Toss and turn.

Det är många planer som förkastats den senaste tiden. 

Strax efter att jag blev gravid blev jag erbjuden att läsa en vidareutbildning och få den betald av mitt jobb. Det skulle innebära att jag blev specialistsjuksköterska inom palliativ vård. De som känner mig vet att jag gillar att studera och jag har alltid haft som mål att läsa vidare så det här erbjudandet kunde jag ju inte tacka nej till. 

Jag funderade och pratade igenom det med Adam i första hand, men också mamma som alltid ställer upp. Båda tyckte förstås att jag skulle ta den här chansen och pröva. Vårat barn som var beräknat till mitten på juli skulle alltså bara vara en dryg månad gamal när skolan startade men Adam skulle i så fall vara pappaledig och mamma skulle ställa upp och hjälpa till allt hon kunde. 

Utbildningen var på halvfart och lästes på distans via Sofiahemmet i Stockholm. Jag skulle absolut påbörja utbildningen (om jag tog mig in) och sen skulle vi se om det fungerade med en liten hemma.

Ett annat problem som uppstod var ju huset - det skulle aldrig fungera att ha en liten, vara mammaledig 50% studera 50% OCH bygga ett hus. Så planerna på det nya huset sköts upp ett par år.

Så vände allt igen! Vi skulle få tvillingar - inte en chans att jag skulle fixa att ha två små hemma OCH studera på halvfart samtidigt. Även att bygga ett hus under de här åren kändes som ett väldigt stort projekt. Alla planer gick i stöpet igen. 

Nu har vi dock insett att vi nog måste påbörja husbygget om ett år ungefär. Att leva med två små som börjar krypa och så småningom gå i det här huset känns minst sagt opraktiskt. Trappa till övervåningen där den enda toaletten finns, trappa till källaren där duch och tvättstuga finns - kan det bli mycket värre? Nog tror jag att vi kommer att fixa det (man löser allt man vill) men det kommer att krävas mycket av oss - speciellt mig som kommer att vara hemma ensam med dom på dagarna, jag kommer knappt våga gå på toaletten - och att bära med sig båda två upp för trappen för att kissa fungerar ju inte. 

Nu blir det ett nytt hus - bygget påbörjas nästa vår om allt går enligt planerna. 


Det har varit många turer hit och dit, men sånt är livet, man överraskas när man minst anar det. Den bästa överaskningen hittills är förstås de två underverken som jag och Adam skapat tillsammans!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!