Komplikationer

Det har tillstött en komplikation med bygget. Den grävmaskin vi skullehyra för att gräva upp avloppet och schakta för grunden har gått sönder. Hela eftermiddagen ifår och förmiddagen idag har jag suttit i telefon och försökt lösa problemet. Som tur är har vi fått en ny granne för några månader sedan som har ett maskinföretag med bla en grävare.
Inget ont som inte har något gott med sig heter det ju och det innebär visserligen en högre kostnad för oss eftersom vi även måste hyra en chaufför när vi hyr maskin av grannen men också att vi sätter igång tidigare. Grannen ska nämligen resa till Stockholm nästa vecka (när vi planerat att gräva) så vi måste fixa det redan i helgen.

Om det bara vore så enkelt. För att kunna gräva måste först Piteå Energi komma hit och markera ut var elkablarna går i marken (så vi inte gräver av dom). Sedan ska vi gräva och efter det ska VVS:aren och kommunen samordna så dom kommer hit samtidigt för att koppla om vatten och avlopp, och elektrikern och Piteå Energi ska samordna så dom kommer hit samtidigt och kopplar om elen. Avloppet och elen kan bara göras efter att vi grävt och tiderna är inbokade till nästa vecka (därför måste vi alltså ha grävningen klar senast tisdag till veckan).
Det är ett jälka jobb att försöka få ihop alla pusselbitar så dom passar i varandra och kommer i rätt ordning. Men nu har vi i alla fall schemat klart.

Idag var Piteå Energi här och markerade ut kablarna (jag ringde på förmiddagen och gullpratade med dom). På fredag-lördag kommer vår granne och gräver, på måndag kommer Piteå Kommun och fixar vatten/avlopp och på torsdag kommer Piteå Energi och fixar med elen. Nu hoppas vi bara att vi inte stöter på något annat hinder..

I och med att vi blev tvungna att tidigarelägga grävningen så ligger vi före tidsplanen och kan ev börja fylla sand redan på måndag.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!