Budgeten

Vi ska snart gå på banken och lägga upp vård byggnadskreditiv. Det fungerar så att vi får ett "lån" med en högre ränta medan vi bygger - när vi sedan är färdiga läggs lånet om till ett bostadslån och räntan blir lägre. Byggkreditivet fungerar så att vi bara behöver betala ränta på dom pengar vi plockat ut och alltså inte hela maxbeloppet som vi får ta ut. Om vi sedan i slutändan inte behöver använda hela summan behöver vi ju inte det och alltså inte betala uppläggningsavgift eller pantbrev för den summan.
 
Huset är kostnadsberäknat till 2 500 000 men vi hoppas ju att kunna landa under 2 000 000. Drömmen vore om vi skulle klara oss på 1 800 000, men det tror jag blir svårt. Vi får absolut inte översiga 2 500 000, där går våran gräns. Men genom att vi gör en hel del arbete själva och att vi tack vare Dan kan hålla nere materialpriserna något så hoppas vi att det ska gå vägen.
 
Som det ser ut just nu, de delar vi betalat, kommer att slippa helt (tack vare att Dan ritar gratis åt oss) och de delar som blivit billigare än vi räknat med (tex kontrollansvarig) så ligger vi redan + 82 000:-
 
Lantmäteriförrättningen som vi fått pris på 50 000:- kostade i slutändan "bara" 34 663:-
Ritningen som vi uppskattat till 10 000:- kostade oss 0:- eftersom Dan gör den
Nybyggnadskartan som kostar ca 7 000:- slapp vi eftersom vi ligger utanför detaljplanerat område (och vi hade en färsk karta från lantmäteriet från förrättningen som vu nyss gjort).
Byggfelförsäkringen som man förut var tvungen att ha kostade 25 000:- men den har man tagit bort så den posten slipper vi också.
Så den kontrollansvarige som vi uppskattat skulle kosta 40 000:- har lämnat pris på 15 000:-
 
Så istället för 132 000:- blev det 49 663:- (+ 82 337:-)
 
Om hela budgeten skulle falla så här väl ut skulle jag bli överlycklig, men jag är realistisk och räknar med att det finns andra poster där vi istället kommer att dra över budget.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!