbörjar sin sista vecka som föräldraledig.

Jag slänger in dom sista bilderna innan besiktningen - när vi städade som bäst.

WC

Badrummet







Köket



Med matplats

Matplatsen gränsar till hallen

Vardagsrummet

Med kamin (som dock inte är färdig än)

"Korridoren" till sovrummen och tvättstugan/garaget








Små tjejer

Nea och Lise har hoppat sönder våran persontåg här hemma för några månader sedan så förra veckan när jag var i stan köpte jag en ny.

Så kom jag på den goda idéen att väga dom. Dom hade dubbla byxor och tröjor samt joggingskor på sig (det var när det var som kallast, typ -30). Hur som helst blev jag väldigt förvånad att dom bara vägde 10,4 (Lise) och 10,6 (Nea) eftersom dom på senaste BVC besöket för sex månader sedan vägde 9,3 (Lise) och 9,4 (Nea) nakna. Det innebär alltså typ 1kg på ett halvår! Väldigt lite om ni frågar mig.

Småa tjejer som ändå äter massor!

Jag vet att det kan skilja mellan olika vågar och så där men ändå. Jag ska boka in 1.5 årskontrollen på BVC så snart jag kan för att kolla tillväxten mer exakt.



Ett klipp

Det är mer än ett år sedan jag var till frissan. Det resulterade självklart i långt hår och stor utväxt. Som tur är har jag ju bara slingat håret de sista åren så det blev igentligen bara en ofrivillig ombre som växte ut.

Igår tog jag mig i alla fall tid att åka dit och jag gick därifrån 10 kg lättare känndes det som. Vi kapade 15 cm på längden och klippte lugg. Eftersom jag har problem med att ta mig tid att gå till frissan har jag bestämt mig för att ha min egen hårfärg ett tag. Typ nån slags mellanbrun nyans.


Ett klipp senare. Axellångt baktill (men uppsatt inför jobbet) och lugg. Känns skönt!



Inredning och belysning

Röd dag idag, trettondagen. Jag har jobbat och pappa och Adam har varit i bygget några timmar medan mamma var med tjejerna. 

Inredningen i garderoben är på plats.


Adam satte in belysningen också, sånna där ljuslister som tänds när man öppnar garderobsdörren. 
Pappa har pysslat med listningen som återstår och sedan hjälptes dom åt att ställa in kaminen.


Vi kommer inte att göra den klar i vinter eftersom det känns lite väl riskabelt att dra ut skorstenen den här årstiden. Framförallt risken att någon ramlar ner från taket men så klart är risken för vattenskador större om vi kapar upp takplåten nu.

Imorgon kommer VVS-Tobbe och fortsätter med blandare och WC stolar.



Det här med att klä på sig

Alltså småtjejerna älskar att klä på/ut sig. Så fort dom får tag på en tröja, mössa, ett par skor åker dom på. 
Hemma hos mormor och morfar finns det ett spännande skåp med en massa ytterkläder från när vi var mindre.






Men det är inte lätt att få ett kort på de här två som aldrig är still!



Ännu en arbetsdag

Ännu en arbetsdag till ända. Jag har varit på mitt "riktiga" jobb och Adam har arbetat ute i huset. Mamma har varit med tjejerna några timmar och både VVS:are och elektriker har varit här idag. Det börjar nu bli ganska klart inne i huset.


Lyset i spegeln i badrummet är igen, även kontakten på kommoden sitter på plats. WC stolen sitter där den ska och så även blandaren (och tvättstället som ni ser). 


Tobbe har monterar dit duschblandaren. Den är jag supernöjd med. Allt porslin har jag bara sett på bild och inte "live" innan beställning men än så länge är jag supernöjd!


I lilltoan har spegeln fått ström och även kommoden precis som i badrummet samt blandaren som sitter.

Även i köket är blandaren på plats.


Adam har skruvat dit alla handtagen i köksinredningen.





Superfint!




Nu är det bara socklar och lite fix med fläkten så är köket helt klart.


Garderoberna i sovrummen har också fått handtag och även tvättstugan. Nu ikväll är Adam ute och sätter upp inredningen i skkutgarderoben i vårt sovrum.



Idag fick jag dessutom sms från Mio att vår nya säng har kommit. Härligt! Vi som hade räknat med att sova på madrass första veckorna. 

Förresten, jag underbar om jag kanske glömt att skriva att vi ska besikta 15 januari, vilket betyder att vi får flytta in på eftermiddagen om det bara går som planerat på besiktningen.



Jul och nyår - och allt däremellan

En lite snabb sammanfattning på vad som hänt sedan sist.

Runt lucia lejde vi bort ungarna över natten och åt julbord på doktorsvillan tillsammans med Jonny och Pilly.


En bild på glöggbrickan innan maten.


en suddig en på Adam och Jonny


och så en mörk på mig var allt jag lyckades skramla ihop under kvällen men vad gör det? Maten var sjukt god som vanligt - genuint, hemlagat och närodlat, och sällskapet kunnde knappast bli bättre så en hellyckad kväll!


Sen fyllde Adam år och jag gav mig på att baka makarons, första gången ever. Dom blev goda men inte så snygga - jag tänker göra bättre ifrån mig nästa gång.

Så blev det jul. Veckan innan hade Lise 40 graders feber i tre dagar, och Nea i en dag. På julafton var vi i Laisvall och typiskt nog fick Nea tillbaka febern och var sjuk både då och på juldagen. Tack vare alvedon orkade hon ändå med vårt lugna julfirande och hon blev helt tokig när tomten kom. Utan tvekan sorang hon fram till honom och slet julklapparna ur handen på honom, haha.

På juldagskvällen åkte vi hem till Piteå igen med måttligt roade ungar i bilen, dom fixar inte att sitta tre timmar i bil trots att dom är jättetrötta och ska sova. Så nu var det sista gången på ett väldigt bra tag vi gjorde den resan. 

På annandagen firade vi hemma hos mamma och pappa tillsammans med Maria, Tord och Simon, Peter, farmor och så klart mamma och pappa. 


Mormors stege hittade dom och ville klättra på.


Under julen har jag varit föräldraledig men jag jobbade hela veckan fram till nyårsafton och sedan även nyårsdagen så det blev lungt firande här hemma tillsammans med en höggravid kvinna i v 40 och Stefan. 

När jag kom hem från jobbet vid fyra på nyårsafton hade Adam och Stefan dukat  med duk, fintallrikar, glas och dekoration på bordet! Jag borde vara borta oftare när vi ska ha middag. Mamma och pappa hade tjejerna så vi behövde inte tänka på ljudnivån (och det var tur det för ett ta skrattade vi så att tårarna sprutade). En lyckad kväll helt utan bilder. Jag kom i säng vid halv ett men gästerna blev kvar till halv tre. 



Nya möbler

Vi har lagt in en storbeställning på möbler nu, under mellandagarna var vi in på Mio och beställde säng, soffa, matgrupp och soffbord.








Matgruppen kommer v3 men det andra inte förän runt v 7-8 så det blir en del väntan på grejerna.

Idag la vi in en beställning på Ikea. Vi handlar bland annat tv bänk, vitrinskåp och en byrå där.


Tv kommer vi att hänga på väggen men jag vill ändå ha en bänk därunder.



Vitrinskåpet kommer att stå i köket bakom matbordet.


Byrån hamnar utanför vårt sovrum.

Jag har även beställt två sängbord idag. Det var lite svårt att hitta det jag ville ha, jag vill att den ska vara vägghängd och ha minst en låda. Tillslut så landade vi på den här:


Från SB Nord, designad av Karin Mannerstål. I dyraste laget så vi får väl lov att dras med dom här sängborden i måånga år framöver.



Äntligen uppdatering

Det har blivit en låååångt uppehåll här på bloggen, inte för att det inte händer något utan snarare för att tiden och energin inte riktigt räcker till i nuläget. 

Det tär på ganska mycket med bygget, jobb, barn och livet i allmänhet. 

Adam la i alla fall garagegolvet för ett tag sedan (säg nästan 4 veckor sedan).




Verkligen superfint blev det, nästan så fint att man inte vill köra in bilen.

Sedan kom dom efterlängtade (försenade) vitvarorna.


En hel hop med skrymmande kartonger. Kyl, frys, frysbox, ugn, spishäll, fläkt, micro, tvättmaskin och torktumlare (samt ny tv och ljudsystem).

Undan för undan har vitvarorna hamnat på sin plats också.


Kyl och frys på plats.


Spishäll och ugn.

Fläkt, en kåpa ska sitta ovanför fläkten (den som leder ut luften, vi har inte kapat upp väggen än bara).


Porslinet (som också var försenat) hann komma innan jul så det kommoder, speglar och hoar sitter på plats.


Diskho, dock utan blandare - den kommer monteras i veckan, förhoppningsvis redan imorgon.



Tvätthoen i tvättstugan är också på plats. Här saknas bara inkoppling av VVS och sedan ställa dit tvättmaskin och 
Adam kaklade klart badrummet för någon vecka sedan.


Plats för dusch och vägghängd toalett.

I helgen har han och pappa hängt upp skåpar, kommoder, speglar och duschvägg.



Högskåp direkt till vänster inne i badrummet.



Kommod och spegel (i skrivande stund sitter även tvättstället på plats ovanpå kommoden).


Duschvägg.



Spegel och kommod (samt dörrar till skjutgarderob) i WC är på plats.




Alla innerdörrar sitter på plats nu också. Det blev stor skillnad, det ser genast mycket mer färdigt ut.


Till sovrummet bakom köket.


Till WC i hallen.



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!