Magisterutbildning

Jag har börjat plugga. Till specialistsjuksköterska inom palliativa vård. En magisterexamen.
Utbildningen är 60hp men går på halvfart vilket innebär en två år lång utbildning.

Utbildningen är på distans via Sofiahemmets högskola i Stockholm och jag har redan varit ner på första träffen.

Jag trodde inte att jag skulle komma in eftersom jag vid första antagningen var 19:e reserv (på 40 platser, 180 sökande) och andra intagningen var jag 2:a reserv. Jag ringde ner och rågade hur stor chans jag hade att komma in och fick till svar att chansen inte var så stor eftersom de gör ett överintag för att kompensera för avhopp.
Då la jag tankarna på studier på hyllan för i år och tänkte att jag kunde söka lite kurser för att öka chanserna att komma in nästa år. När det var två veckor kvar till kursstart fick jag ett mail som meddelade att jag blivit antagen!
Snabbt som attan pratade jag med min chef om studieledighet (hon visste ju redan om att jag sökt och jag hade ju fått muntligt besked om studieförmåner redan då jag sökte utbildningen), fixade barnvakt (eftersom Adam tagit semester för att jaga älg den veckan) och bokade en resa till Stockholm.

Jag har förhandlat fram ett studieförmånsavtal som jag faktiskt är himla nöjd med. Nu gäller det ju inte bara för mig utan det omfattar alla som vill läsa "min" utbildning. Jag får 10 000:- i månaden för studier (+ att jag jobbar som vanligt 50%), jag får alla resor + boende i Stockholm (var 10:e vecka 3 dagar) och jag får kurslitteraturen (+ev kursavgifter). Det jag i min tur "lovar" landstinget är att stanna kvar i två år efter avslutad utbildning och att jag ska slutföra utbildningen som de betalar för (annars blir jag återbetalningsskyldig, givetvis finns det undantag för detta - typ sjukdom osv.)

Jag är ändå himla nöjd med mina förmåner och när jag jämför de med övriga kurskamraterna ligger vi inte så dåligt till. Studenterna från Lund har bäst villkor och får sin vanliga heltidslön (jobbar 50%) men inga resor, boende eller litteratur - de har bäst förmåner. Sen varierar det mest mellan 1 studiedag i veckan (8h) till ingenting alls (bedriva 50% utbildning på fritiden).




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!